Geplaatst

Wierokers

De keurige kleinburgerij van het CDA in Tilburg heeft gewacht tot na haar kerst- en nieuwjaarsborrel en wil nu een blowverbod op straat en in openbare ruimten.Wegens ‘grote zorgen over het toenemend gebruik van cannabis, met name onder jongeren’. Het zou fijn zijn als het CDA eens ophield met net doen alsof wietrokers de oorzaak zijn van alle kwaad. Maakten de katholieken zich maar net zoveel zorgen over de toenemende armoede. Of over de steeds maar afnemende middelen voor zorg, welzijn en onderwijs (na jaren van CDA-bewind, landelijk zowel als in Tilburg). Daar zouden jongeren – en andere burgers – een stuk meer baat bij hebben.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Wierokers”

 1. Sven Harteveld/ neer avatar
  Sven Harteveld/ neer

  Mede de totale scheefgroei in beleid ten opzichte van de nederwiet. Verkoop is toegestaan, blowen is toegestaan (roken toch ook! gewoon dezelfde regels voor hanteren, met als extra niet blowen in het verkeer net als met alcohol)
  Alleen het verbouwen en vervoeren is illigaal.

  Zullen we niet beter die illigaliteit weghalen, waardoor de kweek controleerbaar en veilig gebeurt.

  En dan de illigale aftap en brandgevaarlijke situaties aanpakken. Dat is veel kwalijker, mede omdat ze daar niet allen hunzelf , vaak ook de woonstichtingen duperen, maar zeker niet te vergeten ook de buurt in gevaar brengen.

  Er dient gewoon een duidelijk "gedoog" beleid te komen.Met duidelijkheid wat er voor consequenties zijn waneer je de regels overtreed en de buurt enz in gevaar brengt. Het is een illusie te denken dat je door het te verbieden het kan bestrijden. Iets wat verboden is is leuk/spannend enz maar niet te vergeten een makkelijke prooi voor de criminaliteit.

  Het toenemend gebruik dient gewoon met voorlichting bestreden te worden.

 2. Johan van den Hout avatar
  Johan van den Hout

  Yo Sven,

  Ik vind 't best hoor, dat op en neer gereageer van de ene partij op de andere, maar het wordt wel wat incestueus op deze manier.

  Bovendien, ik zie alleen maar stukjes uit je verkiezingsprogramma voorbij komen… En dan denk ik soms: waar

 3. Sven Harteveld / nee avatar
  Sven Harteveld / nee

  Ik reageer op alle partijen. Het ziet er alleen uit alsof ik alleen op jou reageer omdat de andere lijsttrekkers die al wat gepost hebben TE LAF ZIJN de reakties te plaatsen (duidelijk geval van de discusie niet aanwillen of aankunnen) Er zijn wel degerlijk verschillen met de SP. Die worden vanzelf duidelijk, daarvoor is dit log immers. Maar het klopt Neerlands Welzijn heeft ook overeenkomsten met de SP maar ook overeenkomsten met bijna alle andere partijen. Niet al de stukken die ik zal schrijven zullen gericht zijn op het programma van Neerlands Welzijn, maar waneer ik als voorbeeld of ondersteuning een verwijzing naar het programma kan maken zal ik het zeker doen.
  (zie als voorbeeld het stuk meer blauw op straat of een nieuw politiebureau, dit was een reaktie op een krantebericht, maar een verwijzing naar het programma was ook mogelijk)

  Ennuehhh het in twijfel trekken van het bestaansrecht van nieuwe partijen is niet aan jou maar aan de kiezer! Of ben je bang zetels te verliezen?

 4. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Wereldburger wil een ander rookverbod. Een verbod op rook uit schoorstenen waardoor allesstokers en houtkachels hun onvolledig verbrande produkten de toch al slechte stads-atmosfeer inpompen. Dat stinkt vele malen erger dan die paar jointjes. Kan dat geregeld worden?

  Hypocriet trouwens om cannabis wel te laten verkopen, wel te laten kopen, maar het niet te laten opstoken.

  Legaliseren, er belasting opzetten en die oormerken voor kwaliteitsbewaking en hulpverlening aan probleem-blowers.
  Dat is de oplossing.

 5. Sven Harteveld / nee avatar
  Sven Harteveld / nee

  Juist wereldburger.