Geplaatst

Fietsen stallen, het kán dus wel

Kijk, soms gaat het gewoon goed, plotseling. Al jaren klaagt onze fractie, en meerdere trouwens, over het anti-fietsbeleid van de gemeente. Fietsbeugels verdwijnen, fietsen worden geconfisceerd, fietspaden brokkelen af onder je banden… En tot nog toe gebeurde er weinig tot niets.

In oktober vorige stelden we het college voor om maar een paar autoparkeerplekken bij het Centraal Station op te offeren voor honderden extra fietsenstallingen (zie hier). Het college antwoordde het idee ‘mee te nemen’. Die kennen we, ze nemen het mee en dan zie je het dus nooit meer terug. Net als je fiets.

Maar soms lukt het dus wel. Deze week zijn bulldozers begonnen de parkeerplaatsen bij het station te ‘reorganiseren’ waarna er méér ruimte komt voor fietsen.

Zie je nou, college, hoe makkelijk dat is?!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

6 reacties op “Fietsen stallen, het kán dus wel”

  1. Jan van Beurden lijs avatar
    Jan van Beurden lijs

    Beste Johan,
    Dat heet pronken met andermans veren en maak je vaak mee en niet alleen in de politiek. Vaak gaan de werkvloerbazen met de goede ideeen van de werkvloerknechten pronken bij de weer een stapje hogere bazen. Voor het overbekende witte voetje. o.a de TVP merkt dat ook binnen het Tilburgse bestuur en jij merkt dat heel ruiterlijk op in jouw stuk door aan te geven dat het ook anderen overkomt

    Stijl en respect, compliment

    Jan van Beurden.TVP

  2. Arjen Roos avatar
    Arjen Roos

    Ja Jan, dat is inderdaad pronken met andermans veren. Want: de vernieuwing van de fietsenstalling in Tilburg is onderdeel van het project

  3. Arjan....... avatar
    Arjan…….

    Maar of het nu wenselijk is?

    Meer fietsen!
    Geen bewaking!
    Meer ruimte naast de fietsen!

    Even optellen. Meer keus, geen kans op een heterdaad. genoeg ruimte voor een alternatief fietssleuteltje ook wel betonschaar genoemd.

    Ja Tilburg gaat weer fietsen. De vraag is alleen is die fiets wel van de fietser.

  4. jan van Beurden lijs avatar
    jan van Beurden lijs

    Beste Arjan,
    dan maar te voet, mobieltje thuislaten en geen al te dure merkschoenen.

    Jan van Beurden TVP

  5. Arjan.... avatar
    Arjan….

    Dat is het nu toch ook!
    Het hele probleem is bij die uitbreiding en dat weet jij zeker ook wel. maar ja jij pakt waarschijnelijk de auto. Dat die fietsenstalling onbewaakt is.

  6. Frits uit Tilburg avatar
    Frits uit Tilburg

    Beste Jan van Beurden

    Het is wel duidelijk dat je totaal geen feeling hebt met de minder welgestelden.

    Een denigrerende opmerking dan maar te voet, mobieltje thuislaten en geen dure merkschoenen slaat werkelijk nergens op.

    Mischien is zijn/haar fiets wel een meerdere malen gestolen. Is het dan vreemd dat hij/zij tegen een nog groter en onoverzichtelijk roofgebied is? Nee geheel logisch. De conclusie van Arjan van: Tilburg gaat weer fietsen. De vraag is alleen is die fiets wel van die fietser. Is een bekend en herkenbaar gegeven voor de meerderheid van de mensen die wel eens zijn fiets onvrijwillig definitief uitleent bij het station.