Geplaatst

Heuvelprijsvraag is een lachertje

Al een tijd schermt het college – en met name wethouder Aarts – met de prijsvraag over de Heuvel, waarmee burgers zouden kunnen bepalen wat er van dat plein moet worden. Maar vandaag komt de aap uit de mouw: het wordt een BESLOTEN PRIJSVRAAG. Voor ‘professionals’. Niet voor gewone burgers, ben jíj gek! En een ‘vakjury’ maakt dan een top drie uit al die professionele inzendingen. En dáár mag het ‘publiek’ dan nog iets over zeggen.

Volgens mij: gelul…

Burgers worden zoet gehouden met het aanbod om ideeën aan te leveren. Maar dat is niet de prijsvraag zelf. Die ideeën worden zogenaamd gebruikt om een ‘programma van eisen’ op te stellen voor die professionals die aan de échte prijsvraag mee gaan doen. Tsja, je moet ‘t maar verzinnen.

Mijn voorstel: we bouwen een copy van de Bastille op de Heuvel zodat we die samen kunnen bestormen. Andere gereedschappen uit die tijd kunnen ook een plekje krijgen in het zogenaamde ‘doorgroeimuseum’ dat over de Heuvel wordt ingericht. Andere ideeën mogen ook naar http://www.laatjenietnaaien.com.

 

 

 

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Heuvelprijsvraag is een lachertje”

  1. Sven avatar
    Sven

    Als ze (het college) dit werkelijk meent(inspraak en keuze) moet ze ook de mogelijkheid tot een keuze voor een autovrije Heuvel rondom een Lindeboom opnemen in de keuze mogelijkheden. Zoals het nu wordt gesteld is/wordt is het geen werkelijke keuze. voor wat het volk met de Heuvel wil. Maar een keuze waarbij de keuze bij voorbaat aan regels is vastlegt(zoals dat er uitgegaan moet worden van verkeer op de Heuvel).