Geplaatst

Buitenspelval

Een vreemde gang van zaken: een vormfout in de procedure betekent het einde van het Cruyffcourt aan de Nobelstraat in Tilburg-Noord en dat terwijl de meeste bewoners met het veld geen moeite hebben en de jeugd er zich prima vermaakt. De jeugd en de de meeste aanwonenden staan buiten spel omdat een relatieve buitenstaander klaagt: wie een hond wil slaan, vindt licht een stok!

 Vreemd, dat er op 100 uitgezette bezwaarformulieren er 125 terugkomen! Vreemd dat het Cruijffcourt gaat verdwijnen terwijl de directe buurt in meerderheid voor het behoud is! Vreemd, als je hoort dat de situatie rustig is en  actieve buurtbewoners vrijwel continu aanwezig zijn! Vreemd, als je hoort dat het veld onttakeld wordt terwijl de jongelui zich rustig gedragen! Vreemd, als je weet waar de bezwaarmakers wonen! Vreemd als je de schitterende conditie van het veld ziet! Vreemd, als je hoort dat bij dit veld nu vrijwel alle in de wijk aanwezige culturen samenkomen om op het court te voetballen! Vreemd als je zo’n complex wilt verarmen, terwijl je elders weer vele euro’s gaat uitgeven om jongelui aan het sporten te krijgen.! Vreemd, deze kapitaalvernietiging! Vreemd, als je ziet dat de voetbaljeugd rond de Ypelaar al een (stenen) voetbalveld heeft. Vreemd, dat we zoveel energie en geld steken in samen praten en samen doen en dat wat hier bereikt is door bewoners, politie en jeugd zomaar losgelaten wordt. Vreemd dat deze wethouder Sportzaken niet nadrukkelijker naar de kansen voor behoud heeft gekeken.

 De jeugd is buitenspel gezet!

 

 

Reacties

Eén reactie op “Buitenspelval”

  1. Marjo Frenk avatar
    Marjo Frenk

    Jammer Marcel, dat AB niet duidelijk genoeg tegen het collegebesluit was net als GroenLinks