Geplaatst

Behoud de Sacrementskerk!

Een echt zondagsbericht: volgens de rechter is de Sacrementskerk geen monument. Dat zou best kunnen. Maar om de kerk dan dús maar te slopen is te gek voor woorden.Er zijn wel meer gebouwen in Tilburg die officieel geen monument zijn, maar toch zouden moeten blijven staan. Maar helaas, het bisdom ruikt geld en wil de kerk verpatsen om te laten slopen en er nieuwbouwappartementen neer te laten zetten. Kerk en Kapitaal gaan weer lekker hand in hand. En het college van B&W? Die staat erbij en kijkt ernaar.

Typisch Tilburgs, alles maar slopen wat ouder is dan vijftig jaar, en dan achteraf klagen dat we niet zo’n historische binnenstad hebben als Breda of Den Bosch…

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Behoud de Sacrementskerk!”

 1. Marx brother avatar
  Marx brother

  gij bent egt unne kaaj goejen bloggert, zo moet ut nauw…

 2. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Deze kerk en vele met die kerk dient behouden te blijven. Er zijn in het verleden al heel veel kerken gesloopt in Tilburg, dit terwijl ze deel uitmaken van de Tilburgse cultuur en geschiedenis. Een kleine aanpassing of verbouwing van het gebouw, en het gebouw kan er voor het zicht aan de buitenkant behouden blijven. Denk maar aan de Hasseltkerk, denk aan de Padua kerk. laten we onze geschiedenis en erfgoed geheel afbreken? Eeuwig zonde. Ook als kerk zou die behouden kunnen blijven. Gewoon een "box"in de kerk plaatsen en het stookprobleem is opgelost alsmede de bouwtechnische structuur blijft behouden.
  Resultaat : de kerk blijft behouden en het bisdom hoeft geen nieuw laagbouw kerk te bouwen(zoals bij de padua kerk gebeurt is)

  Sven Harteveld
  Neerlands Welzijn Partij