Geplaatst

REINIGING

Op hoogte van de Heuvelpoort stond een schoonmaker met een hogedrukreiniger de stoep schoon te spuiten. Het water had zich algauw over het fietspad verspreid.
Een fietser met een kaal geschoren hoofd, gehuld in een trainingsbroek die ik op het merk Australian schatte, kwam over het natte fietspad aangereden. Bij het passeren van de schoonmaker kwamen er enkele spatjes van de hogedrukreiniger op zijn broek.
,,Focking shit! Wat is dit voor focking shit, man?!" schreeuwde de fietser uit. Hij stapte van zijn fiets af en gooide deze tegen de grond aan. Daarna rende hij, zijn focking shit-mantra luidkeels herhalend, woedend op de schoonmaker af, die zonder op of om te kijken verder ging met zijn werk. De fietser ging vlak voor de schoonmaker staan.
,,Dit is focking shit, man! Jij spuit heel die focking shit over mij heen!" bulderde de fietser met een Marokkaans accent dat opmerkelijk met zijn blanke huid contrasteerde.
,,Is dat zo, ja?" glimlachte de schoonmaker.
,,Dit is gewoon focking shit, man! Ik zit helemaal onder die focking shit van jou!"
Bij de pinautomaat sloeg een geblokt mannetje met een spinnetje in zijn nek het tafereel met een half oog gaande. Hij grinnikte er eens om; hij voelde wel aan dat het niet ging escaleren.
De fietser etaleerde onderwijl een verrassende uitbreiding van zijn vocabulaire: ,,Je hebt geluk dat ik je kop er niet af trek, jongen!"
,,Wie denk je wel dat je bent?" vroeg de nog even onverstoorbare schoonmaker.
,,Je hebt geluk dat ik je kop niet meeneem, jongen!" ontweek de fietser deze onverwachte hamvraag.
Wijzend en focking shittend liep de fietser achteruit in de richting van zijn rijwiel. De schoonmaker ging door met zijn werk.
De fietser pakte zijn vaartuig op en bleef nog wat staan focking shitten, hierbij vuile blikken in de richting van de onverschillige schoonmaker werpend. Zijn blikken bleven onbeantwoord.
Na enkele minuten reed de fietser maar weer eens verder, nog steeds niet geheel bijgekomen van het grote leed dat hem aangedaan was. Zijn fockingshitgeroep ging allengs over in gemompel.
Het valt niet mee om in je eentje stennis te trappen.

Reacties

Eén reactie op “REINIGING”

  1. jacques willemen avatar
    jacques willemen

    nou nou zeg
    die mag zijn mond reinigen met zeep
    waarom er niet geheel vol de spuit op gezet?