Geplaatst

Laat je niet naaien!

Gisterenavond weer een mooi staaltje politiek gezien op het jongerendebat in Cul de Sac. Politici die meer beloven dan ze menen en heel andere standpunten lopen te verkondigen dan ze in de gemeenteraad innemen.

Zo liet de PvdA-woordvoerster zich ontvallen dat de PvdA helemaal niet echt meent dat het openbaar vervoer in Tilburg gratis moet worden: “Vijfig cent per rit is ook heel leuk”. Jazeker, heel leuk zelfs, maar beloof in je campagne dan asjeblieft niet dat de PvdA het openbaar vervoer gratis wil maken. Volksverlakkerij!

 

GroenLinks kwam er hopeloos in de problemen toen ze de Cityring moesten gaan verdedigen, want hoe kan een groene partij nou voor méér auto’s in het centrum zijn? “Eigenlijk willen wij die cityring ook niet, maar ja, we zitten in het college dus we moesten wel”, was het commentaar in ‘de wandelgang’. Liever in het pluche blijven zitten dan je eigen kiezers vertegenwoordigen: volksverlakkerij dus.

 

D66 hield een vlammend betoog voor meer vrijheid voor horeca-ondernemers: “Wij zijn tegen regels over sluitingstijden en tegen extra vergunningstelsels”, beweerde de woordvoerder. Had hij nou eerst maar even overlegd met zijn baas, want die stemde een week geleden in de gemeenteraad nog doodleuk vóór de APV, vóór de sluitingstijden en vóór het nieuwe vergunningenstelsel. Volksverlakkerij alweer!

 

Als ik een kwartje zou krijgen voor elke regelrechte leugen die in de verkiezingscampagne verkocht wordt, was ik nu al schatrijk…

Alle berichten van deze auteur

Reacties

9 reacties op “Laat je niet naaien!”

 1. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Hallo Johan

  Kan je VOOR de verkiezingen nog aangeven hoe je staat tegenover het nieuwbouwplan van het Textielmuseum en de koppeling van de naam Audax aan dat museum?

 2. Mark avatar
  Mark

  Johan, schitterend dat je dit contstateert, maar wordt je er niet vreselijk moedeloos van? En wat verwacht je in deze van een partij als de LST, die met dit klimaat af wil rekenen? Heb je hierin een partner?

 3. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Als de LST dat voornemen ook n

 4. Ruud van Esch avatar
  Ruud van Esch

  Johan,

  Het huidige raadslid van D66 is niet de baas in de campagne. Hij keert ook niet terug.
  De kandidaat in Cul de Sac heeft de juiste mening van D66 Tilburg verwoord.
  Ook ik heb in de raadscommissie economie de burgemeester gewezen op de spagaat tussen minder regels voor het ondernemen en meer vergunningen voor de veiligheid. Zie het verslag.

  Succes verder met je campagne.

 5. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Gelul Ruud, ik heb je wel gehoord in de commissie, maar waar het om gaat is dat D66 ondanks jouw mooie woorden gewoon v

 6. e avatar
  e

  over gelul gesproken johan: je was er zelf niet eens bij in cul de sac. en maar zaniken.

 7. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Foutje 'E', ik was wel degelijk in Cul de Sac, om precies te zijn tussen half tien en tien over tien, om te kijken hoe goed onze nummer 4 Marjolein Buijssen het deed. En precies toen mocht ik o.a. het verhaal van D66 over de horeca aanhoren. Goed debat trouwens, flitsend en mooi vormgegeven, complimenten voor de organisatie!

  Van acht tot kwart over negen was ik diezelfde avond bij het debat van het gemengd platform, waar onze nr. 2 Veerle Slegers namens de SP het woord voerde. Ook al niks aan toe te voegen. Behalve dat het daar een stuk saaier aan toe ging dan in Cul de Sac.

  En 'E', doe volgende keer niet zo anoniem, ok

 8. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Wel of niet aanwezig? Of dat 40 minuten genoeg aanwezig is om als aanwezig te formuleren?

  Even een vraag. mischien dat iemand die kan en wil beantwoorden. Hoelang duurde het debat? Dan kan die 40 minuten van Johan in perspectief gezien worden. Want dat is een harde feit die ik nergens vernoemt zie.

 9. Erik de Ridder, CDA- avatar
  Erik de Ridder, CDA-

  het debat duurde van ongeveer 20.15u tot een uurtje of 23.15u.
  Oordeel zelf.