Geplaatst

PROSECCO

Het meidengroepje dat op het station tegelijkertijd met mij instapte, was duidelijk van zins om er een dolle boel van te maken. Ze droegen alle vier een feestelijk roze hoedje. Drie van de vier droegen leggings die, zoals gebruikelijk, niet bij hun postuur pasten. De vierde, geheel in het zwart gehuld, droeg hotpants die wèl bij haar pasten. Onder haar weinig verhullende  kleding waren randjes en bandjes met luipaardmotieven zichtbaar.
Het hotpantsmeisje leek me de leidster van de groep. Ze had het hoogste woord, en op de collectieve giebelmomenten voerden haar gierende geluiden de boventoon.
Vooral toen een van de leggingmeisjes vertelde over Michael, die haar stalkte met sms’jes die ze onbeantwoord liet. Het hotpantsmeisje gierde het uit, waarna ze een slok nam uit de fles Canei Prosecco die rondging. Hierna graaide ze wat uit een zakje Redband Fruit, dat een van de leggingmeisjes uit een krakende verfomfaaide boodschappentas had opgediept. Dit spoelde ze weer weg met een teug WKD Original Vodka Red, waarvan eveneens een fles rondging.
De G.S.M. van het door Michael gestalkte meisje ging af. ,,Dat is Michael!" riep het hotpantsmeisje. Ze moest er zelf het hardste om lachen. Ze nam nog een slok Prosecco, en een handvol Bugles, waarvan inmiddels ook een zak tevoorschijn was gekomen. De nasmaak van de Bugles spoelde ze weg met een teug WKD Original. Waarna ze weer een handjevol Redband Fruit nam. Van de vier was het hotpantsmeisje waarschijnlijk de enige die er nooit een gram van aan zou komen.
Het telefoontje was niet van Michael, over wie het meisje niet uitgepraat raakte, waarbij ze met klem bleef benadrukken dat ze geen interesse had.
Graaiend, giebelend en indrinkend bereikten de vier meiden Den Bosch, waar ze uitstapten. Ik zag ze naar het perron lopen waar de trein naar Amsterdam zou arriveren. Uiteraard. De stad die ze onveilig zouden gaan maken kon ze niet groot genoeg zijn. Al zou vooral het hotpantsmeisje dat verlangen hebben. Van de andere drie wist ik het zo net nog niet. Al vermoedde ik van eentje, dat ze liever elders en bij iemand anders wilde zijn.