Geplaatst

KRUISPUNT

In de Nieuwlandstraat zaten de bewoners van de etage boven Superfly aanvankelijk, teneinde de broeierige zaterdagavondhitte te ontwijken, op het balkonnetje pal onder de half vergane Modehuisgeveltekst. Later posteerden ze zich op stoeltjes voor de winkeldeur. Er kwam een bevriend stelletje aangefietst, dat bij hen kwam zitten, vervolgens weer weg fietste, en daarna weer terugkwam.
,,Het was drie keer niks" verklaarde de mannelijke helft van het bevriende stelletje. Uiteindelijk vertrok het stelletje, en gingen de bewoners weer naar hun balkonnetje.
Een autootje, gevuld met studenten in beige-achtige tenues met Olof-opdruk, stopte bij het Langeboomterras. Terwijl de motor draaide, en de koplampen knipperden, stapten een jongen en een meisje uit. Ze begaven zich met zelfverzekerde tred naar het Olofpand op de hoek van de Stationsstraat. De jongen drukte driemaal lang en hard op de bel. Het gezelschap in de auto had de motor maar afgezet. Met al iets minder zelfverzekerde tred gingen de jongen en het meisje naar een Olofpand in de Tuinstraat, waar ze eveneens zonder succes herhaaldelijk aanbelden. Ze dropen af naar het autootje, waarvan het knipperen der koplampen inmiddels geen enkele bravoure meer uitstraalde. Eerder de angst om betrapt te worden. Na enig overleg stapten ze weer in, om weg te rijden naar een bestemming, waar het vermoedelijk minder leuk ging worden dan gepland.
Een lange man met gemillimeterd haar liep half hardop zingend langs de terrastafeltjes aan de Nieuwlandstraat-zijde, sloeg de hoek om, en keerde even later weer terug. Hij staarde wat voor zich uit, en keerde wéér om. Even later keerde hij terug om op het terras plaats te nemen.
Een dikke man arriveerde per scootmobiel bij het kruispunt. Hij reed eerst richting Nieuwlandstraat, maar zag daar ineens van af. Hij draaide een besluiteloos rondje op het kruispunt, en zette toen de achtervolging in op een fietser die de Tuinstraat in reed. Hij scheurde hem met een rotgang voorbij.
Het was typisch zo’n avond waarop plannen in het water vielen, gewijzigd werden of ter plekke ontstonden. Maar op broeierige, lome avonden als deze kon een mens zich maar beter niet al te veel doelen stellen.

Reacties

Eén reactie op “KRUISPUNT”

 1. Langeboomse stamgast avatar
  Langeboomse stamgast

  Doe zoals Ko, en vergaap je hier (evt. onder het genot van een biertje) aan hoe druk mensen zich kunnen maken.

  En als je dan toch meent iets te moeten doen…

  … verzet je dan tegen de verherbouwing van het onvolprezen buitenterras van Langeboom, het omhakken van die mooie boom en al die aanstaande onzinnige activiteiten van de gemeente. Zonder te weten wat en of er iets mankeert aan dit terras menen die de schop erin te moeten steken.

  Onzin.