Geplaatst

Afrastering

Er is een flink stuk afgebroken van mijn oude school die al heel lang mijn oude school niet meer was. Straks verrijst hier de nieuwbouw van mijn andere oude school. Die eigenlijk óók mijn oude school niet meer is.Want scholen fuseren en veranderen van naam, identiteit en behuizing. Zo ook mijn oude Gustaveschool. Die al jaren Triangel heet. Van de drie oeroude witte schoolgebouwtjes is het middelste al gesloopt. De andere twee zullen snel volgen. Omdat SBO Hoogvenne dit terrein in gaat nemen met nieuwbouw, die gedeeld zal worden met de Mgr. Zwijsenschool. Het wachten is op het moment dat deze twee scholen ook met elkaar fuseren. Mogen ze weer van naam veranderen. SBO Hoogvenne is dat gewend. Toen ik daar verzeild raakte omdat ik op de Gustaveschool teveel uit het gareel liep heette het nog 1e SIO. Na een paar jaar heette het SIO Hoogvenne. Maar SIO werd dus SBO. En de vertrouwde villa aan de St. Josephstraat zal worden verlaten. Ach en wee. Maar de kinderen van SBO Hoogvenne en de Mgr. Zwijsenschool lijken vooral verheugd over de nieuwbouw. Dat is te zien aan de kindertekeningen, die, geplastificeerd en wel, aan de afrastering rond hun toekomstige terrein hangen. De tekeningen gaan vergezeld van wensen, waarvan een voetbalveld op het nieuwe terrein de meest prominente is. ,,Een profvoetbalveld met poosters van Ajax” wenst Nino bijvoorbeeld. ,,Een veldje om panna te kunnen doen” is de iets bescheidener wens van Daisy. Die tegelijk wel een klimrek, een kijkvuurtoren en een zandbak voor de kleintjes wenst. En ,,voor ieder kind een laptop”. Maar ook ,,nieuwe vriendinnen van de andere school”. En ,,een hele grote trampoline voor de gym”. Vriendschap wordt sowieso vrij vaak gewenst door de kinderen van de twee scholen. Wat dat betreft verschaft een eventuele fusie hoop voor de toekomst. Hoopgevend is ook dat de kindertekeningen onaangeroerd blijven door vandalen. Wat trouwens ook geldt voor de papieren lieveheersbeestjes die de kinderen gemaakt hebben. Maar die staan dan ook aan de binnenkant van de afrastering. Vertrouwen in de mensheid is goed, maar je moet niet gaan overdrijven.

Reacties

Eén reactie op “Afrastering”

  1. frans couwenberg avatar
    frans couwenberg

    Ko,
    Hartstikke leuk op deze manier iets van je te horen.
    Ik zal de site onder de aandacht brengen van mijn collega's en die van de Mgr.Zwijsenschool. Natuurlijk ben je van harte welkom een keer op vrijdagmiddag aan te schuiven bij het bruin caf