Geplaatst

Nóg een niet-plan van Jan

“Hamming lanceert jeugdwerkgarantieplan”, zegt hij zelf in een persbericht, en iedereen lult hem na. En alweer zoek ik me rot naar dat plan, want ik ben altijd heeel nieuwsgierig als Jan iets lanceert. Maar net als met dat Deltaplan tegen Armoede kan ik ’t verdomme niet vinden!! Het bestaat gewoon niet eens!

Niks op papier, niks op jouw weblog, niks op de PvdA-site of die van de gemeente… Ook geen enkele aanwijzing in de media die allemaal nakletsen dat je een plan hebt maar zich verder ook niet afvragen of dat eigenlijk wel bestaat. Helemaal niets te vinden, nergens! Wat is dat voor luchtplannenmakerij, Jan? Je roept een keer dat je wilt dat ánderen iets doen (“Het bedrijfsleven moet op elke 10 werknemers een stageplaats creëren”) en noemt dat dan jouw ‘plan’

En behalve dat het dus geen plan maar een wensdroompje is, zijn stageplaatsen nog geen baangaranties, dus noem je niet-plan dan op z’n minst geen werkgarantieplan. Je verkoopt knollen voor citroenen, het is hooguit een ‘Ik-roep-hard-om-stageplaatsen-plan’.

Het goede eraan is dat de PvdA blijkbaar wél de noodzaak ziet dat er iets moet gebeuren. Fijn, dáár kunnen we mee verder! Daar was het SP werkgarantieplan van twee maanden geleden ook precies voor bedoeld, voor díe discussie, dus tot op zekere hoogte tel ik mijn zegeningen. Maar dat was dan in ieder geval nog een concreet voorstel. Daar kun je voor of tegen zijn, maar dan kan bij Jan’s ‘Deltaplan Armoede’ niet en evenmin bij zijn ‘jeugdwerkgarantieplan’, want vooralsnog staat daar geen enkele letter van op papier. Wat gaat de PvdA de volgende keer roepen? Hebben ze een ‘plan’ om in één klap van alle hondenpoep af te komen? Of weten ze hoe aarbeziën in Kamelen te veranderen?

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Nóg een niet-plan van Jan”

 1. Jan van Beurden lijs avatar
  Jan van Beurden lijs

  Hallo Johan,

  Misschien te vers in de politiek ga ik ervan uit dat Jan Hamming ook inderdaad die plannen toch minstens in aanzet heeft liggen. Anders is je plaatje van TiTaTovenaar inderdaad erg sprekend.
  Hij moet er dan wel een beetje snel mee op de proppen komen wil zijn geloofwaardigheid een beetje overeind blijven.
  Jouw plan gelezen. Zonder overlegd te hebben met de anderen binnen de TVP zal ik je mijn ondernemersvisie geven. Ondernemer ben ik al een poosje, raadslid (nog) niet in ieder geval.
  Natuurlijk hebben mensen recht op zinvol werk, dat zinvolle is niet zo