Geplaatst

Nieuw stadhuis voor Tilburg

Het college wil een nieuw stadhuis gaan bouwen in de Spoorzone. Dat noemen ze dan “Huis van de Stad”… Stekelenburg wilde eigenlijk al een nieuw stadhuis, op de Spoorlaan. Dat ging gelukkig niet door. Vorig jaar ging het gerucht van dat ‘huis van de stad’ in de Spoorzone al rond, maar stemde de gemeenteraad tégen een motie van de SP om gauw op te houden met die onzin. GroenLinks steunde ons toen.

Toen wel. Nu niet meer. Nu wil zelfs GroenLinks wel een nieuwe hut voor hun college. Ook PvdA, CDA en de TOP stemden gisteren tégen de SP motie om vooral géén nieuw stadhuis te bouwen. Belastinggeld moet rollen, zullen ze gedacht hebben.

 

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Nieuw stadhuis voor Tilburg”

 1. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  GroenLinks is niet voor verplaatsing van stadhuis naar de Spoorzone ne heeft dit gisteren ook uitgesproken. In het Algemeen beleidsplan staat dus ook niet dat het stadhuis wordt verplaatst maar dat er onderzoek wordt gedaan naar.

  Als de coalitiepartners een onderzoek willen heeft GroenLinks daar geen problemen mee, we denken zelfs dat zo'n onderzoek toch echt zal leiden tot de conclusie dat het heel veel geldverspilling is.

 2. Johan vd Hout, SP avatar
  Johan vd Hout, SP

  Ha, een jaar geleden stemde GroenLinks nog voor een motie van de SP om dat onderzoek niet eens te beginnen omdat het sowieso flauwekul is als je het stadhuis toch niet wilt verplaatsen. Blijkbaar is er iets veranderd aan de opstellnig van GroenLinks… En het ergste is, dit soort toestanden beginnen alt

 3. Nescio avatar
  Nescio

  @Marjo
  Hoeveel minima zouden alsnog die

 4. arjen roos avatar
  arjen roos

  t huis van de stad, of ook wel genoemd t theehuis/ c.q. t-spoor, is toch iets anders dan t museum voor stedelijke identiteit en/of t museum voor stadspolitieke blunders op ut pieter vreedeplein dan wel t monument tegen zinloos geveld?