Geplaatst

Het burkaverbod

Verkiezingstijd! Verkiezingstijd! Kies het mooiste ontwerp, de beste reclamecampagne, de mooiste burka, en vandaag de politici die het beste overkwamen in RTL Boulevard, Lingo enzovoort. Ja, die verkiezingen! Marjo Frenk gaf hier zelfs commentaar op Rita Verdonk. Die minister wil snel een verbod op "gezichtsbedekkende kleding" en "het zich onherkenbaar in de openbare ruimte begeven". Groen Links plaatst vraagtekens bij dat zogenaamde "burkaverbod". Onbegrijpelijk.

Beseft Groen Links wel dat er tegenwoordig mensen vanaf een rijdende motor zomaar worden doodgeschoten? De daders worden meestal niet gepakt, omdat ze onherkenbaar zijn. De bestuurder gaat helemaal verscholen achter een helm en de schutter heeft gewoonlijk over zijn hoofd een grote poncho, juridisch nu dus "burka" genoemd. Nog erger zijn burka’s op wielen, door ons gewoonlijk betiteld als auto’s. Ook van daaruit worden om de haverklap mensen neergeknald, terwijl de daders in hun geharnaste burka’s voor niemand herkenbaar zijn. Vanuit die rijdende burka’s worden zelfs bommen gegooid. Gevels en winkelpuien worden er mee geramd! En ook deze zogenaamde ramkrakers blijven onherkenbaar in hun juridisch gezien gevaarlijke burka’s. En was Groen Links niet juist de partij die het autoverkeer wilde beperken? Laat minister Verdonk dan haar karwei afmaken. "Regels zijn regels", heeft ze bij herhaling gezegd. Is dat dan niet precies wat Groen Links wil: een minister die de regels handhaaft, een minister die consequent is? Laat Verdonk de criminelen aanpakken, verbieden dat ze zich gemaskerd en onherkenbaar op straat vertonen. Heeft Groen Links dan geen respect voor een minister die vanwege het principe ‘gelijke monniken gelijke kappen’ het aandurft om geen uitzondering zelfs te maken voor gesluierde, islamitische vrouwen! Alleen voor een paar dagen in het jaar moet Groen Links de regels wat aangepast zien te krijgen: Sinterklaas, Carnaval en Driekoningen.

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’