Geplaatst

De fuzzy logic van de Gooooogle-ads

Heel irritant, die roze reclameblokjes hier rechts op deze pagina. Maar d’r zit ook wel iets grappigs in: ze reageren namelijk op de inhoud van de tekst, lijkt wel.

Lees je de column ‘uit pure armoe’ van Marcel Degen (AB) krijg je advertenties voor kinderpsychologen en ADHD-cursussen…

Bij de column van Els Aarts (CDA) over ‘vertrouwen in de overheid’ – die met haar opmerking over dat armen niet te weinig geld hebben maar gewoon te oud, te dom of slecht opgevoed zijn – stikt het plotseling van advertenties voor leningen op afbetaling, de nationale leentest en hoe je direct goedkoop aan geld kunt komen. Haha, die Google, heeft ’t beter begrepen dan de wethouder!

Ook de ‘tien redenen om GroenLinks te stemmen’ van Gon Mevis is bijzonder: Google leidt u naar startende ondernemers en de ‘start uw eigen bedrijf in Limburg’. Het liberalisme van Halsema is bij Google al ingeprogrammeerd.

En bij Geert Naaijkens van de VVD – die nog níets heeft gepubliceerd – opnieuw trefzeker de spijker op z’n kop: communicatietrainingen, een cursus professioneel presenteren, en ‘marktplaats, waar alles te koop is’. Het wordt steeds leuker, gauw verder kijken!

Bij het verkiezingsprogramma van de TVP verwijst Google je linea recta door naar het verkiezingsprogramma van Leefbaar Nederland…

Ik weet nu nog niet wat Google gaat bedenken bij deze tekst. Eerst maar eens naar eerdere bijdragen kijken: Mijn ‘werkgelegenheidsplan’ ontlokt bij Google advertenties over wat te doen met een gouden handdruk, hm. En bij het verhaal over de TWM prijst een kanididaat raadslid voor de PvdA zich aan… ‘Handen af van de meimarkt’? Een geurabonnement met exclusieve parfums voor maar 3,99 per maand! Zeg, hé, wat doen die lui naast mijn column?!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

7 reacties op “De fuzzy logic van de Gooooogle-ads”

 1. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Beste Johan.

  Ik van NEERLANDS WELZIJN vind het wel leuk om te lezen, maar eigelijk. Wat wil je ermee zeggen?

  Moet er op jou gestemd worden omdat google of tilburgz leuke bijbehoorden reclame blokjes plaatst?

  Het zou mooi zijn al jij maar zeker ook alle andere lijsttrekkers enz met inhoudelijk punten te verandering zouden komen.(hierover wil men graag in discusie met de lijsttrekkers maar niet de slappe hap die nu geplaats wordt) Het enige wat ik als ex lijsttrekker (neerlands welzijn, sven harteveld) kan concluderen na een bezoek aan deze site is dat eigelijk wat er geplaatst (als er al iets geplaatst is) het niets met programma punten te maken heeft. Er zal dus ook wel niets veranderen met de huidige politieke partijen die verder willen met de huidige politiek vanuit de Tilburgse kaasstolp.

 2. jan van beurden lijs avatar
  jan van beurden lijs

  Ik ben een volslagen nitwit op computergebied en vroeg me af waar die roze blokjes dan wel zaten?
  Ik kom op deze site via mijn favorietenlijst en die staat dan links in mijn scherm. Klik ik die lijst weg dan komen die roze blokjes in beeld.

  Volgens de roze blokjes naast je huidige weblog word je gesponsort door oa. http://www.lagere-rente,
  citycredit, postcredit en gratisadvies.

  Dus wil je er vanaf, gewoon je favorietenlijst links laten staan. Zeker bij jouw zullen je favorieten links zitten.

  Soms is het eenvoudig om van je ergernissen af te komen helaas vaker is het moeilijker.
  Ik hoop jouw als computernitwit toch geholpen te hebben met een van je ergernissen.

  Met vriendelijke groeten,
  Jan van Beurden lijstduwer TVP

 3. Gilamonster avatar
  Gilamonster

  Google AdSense irritant ? Nou sinds ik de realplayer heb ge

 4. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Die van 'Lening op afbetaling' is helemaal geweldig bij jouw blog. Ze weten bij Google wel hoe ze iets moeten verkopen. Heb je het woord schuldhulpverlening soms gebruikt? Moet je ook niet doen!

 5. Johan van den Hout avatar
  Johan van den Hout

  Beste Sven,

  Nee, mensen hoeven niet op de SP te stemmen vanwege 'Ads door Goooogle', waarom zouden ze. En het leven bestaat – gelukkig – uit meer dan politiek, dat mag in een weblog ook naar voren komen.

  Maar volgens mij kun je op dit blog en vooral op onze website meer inhoudelijke punten vinden dan je voor 7 maart nog kunt lezen.

 6. Frits uit Tilburg avatar
  Frits uit Tilburg

  Inhoudelijke punten op dit log? Mag ik even achterover van men kruk vallen?

  Jij Johan v.d. Hout en Hij Sven Harteveld waren de enige 2 die ook inhoudelijk en relatief snel de reakties plaatsen en terug reageren. Maar inhoudelijk? nee Sven Harteveld was inhoudelijk op zijn punten bezig iets van 15 of 16 stuks had die al gepost toen de steker eruit ging. Helaas kan of wil de rest het openbare debat niet aan. Bang van de mens die ze moeten vertegenwoordigen?

  Dit log moet ons bloggers helpen te beslissen op wie te stemmen. Als ik dan ipv een inhoudelijk standpunt een sprookje zie(algemeen belang) of gezeik over reclame aan de zijkant (SP) dan zijn dat geen punten die voor mij een doorslaand argument zijn om op die partijen te stemmen, eerder het tegendeel bij twijfel met 2 partijen zal deze post juist de doorslag geven naar de andere partij die mischien 1 log minder plaatste maar wel zijn punten naar voren brengt.

 7. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Beste Johan.

  Ik lees alle punten die hier geschreven worden, maar de gehele site van de sp heb ik ook al gehad. Als ik nu pas zou gaan lezen wat andere partijen vinden en schrijven, had ik dan een partij opgericht? nee denk het niet. Juist na het lezen van de vele vaak zonder reageer mogelijkheid sites van de Tilburgse partijen, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik Neerlands Welzijn moest oprichten. DIe mening is alleen versterkt na de gebeurtenissen van vorige week.

  de enige sites met reageermogelijkheid zijn.
  *SP
  *GL
  *NEERLANDS WELZIJN

  Sven Harteveld
  neerlandswelzijn.web-log.nl