Geplaatst

Verkiezingsbordensoap, a never ending story

Het is al weer een tijdje geleden, maar het houdt maar niet op: de verkiezingsbordensoap van te veel SP posters die het Tilburgse straatbeeld in februari en maart van dit jaar ernstig verloederden. We verloren het kort geding tegen de gemeente en ruimden de borden netjes op.

Vanochtend moest de SP verschijnen op een hoorzitting over ons bezwaar tegen de beslissing van de gemeente (nou ja, van wethouder/lijsttrekker Jan Hamming) om onze posters te verbannen. Over het recht op vrije meningsuiting hebben we ’t maar niet meer gehad, daarvan had de rechter al gezegd dat we daar niet over moeten zeuren. Maar wel over de selectieve handhaving van dat posterverbod. Want ook alle andere partijen overtraden alle regels over verkiezingsborden, maar werden niet allemaal aangepakt. En nog steeds hangt de hele stad vol met illegale affiches. Van het circus, van 013, van de PC-dumpdag, van de braderie op de Leyparkboulevard, van ‘Doekoe voor Suriname’, van Wesley (jaja), Citysounds, lesnemen.nl, afijn, te veel om op te noemen. Dat schijnt dan allemaal wél te mogen.

Handhaving is niet de sterkste kant van deze gemeente. Meestal neemt ze haar eigen regels niet al te serieus, en doet ze dat wél een keertje dan vliegt ze meteen helemaal uit de bocht in fanatisme en selectiviteit. De rekening die de SP van het BAT kreeg voor het opruimen van onze borden zullen we echter niet betalen. Wij hebben zélf onze bordjes opgeruimd, zoals afgesproken, glashelder.

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Verkiezingsbordensoap, a never ending story”

 1. Sven avatar
  Sven

  Hoeveel was de boete?

 2. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Nou, het was niet echt een 'boete' maar een rekening van de kosten die het BAT gemaakt zou hebben om onze posters op te ruimen, terwijl wij dat zelf gedaan hebben.

 3. Sven avatar
  Sven

  Wat hebben ze dan opgeruimd? Vraag eens een overzicht op ter onderbouwing van de rekening. Spookrekeningen zijn er al genoeg in de wereld.

  Hoeveel was deze rekening (dus geen boete) dan?