Geplaatst

Sorry Joost Moller

Op het TilburgZ-podium gaat ook VVD-voorman Joost Moller meedoen aan het feest van de vrije meningsuiting. Nieuwsgierig las ik zijn eerste bijdrage met de titel "test". Maar dat artikel héétte geen "test", maar wás een test. Je zag enkel een foto van de fractievoorzitter. Maar wat te denken van de advertenties die Google daar meteen bij selecteerde! Sorry Joost, dat had nooit mogen gebeuren.

De opvallende foto van Joost Moller is van bovenaf genomen. Daardoor krijg je een bijzonder perspectief met veel stropdas en weinig broekspijp. Het wekt al of niet terecht de indruk dat deze VVD-er op zeer bescheiden voet leeft, maar wel in het bezit is van een enorm hoofd met hersens. Maar blijkens de bijgeplaatste advertenties interpreteerde Google die foto heel anders. Naast de indrukwekkende kop van Joost las ik meteen: "Lichaamsvet verbranden?", "Gezond afvallen?", "Snel 4 tot 8 kilo er af", "10 kilo er af zonder moeite". Nogmaals, sorry Joost, maar zo gaat dat met Google. Het zit er ook dik in dat Google bij "VVD" een automatische link heeft naar Henk Vonhoff, al vele jaren ook létterlijk een man van formaat. En onder de vrouwen hebben ze bij de VVD ook zo’n volvette dikkerd: zwaargewicht Erica Terpstra.    

Maar troost je, de lezers van jouw bijdragen zien echt wel dat jij voor een lachspiegel staat en dat "Annazorg Overgewicht" en "Afvallen zonder dieet" niet speciaal voor jou zijn bedoeld. Vermoedelijk ook wordt Moller door Google gedetecteerd als mollig! Ja, nogmaals sorry. We zetten hier wel de puntjes op de ‘i’, maar vergeten de dubbele puntjes op de ‘o’. Als er eenmaal ‘Möller’ staat zullen de problemen snel verholpen zijn, en vermoedelijk zonder dieet. Zo niet, dan toch een andere foto. In elk geval ben ik als voormalig hutbewoner zwaar onder de indruk geraakt van Google. Marjo Frenk schrijft over spaarlampen en prompt floept naast haar de lichtreclame aan. Nee, bij haar geen reclame voor een dieet of adviezen als ‘eet eens een appeltje in de raadszaal’. Toch gek, want vanwege haar lijn heet ze wellicht zelfs "Marjo" en geen "Marjolijn". Wat mij persoonlijk betreft: ik hoef maar drie regels te schrijven of de boomkwekers melden zich alweer. Ik moet met de nu volgende laatste zin toch eens proberen een bredere markt van adverteerders aan te boren:

Ik word dik, dik, verschrikkelijk dik en ik wil afvallen, afvallen, afvallen. Ik ben benieuwd. Of genereer ik nu met dit stukje alleen maar VVD-reclame?

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’

Reacties

6 reacties op “Sorry Joost Moller”

 1. Maurits avatar
  Maurits

  Hahahahaha deelnemen aan de vrije meningsuiting? Hier op TilburgZ?

  Vrije meningsuiting en een stem heb je blijkbaar alleen hier als je over een schrijfstijl beschikt die gilaworks beoordeeld. Anders wordt je gewoon van de site gegooid.

  Enige relevantie met vrijheid van meningsuiting is er dus eigenlijk niet. En het interesseert de huidige politiek en media totaal niet waneer er weer een stem het zwijgen opgelegd wordt. Op een site die zich HET stadsportaal van Tilburg noemt. Ik zou me als gemeente Tilburg behoorlijk schamen. Dat de naam Tilburg zo ten gronde gericht wordt en net als de wethouders elke geregistreerde partij een log/gastenboek aanbieden op het echte stadsportaal van Tilburg, Tilburg.nl. Deze partijen en wethouders logs zijn te vinden op http://tilburgp.startje.com/ Maar op dat idee reageert wethouder Jansen niet eens, en andere politieke partijen gaan juist na deze streken van gilaworks juist posten. Alsof ze dit beleid steunen. (vvd,cda)

 2. Manuela Andries avatar
  Manuela Andries

  Bent u no pro links of anti rechts? Volgens mijn waarnemningen zitten er in de linkse hoek GROEN LINKS 2 van de 3 van formaat in de gemeenteraad.
  Dus het stereotype dat rechts volgevreten types zijn past niet in het Tilburgs gemeenteraadsbeeld.

 3. H.K avatar
  H.K

  Je hebt gelijk. Ik heb bij de Groen Links politica nog een regeltje toegevoegd. Ik hoop dat ze wat dit soort grapjes betreft tegen een (plaag)stootje kan en ook een beetje dikke huid heeft.

 4. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Dag Henk,

  Zoals je weet kan ik best tegen grapjes en zeker als die over mijn lijn gaan….Wij zijn inderdaad tegenwoordig een behoorlijk gewichtige fractie die je niet zo snel over het hoofd ziet.

 5. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Ik hoop overigens dat Joost M

 6. Armand van Gils avatar
  Armand van Gils

  Johan van den Hout heeft dat al eens aardig aangekaart op TilburgZ