Geplaatst

Stemwijzer of Stem Wijzer!

Alle Tilburgse partijen hebben de Tilburgse Stemwijzer ingevuld. Ze hebben antwoord gegeven op dertig stellingen. Als je de test doet, komt je te weten wat je zou moeten stemmen. Maar wie controleert wat die partijen hebben ingevuld? Niemand. Dus moeten partijen daarover zelf verantwoording afleggen. Anders stuur je je kiezers met een kluitje in het riet. Zoals bijvoorbeeld VVD, TOP, LST en TVP doen…

Dus uitleggen wát je ingevuld hebt en waaróm is belangrijk. Vinden wij tenminste. Hebben we dus ook gedaan, kijk maar hier.

Maar ja, hoe gaan de VVD, de TOP en de TVP uitleggen dat ze altijd voor álle plannen van de Cityring hebben gestemd, allemaal vijf keer tégen het Heuvelreferendum hebben gestemd, en dan nu de kiezers wijs willen maken dat ze tégen de cityring zijn? En wat bedoelt de LST met ‘de Cityring moet de ijskast in’ als ze eigenlijk bedoelen dat-ie twee keer zo groot moet worden? Vraag het hen zelf, zou ik zeggen.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Stemwijzer of Stem Wijzer!”

 1. bertje avatar
  bertje

  Beste Johan,

  Heb nog een kritisch naar naar alle partijen gekeken en hun fouten/onduidelijkheden allemaal op een rij gezet, met medewerking van jouw analyses.

  Mijn conclusie is dat ik alleen op sp zou kunnen stemmen want van de rest komt toch niks terrecht.

  Maar mijn lijstje is nog niet compleet. Wat waren nu ook al weer jullie fouten/onduidelijkheden?
  Om een eerlijk oordeel te kunnen geven moet ik die ook bij het rijtje voegen.

  Gegroet, bertje

 2. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  De StemWijzer test de politieke voorkeur aan de hand van stellingen en uitspraken uit de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen, die aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen.

  Johan je schrijft wie controleert de partijen of ze het goed ingevuld hebben.
  Ik weet niet hoe het bij de SP gaat maar meestal is het de achterban/leden die een programma opstellen en aan de hand daarvan worden de antwoorden gegeven. Het is dan dus gecontroleerd door de achterban. Dan is het dus goed mogelijk dat het wat afwijkt van het gevoerde beleid wat al 4 jaar vast staat. Het zou juist van een verschrikkelijke arrogantie getuigen waneer je niet durft te veranderen. De tijden en de leefomgeving veranderen ook net als de wensen van de achterban. Ze sturen dus niet de kiezer met een kluitje in het riet maar geven weer waar de partij voor wil gaan staan de komende 4 jaar. Jullie programma veranderd toch ook? Beduvelen jullie dan de kiezer? nee net als de andere partijen het ook niet doen.
  Sturen jullie de kiezer dan met een kluitje in het riet? Nee net zoals de andere partijen het ook niet doen.

  Sven Harteveld / neerlands welzijn