Geplaatst

Nogmaals: TWM-geld beloven is kiezersbedrog

Het CDA begon er mee, D66 volgde al snel, ook de PvdA fractie bleef niet achter en inmiddels hebben steeds meer partijen al geld uitgegeven dat helegaar nog niet bestaat: de opbrengst van de verkoop van de Tilburgse Waterleidingmaatschappij.

Meteen na de eerste tekenen van dit kiezersbedrog schreef de SP een brief aan de raad om snel een procedure af te spreken over die watermiljoenen van de TWM, zodat niemand meer 10, 25 of 40 miljoen euro aan de kiezers (want daar ging het om) kon beloven.

Maar zoals dat gaat in de gemeente, zo’n brief doet er 5 weken over om behandeld te worden. Beetje laat, maar toch. Luister hier (dat betekent dus dat je hier moet klikken!)naar wat er van over bleef…

(Hoor je niks? Moet je hier eerst even de gratis Realplayer downloaden, is sowieso wel handig)

Alle berichten van deze auteur

Reacties

9 reacties op “Nogmaals: TWM-geld beloven is kiezersbedrog”

 1. Jan van Beurden avatar
  Jan van Beurden

  Hallo, zie voor dit onderwerp ook het weblog van de TVP. Het stuk van de lijsttrekker en de reactie van de lijstduwer (ik zei de gek) op de vragen van o.a. Neerlands Welzijn, die ook dolgraag wilde weten waar we het aan uit wilde geven. Het spreekwoord van de nog niet geschoten beer en de al verkochte huid is razend toepasselijk. Waarbij opgemerkt dat ook financiele meevallers rustig en weldoordacht bestemd moeten worden, daar waar ze het meeste effect hebben. Sinterklaas komt weer in december en maakt niet een tussenstop in Tilburg in Maart.
  Ook niet op verzoek van stemmenwervende politieke partijen.
  Dus beste Johan……..eens.

  Jan van Beurden lijstduwer TVP

 2. Richard avatar
  Richard

  Het ontkennen van twm-geld is dat geen kiezersbedrog?

  Het is algemeen bekend dat de twm verkocht moet worden. Is de SP voor verkoop zonder opbrengst? Slechte handelsgeest!

  Wat ik eerder kiezersbedrog vind en tekenend voor de huidige regenten achterkamer politiek is dat SP een brief geschreven heeft om alle bestaande partijen op het matje te roepen omdat ze de duidelijkheid geven wat ze met een zeer zekere meevaller willen doen. Dat is eerlijk, helder en transparant.

  quote Sp stuk johan : Om snel een procedure af te spreken!!!!!!! over die watermiljoenen van de tvm, zodat niemand!!!!!! meer 10,25 og 40 miljoen euro aan de kiezer kan beloven!!!!

  Hier zegt Sp duidelijk dat ze niet willen dat de andere partijen duidelijk en eerlijk zijn over wat ze met de meevaller of het nu een ton of een miljoen is willen doen. En dat willen stoppen door overleg in het achterkamertje(torentje) van Tilburg.

 3. Johan van den Hout avatar
  Johan van den Hout

  Beste Richard,

  Natuurlijk brengt de verkoop van de TWM geld op. Maar 'ergens' tussen de 10 en de 40 miljoen, dat weten we nog niet… Bovendien k

 4. jan van beurden numm avatar
  jan van beurden numm

  Beste Richard,
  Jouw achterkamertje is een vrij hoge en grote zaal in het stadskantoor waar regelmatig een 39 door de burger gekozen Tilburgers zich buigen over de problemen en mogelijkheden in onze stad.
  Om goed voorbereid in die grote zaal te kunnen functioneren wordt er vooraf in kleinere kamertjes overleg gepleegd.
  Zeker in het geval van de huidige brede coalitie lijkt dit al snel op achterkamertjesgekonkel.
  En is het dat ook soms.
  Dat het systeem beter kan en moet functioneren ben ik met je eens. Maar om per definitie de hele politiek te diskwalifiseren is te kort door de bocht en, aardige woordspeling, stem(ming)makerij.

  vriendelijke groeten,
  Jan van Beurden nummer 30 TVP

 5. eb-log.nl... avatar
  eb-log.nl…

  @ Jan

  Dolgraag iets willen weten of gewoon duidelijkheid en eerlijkheid vragen zijn wel twee totaal verschillende dingen. Als de TVP de vraag durft te stellen hoeveel iets opbrengt, mag je er ook wel vanuit kunnen gaan dat ze al een "idee" hebben waaraan ze dat zouden willen besteden. Als je dan zoals jij deed een verwijzing geeft naar het totale verkiezingsprogramma neem je die vraag niet echt serieus.

  Laten we daarom de vraag anders formuleren en daarop geef je antwoord met 1 punt omhet aan uit te geven.

  stelling: de gemeente vind in een oude sok 1 miljoen euro. Waar zou de Tilburgse Volkspartij en ook voor johan de SP dit dan als eerste aan besteden? Geef daar eens duidelijk, eerlijk en transparant antwoord op.

 6. Johan van den Hout avatar
  Johan van den Hout

  @eb-log,

  Politici vinden geen sokken met een miljoen euro. Niemand trouwens. Waar

 7. -log.nl... avatar
  -log.nl…

  Geschreven werd: Natuurlijk brengt de verkoop van de tvm geld op…….

  Maar als een partij de duidelijkheid geeft van als er een meevaller is ongeacht de hoogte, heeft bijvoorbeeld onderhoud van de wegen voorrang dan is dit duidelijkheid en eerlijkheid maar zeker GEEEEEEN kiezersbedrog.
  Daaronder valt meer, van we weten dat er een meevaller komt. we weten niet hoeveel maar toch wel een leuk zakcentje maar we weigeren duidelijkheid te geven waaraan we eventueel een mogelijke meevaller aan zouden willen besteden.
  (misschien hebben jullie de SP en de TVP wel in je achterhoofd van dat jullie alle graffiti spuiters een extra spuitbus willen geven, om de straten meer kleur te geven)

  Waarom Jullie die duidelijkheid weigeren te geven en het zelfs kiezersbedrog noemen. En het in de raad willen met spoed om de andere partijen die wel duidelijkheid geven en hierover eerlijk zijn de mond willen snoeren.(quote openingspost: om snel een procedure af te spreken. over die watermiljoenen van de tvm zodat niemand meer 10/20/40 miljoen euro aan de keizer kan beloven. ze beloven het ook niet ze geven duidleijkheid wat te doen met een eventuele meevaller) Is niet de openheid die de kiezer wil. .Het maakt niet uit of het 1 euro een ton of een miljoen is. Maar wel dat waneer er een meevaller zou zijn dat men weet die en die partij zouden het daar aan willen besteden.

  BEN EENS EERLIJK EN DUIDELIJK! waarvoor zou je een meevaller besteden?

 8. jan van Beurden lijs avatar
  jan van Beurden lijs

  Je kunt een stad, noch een onderneming (waar ik eerlijk gezegd net iets meer verstand van heb) niet managen met meevallers. In principe zijn meevallers zelfs verdacht gezien het feit dat alle poen uiteindelijk bij de burger vandaan komt en vaak niet van de rijkste (900.000 euro meevaller sociale dienst is een pertinent schandaal)
  Gewoon goed besturen en jezelf en de kiezer niet rijk rekenen.

  Ik, de TVP en ik denk ook de SP zullen de huid van de waterleidingbeer, na de beer geschoten te hebben aanwenden om van Tilburg een nog leefbaardere stad te maken.

  vul in en kleur de plaatjes.

  Met vriendelijke groet,
  Jan van Beurden
  Lijstduwer TVP die op verzoek van de kiezer dus wel de raad ingaat.

 9. -log.nl... avatar
  -log.nl…

  Zo Johan en Jan
  was dat nu zo moeilijk? eindelijk duidelijkheid.
  Ik hoop dat waneer jullie in de raad komen iets sneller transparanter zullen zijn.

  Neerlands welzijn. richard en ook de andere hebben nergens beweerd of gesuggurent dat ze het geld begroot in willen delen voor welk onderdeel dan ook. Het enige wat ze wilde is duidelijkheid wat een favoritie besteding voor een eventuele meevaller zou zijn. Dat vind ik een hele redelijke vraag aan wie dan ook die in de raad of college wil komen.Als je daarop al geen antwoord in verkeizngstijd wil of kan geven dan bied dat geen enkele hoop op openheid en transparatie in de 4 jaar opvolgend op de verkiezingen.

  dus iemand die zegt als we een meevaller of een "oude sok"zouden hebben dan zouden we het aan dat en dat besteden, is geen kiezersbedrog! Dat is openheid en transparantie. Waar de huidige politiek juist veel te weinig van heeft. Als ik dan ook nog lees dat Johan met de SP de raad bijeen wil hebben om iedereen de mond te snoeren hierover, noem ik dat het instand houden van de onduidelijke en ver van de burger afstaande politiek. Zonder enige openheid

  (dit geld dus voor SP en TVP voor alle lezers)

  En er worden weldegerlijk de denkbeeldige "oude sokken"gevonden johan(SP) ben je die 9 ton aan meevallers bij de armoedepot al vergeten? Waarna je morend instemde met een bedrag van 90 euro voor de minder draagkrachtige van de gemeente. Je vond het maar een verkeizngsstunt. De minima mogen dus wel geplukt worden maar als er een meevaller is met geld die eigelijk al voor hun was vind je het een verkieizngsstunt waneer die mensen het wel krijgen. Heeeeeellllllll sociaal!