Geplaatst

Kijkje in de keuken

Ik krijg zojuist een e-mail van onze nummer 4 op de lijst, Marjolein Buijssen. Over haar ‘belevenissen’ bij een verkiezingsbijeenkomst van de PvdA waar zij als lid van ROOD (Jongeren in de SP) was uitgenodigd. Eigenlijk natuurlijk voor intern gebruik, dit soort feedback. Maar met enig kuiswerk óók wel goed om eens te publiceren. Als een kijkje in de keuken.

"Vanmiddag was de PvdArena, met als onderwerp jongeren en politiek. Er was weliswaar veel politiek, maar weinig jongeren. Of je moet VVD-raadslid Roel Laurier meetellen, die trots vertelde dat vijf van de eerste acht kandidaten op hun lijst jong zijn, dat wil zeggen, onder de veertig."

"Onze 21-jarige kandidaat Cyriel van Laar deed het erg goed in debat tegen ‘jongere’ Roel Laurier (30), PvdA-raadslid Maya Butalid (47) en ‘opkomend talent’ van de TVP Jordi Zweeps.  Wel jammer dat TVP-lijsttrekker Loes Dielissen met grote regelmaat het verhaal van Jordi onderbrak om vanaf de zijlijn nog wat bij te sturen."

"Het leukste moment was toch wel dat de niets vermoedende, per ongeluk binnen wandelde, ‘echte’ jongere gevraagd werd naar zijn politieke voorkeur en even voor de hele zaal verkondigde dat hij die hele politieke zooi niet vertrouwde en daarom SP ging stemmen, want die partij luistert wel naar de mensen, aldus deze ‘jongere in het wild’ die duidelijk niet op de gastenlijst stond."

Alle berichten van deze auteur