Geplaatst

Pimp de oorlog!

Het moet allemaal platter, sneller en goedkoper. Zelfs 4 en 5 mei moeten er aan geloven en worden opgepimpt. Met een PvdA campagne voor gratis transport, pardon, openbaar vervoer, en de onthulling van een monument waarvoor het geld maar niet binnen wil komen.

De SP maakte een paar maanden geleden bij de burgemeester bezwaar tegen onthulling van het zogenaamde monument tegen zinloos geweld op de dag van de dodenherdenking, 4 mei. Zinloos geweld is niet op een lijn te zetten met de holocaust, moet je ook niet willen proberen.. Vreeman was ‘gevoelig voor dat signaal’, zei hij. Tsja, dan wordt het dus 5 mei, bevrijdingsdag. Wat dáár de diepere betekenis achter is ontgaat mij helemaal.

En op het bevrijdingsfestival, georganiseerd door een PvdA-prominent, gaat de PvdA rondtuffen met een rooie bus om hun campagne voor gratis OV kracht bij te zetten. Campagne? Dat stáát toch al in het regeerakkoord?! Anyway, blijkbaar vinden ze het wel gepast om het einde van de oorlog te pimpen met hun rooie buske een peperkoekwedstijd. Iemand nog ideeën hoe we Wereld-Aids-Dag of 11 september gezelliger kunnen maken?

Alle berichten van deze auteur