Geplaatst

PISSED

,,Nou, toen heb ik ‘m dus een sms’je gestuurd, en daar heb ik in gezegd: ‘Het was niks tussen ons, het is niks, en het wordt niks.’ Ja, dat is best wel heftig voor mijn doen."

Dit laatste zinnetje sprak ze uit of ze er zelf ook een beetje van geschrokken was. Haar vriendinnen keken eveneens wat verwonderd op. Maar het kon er nog wel bij.

De sandwiches van hun gezamenlijke high tea waren al geruime tijd onaangeroerd. Om niet te zeggen geheel vergeten.

Allemaal door de verongelijkte verhalen over de jongen met de Italiaanse voornaam.

Die het meisje dat alles vertelde week in week uit aan het lijntje hield.

Voorzover er van iets wekelijks sprake was. Want ze hoorde soms twee weken niks van ‘m. Schaarse afspraken liepen ook geregeld spaak.

,,Dus we hadden in de stad afgesproken, toen stuurde ie ’n sms’je dat ie in België zat, en dat ‘t ’n paar uur later zou worden. Toen was ik zó pissed…Ik zette meteen m’n G.S.M. uit. En dan zie ik later wel dat ie ’n paar keer gebeld heeft, maar dan bel ik dus niet terug. Maar de volgende dag stuurt ie ’n sms’je met ‘Hé, hoe is ‘t? Zullen we iets leuks gaan doen?’ Net of er  niks gebeurd is…"

Toch had ze uiteindelijk weer toegegeven, en een doorstart gemaakt.

,,Je wilt ‘m niet ècht dumpen", concludeerde een van de vriendinnen.

 ,,Nee, daarvoor heeft ie me nog niet genoeg gekwetst."

De litanie van voorbeelden over het onhebbelijke gedrag van haar grote knipperlichtliefde bleef echter doorgaan. Het waren verhalen waarin afspraken die niet nagekomen werden, tekenen van leven met wisselende frequenties, en leugenachtige sms’jes terugkerende motieven waren.

,,Maar ik vind het wel prettig dat ik ‘m maar eens in de anderhalve week zie" vergoelijkte het slachtoffer wat ze een kwartier geleden nog vervloekte. ,,Dat is tenminste niet zo benauwend."

Het leek erop dat het probleem niet zozeer de jongen was, maar de spagaat waarin het meisje telkens weer terechtkwam.

Toen de meiden uiteindelijk vertrokken, bleef een groot deel van de sandwiches als een boekdelen sprekend stilleven achter.      

Reacties

Eén reactie op “PISSED”

  1. Marg V avatar
    Marg V

    Het valt soms niet mee om jong te zijn…..