Geplaatst

Gratis posters en stickers af te halen!

De gemeente vindt dat de SP te veel verkiezingsborden heeft opgehangen. In een stad van 200.000+ inwoners en 66 stembureaus mag je als partij maar 30 affiches neerhangen namelijk.

Ondertussen geeft de gemeente tienduizende euro’s uit om burgers naar de stemhokjes te lokken. Geld overigens, van diezelfde burgers, over sigaren uit eigen dozen gesproken. Eigenlijk zou ze dus vooral blij moeten zijn met zoveel gratis publiciteit voor de verkiezingen…

Anyway, voor de liefhebbers: posters én stickers van de SP zijn gratis af te halen op het partijkantoortje aan de Piushaven 29. En die stickers mag je dan nérgens opplakken behalve op je eigen agenda, anders krijgen wij een boete, oké?!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Gratis posters en stickers af te halen!”

 1. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Johan dat laatste zinnetje is denk ik niet zo slim.

  quote:
  anders krijgen wij een boete,

  Zoals met de gemeentelijk plakborden (wat vind je van die aan het wagnerplein?) Kan je blijkbaar niet van fatsoen uitgaan. Er is altijd wel iemand die, die stickers toch ergens neerplakt.

 2. Jan van Beurden avatar
  Jan van Beurden

  Beste Johan,
  ik moet nu eigenlijk boos worden want sigaren uit eigen dozen is dus duidelijk mijn taalgebruik in mijn columns in de afgelopen jaren. Ik voel me echter lichtelijk gevleid omdat mijn woordgebruik dus zoden aan de dijk zet en overgenomen wordt.
  Sigaren uit eigen doos is een heel sprekend gezegde.
  Als ik jouw complimenteer met jullie claxonactie moet ik ook Jan Hamming complimenteren met zijn pimp-actie. Is echt wel klasse, niet in het minst als antwoord op de reactie van de bekladde affiches. Orginaliteit moet beloont in mijn visie.
  Mijn vader zaliger is ooit opgepakt bij plakactiviteiten in 1939. Daarom heb ik ook niet gereageerd m.b.t. de plakacties van D66.

  De ene partij heeft meer historische roots mbt plakken als de andere. En leven in de brouwerij maakt het bier toch smakelijker.

  En smakelijker bier is nooit weg.
  Zoals beter verteerbare politiek.

  Groeten
  Jan van Beurden.

 3. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  SP spant proces aan tegen gemeente Tilburg om vrijheid van meningsuiting

  Krijgen we ook nog te horen waneer het plaats vind?

  En wat de uitspraak daarop is?.(ook als het negatief is voor de SP)

 4. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Maar natuurlijk Sven! Al hou ik niet zo van die insinuatie in je opmerking.

  Sterker nog, jij krijgt vandaag een primeur: zojuist gebeld met de gemeente, die zeggen vrijdag een brief te hebben gestuurd waarin ze ons vertellen dat ze de posters inderdaad gaan weghalen. Zo gauw ik die (vandaag nog!) binnen heb dienen we een bezwaarschrift in en spannen we een kort geding aan. Geloof maar gerust dat je de uitslag daarvan te horen zult krijgen.

 5. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  En Johan wat was de uitspraak van de rechter?

  SP Tilburg verliest kort geding om posters geplaatst: 02-03-2006

  De rechtbank in Breda heeft het verzoek van de SP Tilburg om een voorlopige voorziening afgewezen. De partij wilde daarmee voorkomen dat de gemeente Tilburg de SP verkiezingsborden zou verwijderen omdat er teveel zouden hangen.

  De posters moeten nu dus alsnog worden weggehaald.

  Maar mischien wil je het nog even zelf toelichten?