Geplaatst

Posteroorlog: winst voor rijke partijen

De SP verloor zojuist het kort geding tegen de gemeente. De partij heeft namelijk 100 eigengemaakte sandwichborden met verkiezingspostsers in Tilburg hangen, en dat mag niet van de gemeente. Partijen met genoeg geld hebben nog veel meer verkiezingsposters in Tilburg hangen, maar op borden die via de gemeente gehuurd moeten worden bij een commercieel bedrijf. En dat mag wel van de gemeente.

Wij dachten dat een rechter wel oren zou hebben naar het recht op vrije meningsuiting voor íedereen, maar dat viel dus tegen. De motivering van de rechtbank volgt pas over twee weken…

Borden in je tuin zetten of aan je gevel hangen of voor ‘t raam of op je auto of aan je eigen boom, dát mag weer wél. Dus iedereen die zin heeft in een mooi SP verkiezingsbord mag die gratis komen afhalen op Piushaven 29. We hebben er ongeveer zeventig over, maar op is op…

Fotootjes kijken?

Alle berichten van deze auteur

Reacties

6 reacties op “Posteroorlog: winst voor rijke partijen”

 1. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Dat valt tegen, Johan. Een werkelijk belachelijke uitspraak van de rechter.

 2. Jan van Beurden numm avatar
  Jan van Beurden numm

  Hallo Johan,

  Mijn mening over posters, plakken, borden en palen zul je wel kunnen raden.
  Veel flauwe kul op niets. Verkiezingen moeten op het netvlies van de kiezer gezet worden. Dan maar even een beetje een rommelige stad, hoort er allemaal een beetje bij.

  Werd er maar op andere terreinen zo principeel gehandhaaft.

  Wat te denken van oneigenlijk gebruik van gemeenschapsgeld?!
  de coalitiepartijen maken propaganda via bijvoorbeeld een 6 pagina's grote full colour bijlage in het Reeshof Journaal. Kosten vermoedelijk 15.000 eurootjes. Betaald uit…jawel de gemeentekas en dus niet de partijkas van CDA PvdA Groen Link(s) en Algemeen of liever hier, Eigen Belang. Belastinggeld.
  De kiezer bedrogen met zijn eigen centen.

  Met vriendelijke groeten,

  Jan van Beurden lijstduwer TVP

  PS zag mijn bord ook op jullie site. snap alleen het onderschrift niet goed (kan aan mij liggen)

 3. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Jan, gelukkig is adverteren in het Reeshofjournaal nog wel betaalbaar. Ook voor arme partijen.
  Het gaat echter niet alleen om die publicatie. Ook in andere media (TEveder10) wordt volop aandacht gegeven aan de verdiensten van het huidige college. Kijk maar (bijvoorbeeld) naar pagina 16 full color deze week in de Koerier onder de kop GEMEENTENIEUWS NOTABENE: ' College heeft in vier jaar Tilburg blijvend veranderd'. Etc etc. Toch moedig van Koerier-columnist Aldert van der Burg dat hij kiezers (op de voorpagina!) oproept om op partijen te stemmen die TEGEN het onzinnige plan van de Cityring zijn.
  In het huidige klimaat zou je elke lantaarnpaal moeten kunnen volhangen. En zeker ook die terminals van de T-busjes! Dat hoort er gewoon bij in verkiezingstijd! Een belachelijke uitspraak inderdaad van de rechter.

 4. Jan van Beurden lijs avatar
  Jan van Beurden lijs

  Beste Johan,
  Nu is het onderschrift begrijpelijker maar helaas, weer niet correct. Dat bord is mijn eigen reclamebord aan de Huibevendreef dat er al sinds 1992 staat met wisselende boodschappen.
  Nu is dus inderdaad de TVPposter met mijn bebaarde (Brabants Dagblad) hoofd eroverheen geplakt. Jan van Beurden Lijst 10 nummer 30.
  Daaronder zit een reclameboodschap van mijn carwash-bedrijf op dat (mijn) terrein.

  Beste Arjan,
  Je hebt mij niet horen zeggen dat adverteren in het Reeshof Journaal duur zou zijn. En verder natuurlijk met je eens.
  Zo heeft het Brabants Dagblad gisteren mijn ingezonden brief over de olliebollenkraam op Heyhoef geplaatst. Nagelezen, onverandert. Of nee toch niet. Een of ander BD minkukeltje heeft een vraagteken toegevoegd zodat een stelling/conclusie een vraag werd???
  citaat:
  "Hier zien we een schoolvoorbeeld van de volstrekt willekeurige handhaving door het ambtelijke apparaat en het dagelijks bestuur."
  einde citaat.
  Hier kwam dus een vraagteken achter?
  Want volgens dat BD mag ik die conclusie dus niet trekken in een ingezonden brief? Want de gemeente doet het allemaal zo verschrikkelijk goed.
  Hoe smal kan Tilburg worden met deze plaatselijke pers.

  Jan van Beurden lijstduwer lijst TVP

 5. Iwan Jacobs avatar
  Iwan Jacobs

  H

 6. Tinus avatar
  Tinus

  De gemeente Tilburg zelf vind ik persoonlijk de grootste vervuiler waar het om ongebreidelde zelfverheerlijking in de vorm van promotie gaat. Overal wordt die Trut-T geplaatst. Gekken en dwazen schrijven op muren en glazen denk ik dan altijd.