Geplaatst

WONDER ONEINDIG GROTER NOG DAN GEDACHT

“In naam van de Allerhoogste”, stond hier in de berichtgeving over het ongelofelijke Wonder in Tilburg. “Laat dit verslag hier dit hele heilige jaar verder bovenaan staan.” Maar nog diezelfde dag lazen we daarboven in ‘Tilburg je bent R’: “Op veler verzoek plaats ik hier de reactie van Cees van Loon als gastcolumn”. Wat was dat nou?
Was hier ergens zo’n verzoek gedaan dan? Alleen maar het omgekeerde!
Maar “op veler verzoek” kwam dus het nieuws recht uit de hemel diezelfde dag al op het tweede plan. En al even wonderbaarlijk en eveneens helemaal nieuw op TilburgZ: dat gebeurde door de promotie van een reactie tot speciale column (reacties van mij waren hier pas nog met column en al gewist)! Voor de betreffende blogger was het bovendien al het zesde stukje in amper een week tijd. Bij mij werd ingegrepen toen ik hier zo productief was. Maar dit stukje mocht zelfs de aandacht onmiddellijk afleiden van Gods heilige 33ste reactie op ‘God Schipper & Sacramentskerk ’.
Hemeltergende Heiligschennis? Godpesterij? Ach, er kwamen zo nog veel meer wonderen aan het licht.

Het onmiddellijk wegdrukken van het goddelijke nieuws prikkelde mensen tot nader onderzoek. En die stonden even later ook zelf versteld van de resultaten:
“Weet je dat hier op 17 januari diezelfde auteur ook al over jouw onthullingen en analyses diezelfde dag nog een ander stukje plaatste? En nog opvallender was dit daarvoor bij andere TilburgZ publicisten. Die moeten daartoe echt opdracht hebben gekregen. Mede om die sporen uit te wissen werden hier natuurlijk stukjes later van de website gehaald. Jij schrijft hier pro Deo, maar anderen krijgen reclamegeld, betaalde opdrachten of andere honorering om jouw nog steeds reclamevrije geluid zo snel mogelijk weg te drukken of zelfs belachelijk te maken”.

“Dat kan ik me toch niet voorstellen”, reageerde ik afwerend, maar sommige mensen zien blijkbaar nog veel meer ‘spoken’ dan ik.
“Wat ben jij een ongelofelijke naïeveling”, zo was zelfs de reactie. “Sinds de nieuwe site is zo’n vijfentwintig keer over een stukje van jou meteen diezelfde dag nog een ander stukje geplaatst. Bij Tine van de Weyer maar één keer. En ook bij andere bloggers totaal andere cijfers en verhoudingen.”

“Wat een wonder”, zo bleef ik in hogere sferen.
Maar dat voelden de onderzoekers toch anders. “Weet je dat op de oude site van Jan en Alleman stukjes prominent op de homepagina kwamen, maar nooit iets van jou!”.
“Is dat zo? Dat is me niet eens opgevallen”. Het wonder is nóg weer groter dan ik al dacht! Ook nog eens diverse subwonderen, nevenwonderen, vervolgwonderen, bijwonderen! Tilburg blijft zich verwonderen. Dit houdt nooit meer op.”

“Nee, dit is geen wonder, maar een vuil spelletje. Jou hier laten schrijven, maar dan met T geld een hele omlijsting van ‘zot, hoeft niet serieus te worden genomen, niet te worden beantwoord, laat staan ooit speciaal uitgelicht’”.
“Nóg groter dus het wonder!!”, reageerde ik nóg meer onder de indruk.
“Ik had dit allemaal niet eens in de gaten, maar God, Bach en Bruckner blijkbaar wél!!
En die kwamen toen met een verpletterend teken en signaal! Op een cultuursite nota bene die toch niet bepaald werken van bijvoorbeeld Bruckner aankondigt, en zeker niet gewijd “an den lieben Gott”. Nee, “Mark Foggo in Little Devil” met religieuze extase als ‘I was sick as a dog’. En dan op zó’n website zo’n alles overtreffend wonder! Die Godmirakelse dreun met dat 33 keer herhaalde ‘Lindethema’ van Bach, dat verpletterende vervolg op het eerdere ‘Paas- en Lindemirakel‘. Onvoorstelbaar.”

“Toch publiceerde de krant er helemaal niets over”, zo probeerden de miraculologen mijn euforie te temperen. “Integendeel. Wat betreft de Levensboom niets anders dan pas nog weer eens de suggestieve kop ‘Lindeplein? Doodlopend Lindesteegje!’.
En op de reclamezuilen in de stad kwamen ze met een man in meditatie en trance zoals jij nu, maar dan niet door een Goddelijke Openbaring, maar vanwege het Brabants Dagblad!!! Wat jij meemaakte doen ze daar af als “geloof” en “toeval”.

“Geloof? Geloven doe je in de krant. Of in geld, de reclamereligie of het dogma van de economische groei. Maar niet in de enige zekerheid in het leven. Oh God, na 32 komt 33. Na T komt U. Geen twijfel mogelijk. U zij de glorie. En Uw Openbaringen in Tilburg toeval?? Alleen al in de bibliotheek van Hilversum liggen zo’n 300.000 klassieke muziekstukken. En hoeveel zijn er elders nog in de wereld! De kans op het schitterende wonder in Tilburg was één op de miljoen in het kwadraat!! Toeval?????
Ja, Toeval met de T van Theos en dan nog eens T kwadraat. Hahahaha. De T van Theofanie, ofwel zichtbare verschijning van God aan de mensen, zoals opgetekend wat betreft Abraham, Mohammed, Boeddha, Paulus, en nu dus in 2011 Tilburg!! ‘Wonderen lijken de wereld nog niet uit’, zo begon dat stukje over God, pastoor en Sacramentskerk’ waarin ‘wonder werd gedegradeerd tot ordinair mensenwerk.
Maar toen kwam reactie nummer 33, het échte Wonder!!!! In de stad waar vroeger 32 stutten onder de Linde de stam van de Levensboom zelf accentueerden als heilige 33ste. De stad die zich later zo krankzinnig degradeerde tot T. Maar zie, inhoud en betekenis worden nu door God ingevuld!!! Hahahaha. Ja, laten we de T kalligraferen met de prachtigste krullen en versieringen. De T van Theos pantokrator, de heilige Tau van Fransiscus, de heilige T al van de Kelten. Ja, bij TouTaTis laten we overal van die T iconen maken, in elk boek alle hoofdletters T omvormen tot de prachtigste miniaturen zoals in de incunabelen van Middeleeuwse monniken. Ter ere van ‘Onze Vader die in de hemel zijt. Ja, Uw wil geschiede, Uw Koninkrijk kome. Hahahaha.
Zoals in de hemel zo ook in Tilburg. Amen.

voor overzicht per onderwerp van eerdere stukjes (met links)
zie weblogoverzicht: A tot G , G tot M, M tot S en T tot Z.

Reacties

7 reacties op “WONDER ONEINDIG GROTER NOG DAN GEDACHT”

 1. arjen roos avatar
  arjen roos

  Suggereer je, Henk, dat ik betaald word om over jou heen te publiceren opdat jouw openbaringen op het tweede plan komen te staan?

 2. henk avatar
  henk

  Het lijkt me wat jou betreft toeval. Maar of die andere toevalligheden in die sfeer allemaal toeval zijn? Maar ach, wat doet het er nog toe. De hier beschreven mirakels rond de Lindeboom, culminerend in de op 23 januari beschreven gebeurtenissen met een kans van een miljoen in het kwadraat, dat kan onmogelijk nog toeval zijn. "Jouw openbaringen", schrijf je hier dan! Hallo zeg. Dit zijn toch wel echt openbaringen van een ander niveau en met een heel andere herkomst en afzender.

 3. Meneertje avatar
  Meneertje

  Schitterend. Dit kan gekker.

 4. henk avatar
  henk

  En hoeveel gekker het nog wordt is helemaal aan ons. De nieuwe stap in onze evolutie wordt duidelijk aangegeven. Maar wij mogen zelf bepalen hoe lang we onze hoop nog blijven vestigen op het zo heilige geld, de religie van de reclame en het geloof in economische groei tot in de eeuwen der eeuwen. We mogen zelf bepalen hoe gek we het nog maken en in wat voor ellende we ons nog storten. We mogen daarbij zelfs van 'God' nog zottere karikaturen maken en die dan daarna de schuld geven.

 5. arjen roos avatar
  arjen roos

  Dat dit artikel al langer dan een dag ongestoord bovenaan TilburgZ staat, is voor Henk natuurlijk ook een wonder.

 6. Meneertje avatar
  Meneertje

  Het is natuurlijk een complot, Arjen. Opdat Henk wind uit de zeilen wordt genomen. Leer mij die Tom kennen.

 7. Shoarma is döne avatar
  Shoarma is döne

  Henk is niet alleen op zichzelf al een wonder, Henk is gewoon… 😉