Geplaatst

Verantwoordelijkheid nemen, het kán wel.

(Brabants Dagblad): De Osse SP-wethouder Henk van Gerven heeft gistermiddag te kennen gegeven dat hij zowel stopt als wethouder én als raadslid. Van Gerven geeft aan die stap te zetten na de voor de SP ’teleurstellende verkiezingsuitslag’.

De wethouder raakte in opspraak door zijn strijd rondom het behoud van het ziekenhuis voor Oss. Daarmee is de wethouder en actievoerder van Anna moet Blijven, te lang en te fel doorgegaan. Van Gerven zelf zegt daarover: „Door al mijn activiteiten ben ik de personificatie geworden van het streven tot behoud van Anna. En die strijd heb ik helaas niet kunnen winnen. Als eerstverantwoordelijk wethouder voor het ziekenhuis vind ik het redelijk en fatsoenlijk daar de gevolgen aan te verbinden.“

Kijk, zó kan het dus óók in de politiek! Ik weet nog wel wat Tilburgers die daar een voorbeeld aan kunnen nemen…

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Verantwoordelijkheid nemen, het kán wel.”

 1. Jan van Beurden avatar
  Jan van Beurden

  Beste Johan,
  een voorbeeld aan falende wethouders?

  Hebben we daar geen voorbeelden genoeg van?

  Vriendelijke groeten,
  Jan.
  PS.Mij wordt verweten op jouw weblog dat ik de ondemocratische restzetelverdeling had moeten aanvechten voor de verkiezingen. Sorry, ik heb het pas daarna ontdekt. Geld dat ook voor jouw excuserende SP-wethouder? Of wist die het al wat eerder, van dat ziekenhuis. Hij hoopte dat het duister zou blijven en toen het uiteindelijk toch licht werd knipperde hij met zijn ogen?