Geplaatst

KUS


De man met het gestreepte overhemd hoorde er duidelijk bij. Dat kon je zien aan het schrijfblok met de aantekeningen dat hij demonstratief boven het hoofd hield toen hij zich langs de langzaam toestromende bezoekers bewoog alsof hij zich met moeite langs een opeengepakte massa moest wurmen.Hij liep erg sjouwerig op en neer en begaf zich enkele malen achter de toonbank om op samenzweerderige toon gesprekken met de verkoopsters te voeren. Hij maakte hierbij regelmatig aantekeningen. Ook maakte hij met zijn G.S.M. foto´s van de videoschermen in de zaak.
De opgewonden meidenmenigte leek er geen notie van te nemen. Zij waren enkel gefocust op de entree van de meiden van Kus, die deze vrijdagmiddag vanaf half vier in de Free Record Shop zouden komen signeren.
Het K3erige kwartet arriveerde een schamele vijf minuutjes te laat conform de Hollandse vedettevoorschriften: wel de mensen laten wachten, maar ook weer niet te lang. Ze kwamen gewoon via de voorkant binnen. Ze waren haast net zo onopvallend als Jacqueline Govaert of Guus Meeuwis op een doordeweekse dag in de Heuvelstraat.
Een meisje met een zwartgeel geblokt jack had zowat de schrik van haar leven toen ze merkte dat haar idolen van dit moment achter haar langs liepen. Op half huilerige toon giebelde ze met haar vriendin minuten lang hierover na. ,,Dat je dan gewoon kunt zeggen van ‘Hé hoe is ‘t ‘ tegen ze!” riep ze opgewonden.
Anderen waren alerter geweest bij de glamourloze entree van de meiden. In allerijl werden fototoestellen en fotomobielen in werking gezet. ,,Mijn bereik is niet ver genoeg!” gilde een meisje dat achter het kwartet aanholde in de hoop ze binnen het bereik van haar G.S.M. te krijgen.
,,Mar wij waore vruuger ôk zôo!” sprak een glimlachend toekijkende huismoeder tot haar buurvrouw. ,,Jè, meej Zjon Travolta!” antwoordde deze. ,,Mar daor konde nie bij kome!”
,,Pulp Fiction staat verderop, maar er is geen doorkomen aan nu!” sprak even verderop een lid van een jongerengroepje dat gewoon op DVD-jacht was.
Door de drukte rond Kus was ook voor hen John Travolta onbereikbaar. Uiteindelijk komen veel dingen op hetzelfde neer.