Geplaatst

EIERDOOSJE

De jaarlijkse trektocht zat er weer op. Want de ene traditie bracht de andere voort. En de tussenstations die hij op zijn trektocht aandeed, lagen niet allemaal even dicht bij elkaar.

Maar nu was het grote avontuur begonnen. De presentatie van zondag zat er op, de bundel was goed ontvangen en goed verkocht. Het was aan de winkels verder. Maar dan?

Zouden de mensen de bundel opmerken tussen al die torenhoge stapels? Het leek alsof de overvloed aan boeken wekelijks toenam.

Zouden de mensen, die verder dan de top tien keken, net dat ene bundeltje uit dat steeds verder uitdijende aanbod vissen? Hoe groot was die kans?

Een beetje aansturen kon geen kwaad. Gelukkig had de auteur van het bundeltje elke week een goed gelezen rubriek op tilburgZ. En dus was het nooit weg om in die rubriek even te vermelden dat deze bundel te koop was bij Livius, Gianotten en Het Nieuwe Centrum (op de Westermarkt). En dat ie getiteld was ‘Ach ja, ’t is overal wel wat’. Te herkennen aan de fraaie vormgeving. Met die foto van dat eierdoosje op de voorkant.

En dan de inhoud. Een veelheid aan vormvaste verzen, met grote ambachtelijkheid vervaardigd. Over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zoals de nodige Tilburgse Stadsgezichten over de kermis, het onbenoemde Pauluslyceum, en de Oerlesestraat. Hier en daar gelardeerd met scherpe Tilburgse quotes.

Een ruime compensatie voor degenen die deze week op deze plek een Stadsgezicht hadden willen zien. En dat voor maar 12,95. Een bedrag waarvoor je het met goed fatsoen ook als Sinterklaasgeschenk kunt kopen.

En omdat het gemak de mens dient: bij Livius ligt ie in de poëziehoek aan de raamkant, bij Gianotten ligt ie in de poëziehoek op de voorste tafel, en bij Het Nieuwe Centrum waarschijnlijk naast de kassa. Nieuwe verkooppunten worden vanzelf toegevoegd.

Prettige klotterdagen, en tot volgende week weer.