Geplaatst

T-campagne

Aanstormend raadslid Smolders noemde zittende raadsleden vorig jaar “theezakjes”; “afgewerkte theezakjes” om precies te zijn. Dat vonden die raadsleden niet leuk. Maar stel je voor dat ze “raadslid S” of “raadslid T” waren genoemd! Zo worden in de media zware criminelen aangeduid. Heftig dus als een stad niet meer Tilburg wordt genoemd, maar “T”, als op gemeentevlaggen niet meer “welkom in Tilburg staat”, maar “welkom in T”.

Extra pijnlijk zijn de ansichtkaarten ter promotie van die ‘T’. In het naar verhouding al zo zielige “groeten uit Tilburg” staat ‘Tilburg’ nota bene met nog kleinere letters dan ‘groeten’ en met een extra kleine hoofdletter ‘T’. Om nou toch op zo’n manier schaamte over ‘Tilburg’ te propageren, te investeren in de naam ‘Tilburg’ als iets minderwaardigs, campagne te voeren voor een minderwaardigheidscomplex!

Ja, wat heeft Tilburg volgens die ansichtkaarten te bieden! Prijkte op oude ansichtkaarten van ‘de schonste stad vant laand’ een prachtig park of de Lindeboom, nu mogen we alleen nog trots zijn op de ‘T’ van T-binnenstad. De stad profileert zich nu met een modern reclamebedenksel ter meerdere consumptie van de koopwaar in T-binnenstad en ter snellere realisering van bouwprojecten in steriele T-stijl. En dat heet stadspromotie? Tilburgs eigenheid en identiteit degraderen tot een ‘T’! Geen geld voor Tilburg-2009, maar wel voor T-2009 om de aandacht nog verder af te leiden van de waardige naam ‘Tilburg’? Geen geld voor wat nog leeft, groeit en kronkelt, maar alleen geld voor wat past in de strakheid en rechtlijnigheid van de gepropageerde T-steriliteit? En is in het bedenken van die T-tactiek inderdaad 600.000 euro geïnvesteerd? Wordt er een paar miljoen straks uitgekeerd voor het idee om de binnenstad weer om te dopen tot “sTaTTmiTTe”?

Inmiddels functioneert dat logo van T-binnenstad nota bene als gemeentelogo!!!!!!!!!!!!!!!!     Alsof de gemeente gekrompen is tot alleen nog een kringetje rond het gemeentehuis, het commerciële aanbod van T-binnenstad! Wordt het niet de hoogste tijd om enerzijds te spreken van oud-bestuurder B, secondant H, het corrupte duo BH enzovoort en anderzijds weer trots, zelfbewust en voluit te spreken van “Tilburg”? Waarom doen alsof ‘Tilburg’ zelf verdacht is, de verdenking afwentelen op de naam Tilburg? We hebben toch niet Eefje Afwentelteefje nu als burgemeester? Het gebeurt zogenaamd ter meerdere promotie van de stad, maar de stad haalt zich ermee omlaag, maakt zich belachelijk met zo’n T-tic. En wat vinden raadsleden van die TicTaTuur? Of zijn die alleen maar blij als ze straks van theezakjes gepromoveerd zijn tot T-zakjes?

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’

Reacties

17 reacties op “T-campagne”

 1. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Ik voel me vooralsnog geen T-zakje. De lsT heeft zich tijdens de verkiezingscampagne gericht tegen het overdreven gebruik van die grap met die T. Een uit de hand gelopen grap inmiddels. En beste Henk: je vergeet nog een paar toepassingen. Wist je bijvoorbeeld dat er voorgesteld wordt om de info/wmo-lokketten t T-loket te noemen?

 2. H.K. avatar
  H.K.

  Stel dat Heineken de regering zou betalen om van hun embleem het wapen van Nederland te maken. Dat is dan meer corruptie dan zomaar

 3. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Kleine correctie. Het wmo-loket gaat heten: lokeT Z. Dus wel weer een dominante, vette T. Maar hoe dan ook: wat heeft een zorgloket te maken met citymarketing?

 4. Leuk avatar
  Leuk

  loket T Z, dat is de verkorte schrijfwijze van TilburgZ, de collega's van TilburgZeikt zullen beweren dat het de verkorte schrijfwijze van TilburgZeikt is.

 5. Hans van Iersel avatar
  Hans van Iersel

  Beste henk,

  Jeetje, Henk, het is onderhand wel erg met je, dat het logo het moet ontgelden. Niets (constructiefs) te doen of zo?

 6. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  TILNORM

  Werknemers hoeven voortaan geen dingen meer te tillen die zwaarder wegen dan 23 kg. Vroeger was er nog geen tilnorm en sjouwden werknemers zich het schompes, met alle fysieke gevolgen van dien. Goede zaak dus dat er nu regels zijn, maar kan er ook een tilnorm komen voor de manier waarop je in Tilburg zelf wordt getild. Het gaat om m

 7. G. de Graaf avatar
  G. de Graaf

  Hoe zit dat in Tilburg? Inhoudelijk wordt hier al duidelijk gemaakt dat die T-campagne een krankzinnige campagne is. Maar inhoudelijk gaan jullie politici nog steeds nergens concreet op in. Er wordt, zoals hier Hans van Iersel ook suggereert, gewoon gedaan alsof het inderdaad alleen maar een logo is! Het inhoudelijk analyseren van die destructieve TILburg inderdaad minachtende campagne werd hier zelfs in de reactie van Hans van Iersel geassocieerd met 'niets constructiefs te doen'.
  Is die Hans van Iersel iemand uit de politiek bij jullie of iemand op het gemeentehuis?
  Ik herinner me nog een spandoek in jullie Lindeboom met de tekst "Waar zijn jullie mee bezig!". Bij elke T die ik in deze stad zie moet ik daar weer aan denken. Zogenaamd 'profileert' Tilburg zich nu met die T, maar uiteindelijk maakt de stad zich zo onsterfelijk belachelijk.

 8. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  TILNORM (2)
  typischTilburg met een T en Fraayvenray

  In het wapen van Venray staan 10 bijen en een bijenkorf. De 10 bijen symboliseren de 10 kerkdorpen binnen de gemeente en de bijenkorf staat voor goede samenwerking. In het centrum van Venray wordt het oude wapen met de bijenkorf nu weggedrukt door het beeldmerk 'Fraayvenray', dat staat voor 'fraay wonen, fraay winkelen en fraay uitgaan'.
  Deze stadspromotie doet sterk denken aan de T-campagne hier in Tilburg, die ook begon in de binnenstad. Het eigene van een plaats wordt verkwanseld en in ruil daarvoor krijgen we een commerci

 9. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  TILNORM (3)
  Tilburg: stad van platanen

  Bij de presentatie van plannen voor een nieuwe Heuvel vorig jaar in de Studiozaal van de schouwburg, sprak een woordvoerder van een ontwerpbureau uit Den Bosch zijn verbazing uit over het feit dat in Tilburg de cityring wordt volgezet met platanen. Hij pleitte vervolgens voor de aanplant van linden op het Heuvelplein en langs de cityring, 'omdat de linde, Tilia in het Latijn, van oudsher is verbonden met Tilburg'.

  Lindebomen worden hier in de streek inderdaad al eeuwenlang veel aangeplant; ga maar eens kijken in bijvoorbeeld Hilvarenbeek, Oisterwijk en andere dorpen hier in de buurt, waar linden een intieme sfeer brengen, vooral wanneer de bomen bloeien en een heerlijke geur verspreiden.

  In Tilburg zien we de linde, die goed bestand is tegen het stedelijk milieu, daarentegen steeds minder. In deze plaats, tegenwoordig ook wel T-stad genoemd, worden de laatste jaren vooral platanen aangeplant. In heemkundig

 10. tula avatar
  tula

  symbolen zijn erg belangrijk en ik vind dat henk helemaal gelijk heeft dat tilburg zich omlaag haalt met alleen een t als logo. laat tilburg zich als meer profileren dan alleen een letter. tilburg leeft!

 11. Frits Bommel avatar
  Frits Bommel

  Helemaal mee eens. Wij Tilburgers wensen niet vertegenwoordigd te worden door zo'n nietszeggende 'T'.
  Wie weet heb ik het er binnenkort in mijn eigen blog ook nog over. Zie ook http://www.fritsbomel.blogspot.com

  Terug met Tilburg!

 12. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  TILNORM (4)
  cityring, kort door de bocht

  Het Brabants Dagblad meldde deze week dat er tussen de Spoorlaan en de Lange Nieuwstraat een Noordlaan is gepland 'omdat de Spoorlaan

 13. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  hein van der schoot kan beter een eigen weblog beginnen dan dat van een ander gebruiken voor zijn boodschap

 14. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  D

 15. Henk avatar
  Henk

  In mijn ogen sluiten de reacties van Hein van der Schoot goed aan steeds bij wat ik wil zeggen. In mijn beleving zijn het ook vaak waardevolle aanvullingen. En hij zal zich omgekeerd ook wel extra uitgenodigd hebben gevoeld nadat ik al twee keer een tekening van hem had gebruikt (bij 'Kies Tilburgs mooiste' en 'Tilburg laat het zien').
  Hij zou inderdaad makkelijk een eigen weblog kunnen beginnen, maar er zijn al zoveel weblogs.
  Ik zie eerlijk gezegd liever dat hij hier blijft reageren. En van mij mogen nog wel meer mensen hier reageren. Vooral ook mensen die juist achter die T-campagne staan. Laat ze eens met inhoudelijke reacties, weerleggingen en argumenten komen op de hier en in latere stukjes gesignaleerde reclamepraktijken en reclameachtergronden.
  Misschien kan ook Hein dan uiteindelijk leven met die campagne. Want dat lees ik toch vooral in zijn stukjes: walging over die T-campagne, niet kunnen accepteren wat daarin op reclamegebied gebeurt.

 16. weekendredactie www. avatar
  weekendredactie www.

  Oeps, mag Theo ook niet meer komen?

 17. Henk avatar
  Henk

  Er is hier nog nooi iemand de deur geweigerd en er is geen enkele reden waarom ik da bij heo zou doen. Hij soor zich bovendien ook buiengewoon aan die ' '.