Geplaatst

Coalitiebesprekingen

Vanavond begon het: de coalitiebesprekingen. Nou ja, een openbare bijeenkomst waar aan alle partijen gevraagd werd óf ze met de PvdA in een college willen en wat dan de belangrijkste punten van een regeerakkoord zouden moeten zijn. Veel obligate verhalen, sommigen zelfs schaamteloos.

Zoals Els Aarts, CDA, grote verliezer: “Ik wil in het college en ik vind dat we het oude beleid gewoon moeten voortzetten”. Jezuschristus, alsof er níets gebeurd is met de verkiezingen. Zó herken je dus de echte regenten: lak aan de boodschap van kiezers en gewoon met oogkleppen op verder gaan, ongelooflijk.

Wat de SP betreft gaat het vooral om de inhoud. Stoppen met de Cityring, minstens tot na een fatsoenlijk referendum daarover. En verder de doelstellingen uit ons manifest “Een beter Nederland begint in Tilburg“. We willen ook een klein en open regeerakkoord, zodat de gemeenteraad met wisselende meerderheden meer kans krijgt om beleid te maken. Dat reflecteert dan ook meer de verkiezingsuitslag dan alles nu in een dik boekwerk voor vier jaar lang dichttimmeren.

Dinsdagochtend gaan de ‘besprekingen’ verder. Toch ben ik stiekem wel benieuwd naar wat er tussen vandaag en dinsdag allemaal gaat gebeuren…

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Coalitiebesprekingen”

 1. Jan van Beurden. avatar
  Jan van Beurden.

  Hallo Johan,
  Het besturen meer bij de raad neerleggen door een open regeerakkoord is dus ook juist de bedoeling van de democratische staatsinrichting.
  Niet het managementsteam (college) besluit maar de gekozen volksvertegenwoordiging.
  Chapeau, dat je dit log nog bijhoud.
  Zouden andere ook moeten doen om de transparantie niet onmiddellijk te laten beslaan.

  vriendelijk groeten,
  Jan van Beurden,
  op 8 stemmen na collega van je.

 2. Arie Daniels avatar
  Arie Daniels

  Ondanks mijn kritiek op je "dronken" beschrijving over de andere, niets dan respect dat je alles plaatst op je blog. Openheid van zaken.
  VVD,CDA en ook PVDA heb ik menigmaal gemaild via de blog en mijn stukjes werden nooit geplaatst.
  Van harte hoop ik op een pvda en sp coalitie met de gevreesde maar wel heel duidelijke LST.
  Hoor te vaak domme opmerkingen van mevr. Aarts en Dhr. Naaijkens om die nog serieus te nemen.
  Laat de in ieder geval de Spoorlaan open. Tilburgs verkeersader en identiteit MOET behouden blijven

 3. Nescio avatar
  Nescio

  Beste Johan,
  De besprekingen zijn nog niet begonnen,of er is al weer herrie,waarbij alle informatie uit een richting komt,dat belooft wat voor de toekomst.
  Ik hoop dat een aantal partijen slim genoeg zijn om te voorkomen dat de oude coalitie blijft zitten want dat is dus gewoon verkiezersbedrog,
  SP het moet dus ook van jullie komen..

 4. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  De SP geeft het CDA de beste kansen om verder te gaan, want de SP blijft vierkant achter de huidige verkeerskundige janboel staan, omdat haar eigen plannetje het niet haalde. Plannen van de City-ring komen echt meer in de buurt van dat groene en leefbare centrum, dan de huidige verkeers-situatie. Maar goed, geen geld uit willen geven bestendigt de status quo.

  Wat betreft dat kleine regeerakkoord: een beetje samenhang in beleid is wel zo gewenst. Met wisselende meerderheden meer onzekerheden, en dus minder samenhang. Moet je toch weten als beleidsmedewerker.

  Verwacht je soms weer een plaats in de oppositie? En pleit je daarom voor een regeerakkoord waarin je als oppositie meer kansen kijgt het college te laten struikelen?

 5. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Zeg anonieme Wereldburger, ben je echt zo dom als Armand eruit ziet? Hoezo staat de SP achter de huidige verkeerskundige janboel? Kun jij eigenlijk wel lezen?

  En wat doe jij z