Geplaatst

Alle berichten van deze auteur

Reacties

6 reacties op “Tel uit je winst…”

 1. Arie Daniels avatar
  Arie Daniels

  Cijfers spreken in deze boekdelen.
  Het volk spreekt, en mocht er een andere coalitie gevormd worden is dat dus aan dovemansoren gericht en zeker niet luisterend naar het publiek.
  socialist=sociaal=in de samenleving mee kunnen doen, dus ook de samenleving voorop stellen en in deze is dat het volk dat gesproken heeft.

  Wat me wel opvalt is dat Loes D. van de TVP zichzelf te goed waant om aan een coalitievergadering deel te nemen. Als je voor door het volk gekozen bent moet je ook die taak op je nemen en dus aanwezig zijn. Maar ja mevrouw Dielissen en meneer Puls stelen in een periode eerst 2 zetels van de VVD. Zetels kunnen persoonsgebonden zijn maar hun zijn gekozen omdat ze deel uitmaakte van de VVD en niet van het CDA of SP. Geeft ook aan dat ze daar voor zichzelf zaten en niet voor de VVD kiezer die hun die zetels hebben geschonken. De democratie heeft dat gelukkig afgestraft met bijna 2 zetels wat er dus 1 is.

  PVDA,SP en LST . Ik denk dat 4 jaar genoeg is om te laten zien dat er dus wel open en eerlijke politiek bedreven kan worden. Nieuw vers bloed die deze stad weer een stad maken van en voor de inwoners. rood,groen,blauw of welke kleur bestaat niet…

 2. avatar
  Anoniem

  Kortom, zoals voor iedereen al duidelijk was, alleen LST, PvdA en SP hebben gewonnen en de rest niet. Daar heb ik geen ingewikkeld tabelletje voor nodig hoor. Een college met LST en PvdA voor SP een optie?

 3. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Ik snap niks van dit staatje. Zijn sommige stemmen meer waard dan andere stemmen? Gelden de stemmen van 4 jaar terug soms nog steeds? Heeft iemand bijgehouden wat de verschuivingen in stemgedrag zijn geweest? Is er over onze rug meegekeken in het stemhokje?

  En erger; moet een onervaren partij met louter nieuwe zetels (LST) gelijk politieke verantwoordelijkheid krijgen? Wil de SP daarmee gaan regeren?

  Lariekoek. Speel liever die joker uit voordat dit potje voorbij is, en toon je eens constructief in het City-ring verhaal. Anders gaan de SP-stemmen voor weer eens 4 jaar naar dat sleetse oppositiebankje.

 4. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Hallo anonieme Wereldburger,
  Dat staatje laat alleen maar zien welke combinaties het meest vernieuwend zijn en dus tegemoet komen aan de toch behoorlijk vernieuwende verkiezingsuitslag, niet meer en niet minder. Conslusies trekken moet iedereen zelf maar doen.

  En wat bedoel je concreet precies met een 'constructieve' opstelling qua Cityring? Geef eens wat prijs van jouw inzichten in deze, ik ben daar wel benieuwd naar. Zou ook wel constructief zijn om dat te doen.

  En hoezo nieuwe onervaren raadsleden: zoals je ongetwijfeld ook uitgerekend zult hebben, telt de LST precies

 5. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Volgens mij worden er na de verkiezingen gewoon stemmen geteld en wat de verschuivingen zijn is alleen voor politici van belang die hun programma willen bijstellen om te vissen in de vijver van de grootst gemene deler, en statistici. Er verhuizen in 4 jaar mensen, komen er kiezers bij (jongeren) en verschieten kiezers van kleur. Daarom moest de raad wel van samenstelling veranderen. Dat je er op vooruit gaat, geeft je niet meer te vertellen dan op basis van de stemmen en zetels geldt. En als je verliest hoef je heus je mond niet te houden. SP en LST hebben nu net zoveel te makken met 5 zetels, of je nu van 3 of van 0 zetels komt. Dat je niks te melden hebt zoals het LST is een ander verhaal. En het CDA heeft nog steeds meer te vertellen dan de SP. Zo is het gewoon.

  Over de Cityring. Als je niet wilt dat de Heuvel opengaat, moet je meepraten en je 'constructief' opstellen. Dat betekent ook dat je niet harder roept dan je op basis van je zetels mag. Stemmers op verliezende partijen hebben evenveel recht op vertegenwoordiging in raad en college. Ga dus liever voor oponthoud (en eventueel afstel op termijn) voor de opening van de Heuvel, eis dat eerst de Noordlaan wordt aangelegd (VVD-standpunt), of ga voor eerst halveren van het asfalt en daarmee ook van het verkeer op de rest van de cityring. Daarmee kom je je eigen kiezers tegemoet (een leefbaarder centrum) en toon je respect voor de democratische verhoudingen van dit moment.
  Mooi meegenomen is dan dat je op andere terreinen die eigenlijk veel belangrijker zijn, zoals armoedebestrijding, de handen uit de mouwen mag steken en het eens niet bij woorden zult moeten laten.
  Versta me niet verkeerd, ik wil jullie wel eens zien regeren. Het zal jullie realiteitszin bijbrengen.

 6. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Johan, je schrijft:
  … telt de LST precies