Geplaatst

Eerst scheiden, dan pas opnieuw verkering

De SP gaat niet in op de uitnodiging van GroenLinks en PvdA om voor de komende verkiezingen een lijstverbinding aan te gaan.

Technisch zou dat natuurlijk een voordeel op kunnen leveren: het verdelen van de restzetels onder elkaar namelijk. Maar politiek is het echter moeilijk uit te leggen. GroenLinks en PvdA zijn nog steeds dik getrouwd met het CDA, al proberen wij natuurlijk zo hard mogelijk te stoken in dat huwelijk. Maar voordat de SP verkering wil met deze twee partijen zullen ze eerst netjes van het CDA moeten scheiden. Dat kan tegenwoordig snel en pijnloos, dus wat let hen.

Na die scheiding, dus ná de komende verkiezingen, wil de SP best wat voetjevrijen en kijken wat er van komt. Een links college is ons wel wat waard, als het tenminste echt links is. Maar de kiezer moet zich eerst maar eens uitspreken, daarna zien we wel verder. Tot 7 maart dus op eigen kracht en op volle kracht vooruit!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Eerst scheiden, dan pas opnieuw verkering”

 1. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Stom van de SP, een gemiste kans. Maar het is een keuze. Misschien moet de SP dan maar een lijstverbinding aangaan met de TOP (Tilburgse Ouderen Partij). Die is al twee keer gescheiden, van Smolders en van Balkaya, en zo single dat ze misschien wel nooit meer aan de bak komen. Zielig he?

 2. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Zouden we niet beter gewoon afwachten wat de verkiezingsuitslag is voordat er al combinaties gevormd worden. De vraag wordt eerder rekent men op gewoon stemveegedrag, of is de onvrede eindelijk groot genoeg dat men de oogkleppen afzet en inhoudelijk op punten gaat stemmen. Dan kan de uitslag best verrassend worden. En dan gaat er inderdaad meetellen dat vvd en tvp eigelijk hetzelfde zijn, en dat de top en smolders en balkaya uit hetzelfde nest komen de cda en cu allebei christelijke partijen zijn enz.
  Welke huidige partij behoud zijn zetels en wie wordt er voor de huidige eenheidsworstpolitiek afgestraft?