Geplaatst

Houdoe en bedankt!

Na negen jaar als fractievoorzitter van de SP in de Tilburgse gemeenteraad te hebben gewerkt is het nu tijd om afscheid te nemen. Niet echt natuurlijk, als wethouder ben ik van plan evenveel van me te laten horen, bijvoorbeeld op onze nieuwe site www.johanenpaul.sp.nl/weblog. Maar als oppositieleider zit mijn tijd erop, en als fractievoorzitter draag ik het stokje vol vertrouwen over aan Veerle Slegers. Op dit weblog zult u mij dus niet meer zien…

Er is veel gebeurd in die negen jaar… Van drie naar vijf zetels, van amper 9 procent in 1999 tot 25 procent van de Tilburgse stemmen bij de laatste (provinciale) verkiezingen: van klein bijtertje naar de grootste partij van de stad. Ons ledental steeg van zo’n vierhonderd naar meer dan elfhonderd dit jaar. Onze website werd toen bezocht nog door 120 mensen per dag, inmiddels zijn dat dagelijks gemiddeld 1500 unieke bezoekers.

Ontelbaar zijn de initiatiefvoorstellen die we (vaak met succes) indienden, ontelbaar de keren dat we het college ter verantwoording riepen. Als er één club is die in Tilburg al bijna 25 jaar zaken vlijmscherp aan de orde stelt én tegelijkertijd constructieve voorstellen doet, dan is dat wel de SP, en niet de kwakende eendagsvliegen van tegenwoordig. We hebben veel geduld gehad, met keer op keer voorstellen doen, keer op keer vragen stellen en niet te snel zwichten voor deelname aan een college waarin we niets te zeggen zouden hebben. Het gaat niet om het pluche of de poppetjes, het gaat er om iets daadwerkelijk te veranderen in de stad.

Vandaag begin ik samen met mijn politieke maatje Paul Huijgen aan een nieuwe periode omdat de SP en haar kiezers ons op die plek hebben gezet. Al die tijd ben ik gevoed door onze contacten met gewone mensen in de stad, en dat zal niet veranderen. Maar het zal zeker even wennen zijn, voor iedereen.

Houdoe en bedankt,
Johan van den Hout

Alle berichten van deze auteur

Reacties

11 reacties op “Houdoe en bedankt!”

  1.  avatar
    Anoniem

    Ondanks dat jouw kleur niet de mijne is, wens ik je veel succes in je nieuwe functie Johan.En uiteraard ook Veerle veel succes in je nieuwe functie.

  2. arjen avatar
    arjen

    Wie exact bedoel je Johan met "de kwakende eendagsvliegen van tegenwoordig"?

  3. jaques avatar
    jaques

    Dat blijkt vanzelf, op de tweede dag…

  4. julesluijten avatar
    julesluijten

    Johan en Paul, heel veel succes. Ik heb er vertrouwen in… tweemaal rood!!

  5. arjen avatar
    arjen

    he he.. met z'n 2 op 1 site bloggen. elkaar dikke maatjes noemen en ook nog onder 1 naam reageren hier op TilburgZ:
    JULES LUIJTEN=
    JOHAN HUIJGEN
    leuke vondst!

  6. julesluijten avatar
    julesluijten

    Jij bent zo ontzettend grappig, Arjen. Waarschijnlijk ben je ook de enige die erom kan lachen! Wat is er zo leuk aan deze grap?

  7. arjen avatar
    arjen

    Sorry Jules je voelt je natuurlijk veel meer zo thuis bij Wies van Wessem, de lagereschool beargumentatie en de Adje-humor.

  8. Psst avatar
    Psst

    Ik ben voor Arjens groep groep arjen wint toch wel!
    Jules heeft geen humor meer is hij te oud voor Arjen dat begrijf je toch wel!
    Arjen is tenminste grappig.
    maar deze discussie slaat gewoon werkelijk nergens op.

  9. julesluijten avatar
    julesluijten

    Het leuke is dat ik deze reactie al verwacht had van jou, Arjen. Ik heb dat ook al eerder door laten schemeren: je bent zo transparant.

  10. Tom Pijnenburg avatar
    Tom Pijnenburg

    Johan, gefeliciteerd met je wethouderschap.
    Zeer bedankt voor al je blogs op TilburgZ. Vaak heb ik er van genoten. Jij was met je blogbuster column de eerste politicus die op TilburgZ aan de gang ging. Veel politici kunnen een voorbeeld nemen aan jouw drive en je vermogen om in klare taal complexe zaken aan de orde te stellen.

    Jammer dat je gaat, maar ik weet dat Veerle een waardig opvolger zal zijn.

    van harte het beste,
    Groeten,
    Tom

  11. Johan van den Hout avatar
    Johan van den Hout

    Dankjewel Tom, het genoegen was geheel mijnerzijds, en ik blijf een trouwe lezer van TilburgZ.

    Geen nood overigens, ik blog samen met mijn collega Paul Huijgen vrolijk verder op http://www.johanenpaul.sp.nl!

    Houdoe, en bedankt!

    Johan