Geplaatst

Oranjefeesten verboden…

Ja hoor, het is weer zover. Sommige Tilburgers willen graag buiten TV kijken tijdens het WK, maar dat mag dus niet. Moet je een vergunning voor hebben. En die krijg je niet. Want feesten zijn blijkbaar gevaarlijk ofzo. Het college is de ‘actie stofkam’ begonnen om overbodige regels af te schaffen, maar langs de achterdeur komen de nieuwe verboden al weer binnen. Flauw hoor!

Volgend jaar hoeven buurt- en wijkfeesten geen vergunning meer aan te vragen, zo presenteerde het college onlangs hun anti-bureaucratie-maatregel. Want burgers moet je niet betuttelen, die moeten tenslotte hun eigen verantwoordelijkheid nemen, en juist gestimuleerd worden om in hun buurt feesten te organiseren. Krijg je zelfs subsidie voor! Helemaal mee eens. Maar waarom dan wel juist tijdens het WK straatfeesten verbieden? Kost niks: iemand zet een TV buiten, iedereen neemt z’n eigen pilsje mee, klaar is kees.

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Oranjefeesten verboden…”

 1. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Troost je met de gedachte dat het verbod ook voor Wesley geldt, Johan…

 2. Sven ( N.W. ) avatar
  Sven ( N.W. )

  Te belachelijk voor woorden. De mond vol van woorden over intergratie en sociale binding met buurt en straat maar gelijk dat ook onmogelijk maken.

  Ook als je niet van voetbal houd zijn deze straatfeesten al sinds jaar en dag een sociale happening voor de buurt en straat. Waarbij je juist binding met de buurt en straat krijgt en je buren leert kennen. Maar blijkbaar vind B&W samen met het college het belangrijker dat men zich zelf opsluit in hun woningen, en zeker de buren niet leert kennen, en ook zeker ook geen binding op enige wijze krijgt met de eigen leefomgeving.

  @Aldert. Daar kan Wesley niets aan doen.

 3. Nescio avatar
  Nescio

  Johan, het wordt nog erger….
  Vanmorgen heb ik vernomen dat huurders van een grote woningbouwvereniging te hoeren hebben gekregen dat zij hun balkon, galerij of gevel niet mogen versieren …..
  Gezellie…