Geplaatst

Arme Marieke

Je zult maar wethouder wezen en dan bestookt worden met zulke volkomen tegenovergestelde adviezen als Marieke Moorman. Serieus nemen van de een betekent diskwalificeren van de anderen. En als dat dan ook nog eens ambtenaren van de gemeente zelf zijn, inclusief de man die zij presenteren als "enige echte deskundige"! Brrr… Arme Marieke. Hoe blijf je overeind op het gladde ijs van zulke tegenovergestelde visies en rapporten:

"Je wordt vals geïnformeerd Marieke. Die ‘deskundige’ belazert de boel, is niet integer, net als kennelijk de betrokken ambtenaren." "Er ligt nu een rapport waarin een andere deskundige tot precies de tegenovergestelde conclusies komt". "En die conclusies zijn juist, zo bewijst nu zelfs de modernste meetapparatuur".

"Nee, nee, Marieke, lees nog eens rustig het definitieve eindrapport door. Wij hebben toch echt meer gelijk dan wie ook".

"Marieke! Wat krijgen we nou! De opsteller van dat eindrapport is de ‘deskundige’ waarvan nou juist is aangetoond dat hij niet onafhankelijk en integer is. We laten toch ook niet Moszkowicz rapporteren over de praktijken in zijn eigen kantoor, we laten toch niet Holleeder zijn eigen dossier aanleggen".

"Marieke, onze deskundige wordt zelfs bij grote rechtzaken opgeroepen als onafhankelijke deskundige! Hij heeft de hoogst denkbare titels en kwalificaties. We kunnen toch niet een of andere Zot Joke als deskundige gaan beschouwen!" .

En onderwijl trekken nog een derde en vierde partij in tegengestelde richtingen aan de arme wethouder Moorman: "Op 1 april verloopt de kapvergunning en voor die tijd moeten de bomen toch echt gekapt zijn". "Marieke, laat je niet manipuleren. Een kapvergunning is geen kapverplíchting". Vervolgens gaat een vijfde partij de al bijna gevierendeelde wethouder zelfs ‘vijvendelen’: "Marieke, de bomen moeten echt om, ze staan gewoon in de weg straks. Ze passen bovendien niet in het nieuwe parkontwerp en de nieuwe T-stijl voor de binnenstad."

Eén zo’n geval in je portefeuille en je overleeft nog wel het door tegenstrijdige visies en adviezen uiteengereten worden. Maar hoe blijf je overeind als je vlak bij je kantoor richting station alweer net zo’n geval aan de hand hebt? "De wethouder ligt in een enorme spagaat", zo kreeg ik daarover als laatste nieuws te horen. Maar dat lijkt me toch wel heel eufemistisch uitgedrukt. Dat zou de wethouder willen! Nee, het is veel en veel erger. Ze ligt in een Vijfsprong. Ja nooit eerder heb ik iemand in zo’n verschrikkelijke Vijfsprong zien liggen. Het College zal snel te hulp moeten schieten. Beter het voltallige College in een deuk dan een wethouder in een lijf en leden verscheurende Vijfsprong.

lees ook:
‘Fantastische perspectieven’ en de links daarbij.
‘De Vijfsprong’

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’

Reacties

5 reacties op “Arme Marieke”

 1. Hink stap zevenspron avatar
  Hink stap zevenspron

  "Marieke en de boomwortelopdrukproblematiek"
  "Marieke en het mysterie van Bisschop Zwijsen"
  "Marieke en de meedeinende Vijfsprong"

  Leuke boektitels voor uitgeverij de Blauwe Bloem.
  Houdt je rug recht, Marieke. Er zijn prima argumenten om college, raad

 2. Sven avatar
  Sven

  Een vergeten boektitel

  "Marieke en de ongehoorzame ganzen"

  Zoals op mijn blogeiland al te lezen is.
  De Ganzen hebben gelukkig toch weer nesten met eieren. Ondanks het eieren schudden en het inenten van de ganzen na een drijfjacht een paar maanden geleden.

  Sven http://tilburg.blogeiland.nl

 3. Henk avatar
  Henk

  "Marieke en de domme ganzen" lijkt me ook een aardige titel.

  Laatste nieuws overigens: Marieke is ziek.

  Misschien helpt het als we een 'Ave Marieke' zingen?

 4. pierewietplantje avatar
  pierewietplantje

  Ja keelpijn of zo iets. Ik moet dan ook nog gewoon gaan werken.

 5. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  "Marieke en het zware leven van het pierewietplantje"