Geplaatst

Reeshof nog steeds aan laatste mem

De nieuwe dienstregeling van de NS doet weer eens niks voor de bediening van Station Reeshof. En dat terwijl wethouder Aarts (CDA) al sinds december 2003 een concrete opdracht van de raad heeft gekregen na een initiatiefvoorstel van de SP, om snel en hard met NS te onderhandelen over een betere regeling. Lukte niet in 2005, lukte niet in 2006, lukte dus blijkbaar weer niet in 2007.

Wij vragen ons af of wethouder Aarts überhaupt wel met de NS heeft onderhandeld. En dat willen we wél graag weten, dus vragen we aanstaande maandag (raadscommissie Fysiek) maar weer eens om opheldering.

O ja, speciaal voor mensen die weer meteen in de pen willen klimmen om te vertellen dat wij alleen maar kritiek kunnen hebben en dat we dan zélf eens iets moeten bedenken, het volgende: Het Euroticket van Reeshof naar Centraal is een SP initiatiefvoorstel (en aangenomen door de gemeenteraad). Het onderhandelen met de NS over een nieuwe dienstregeling was ook een initiatiefvoorstel van de SP (en aangenomen door de raad). Sterker nog, al in 1999 hebben wij een dienstregeling aangeboden voor het (toen nog toekomstige) station Reeshof. Het aanleggen daarvan duurde namelijk zogenaamd zo lang omdat ‘men’ niet bedacht kon krijgen welke treinen daar dan zouden moeten stoppen. Dus we hebben er nogal wat werk ingestoken. Als het college daar – ondanks de uitdrukkelijke opdracht van de gemeenteraad (met uitzondering van het CDA overigens) – dan niets mee doet, tsja, dan trekken wij dus aan de bel. Want ‘aan de kaak stellen’ is ook een democratische plicht.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Reeshof nog steeds aan laatste mem”

 1. -log... avatar
  -log…

  Goede zaak.

  Met de verkeersinfarcten elke dag van en naar de reeshof is het van GROOT belang dat het station van de reeshof optimaal en goedkoop werkt.

  Het is een schande dat de CDA dit besluit heeft laten verwateren. De problemen van de reeshof zijn niet nieuw dit is dan echt wel een noodzaak om goed te regelen.

 2. Sven Harteveld neerl avatar
  Sven Harteveld neerl

  In tegenstelling tot wat je zegt:
  quote: o ja, speciaal voor mensen die meteen in de pen willen klimmen om te vertellen dat wij alleen maar kritiek hebben……..

  NEE ik wil het anders stellen! Als Elske Aarts al sinds 2003 de concrete opdracht heeftgehad. Waarom hebben jullie er nu dan pas kritiek op? dat was na een half jaar en dan maandelijks het geval/ritueel niet moeten zijn. Laat haar dan maar steeds de voortgang of juist het gebrek hieraan steeds weer uitleggen.

  Je bent een controlerende oppositie of niet. Het is ondertussen 2006, als de opdracht in 2003 dan is gegeven ben je rijkelijk laat met je commetaar. En je twijfel of de wethouder uberhaupt wel iets gedaan heeft.

  Sven Harteveld
  neerlands welzijn partij

 3. Johan van den Hout avatar
  Johan van den Hout

  Sven toch, je kent ons niet. We hebben minstens elk half jaar gevraagd om opheldering over de onderhandelingen met de NS. Soms kregen we die: een mededeling dat er 'hard aan gewerkt wordt'(haha), maar vaak kregen we ook gewoon g

 4. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Johan dan had je harder al de bel moeten trekken. En niet met een "slap handje" Het feit dat men niets weet van jullie "belletje trekken" moet toch tekenend zijn? Als je al een keer bent afgescheept met "er wordt hard aan gewerkt"dan ben je werkelijk een halfzachte regent als je dan niet publiekelijk en openbaar hierover heibel gaat schoppen, de publieke opinie en geluid inschakkeld enz.

  Kortom Durf eens werkelijk iets te roepen. Ben je werkelijk tegen ben dan een vent en dan spaar je die "vriendjes" sorry politieke tegenstanders van je werkelijk niet. Dan maak je ze bij wijze van spreke bij een herhaling van zetten van het cda met de grond gelijk. (ipv elk half jaar stilletjes als een klein zielig broertje om opheldering vragen)

  Sven Harteveld
  Neerlands Welzijn Partij
  En
  Tilburg Spreekt opinie