Geplaatst

Aarts moet opzouten na BBA-drama

Na bijna 6 miljoen euro over de balk te hebben gegooid aan waardeloze bushokjes en na jaren geschuif met een dienstregeling die uiteindelijk slechter uitpakt dan de oude, heeft de BBA in Tilburg 700.000 minder passagiers vervoerd dan het jaar daarvoor. Reden voor wethouder Aarts om haar verantwoordelijkheid te nemen en op te stappen, zo zal de SP fractie maandagavond in de raadscommissie Fysiek bepleiten.

De lange reeks blunders van deze wethouder is al láng niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Het verlies van zoveel passagiers na bijna 14 miljoen euro aan investeringen die het vervoer juist hadden moeten verbeteren is – hopen wij – de laatste in die indrukwekkende rij.

De protesten tegen het schrappen van haltes, de onduidelijke nieuwe dienstregeling en de belachelijke investering in onbruikbare bushaltes hadden wethouder Aarts aan het denken moeten zetten. Dat is blijkbaar niet gelukt.  Haar opdracht is  het op juist méér mensen uit de auto en in de bus te brengen, maar het omgekeerde is het geval. Dit college hecht meer waarde aan het bouwen van verlieslijdende parkeergarages in het centrum dan een goed openbaar vervoer. Hoog tijd dat deze wethouder nu eindelijk eens de verantwoordelijkheid neemt voor haar falende beleid.

Het is weliswaar nog maar twee maanden voor de verkiezingen, maar de geloofwaardigheid van deze wethouder is zó tot een dieptepunt gedaald dat zij nu zou moeten opstappen. De hele politiek lijdt onder deze aan het pluche gekleefde bestuurders die blijven zitten al falen ze op alle punten. Dat de wethouder aankondigdt ‘goed naar de cijfers te gaan kijken’ is volkomen onder de maat. De SP heeft het rapport van de BBA geagendeerd voor de commissievergadering Fysiek aanstaande maandagavond.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Aarts moet opzouten na BBA-drama”

  1. Gerrit avatar
    Gerrit

    De geloofwaardigheid van de algehele politiek is tot een dieptepunt gezakt. Sorry politiek, sorry politiek, sorry politiek. Dit is niet een verschijnsel van de laatste jaren. Ook de linkse partijen kunnen daar wat van waneer ze de macht hebben.Alleen noemen we het dan achterkamer overleg. Met het opstappen van mvr Aarts bereik je nu niets meer. We zitten vlak voor verkiezingen. Ik zie deze motie van jou dan ook meer als een verkiezingsstunt. De bba gaat door haar aftreden nu echt niet beter rijden. Men gaat echt niet meer met de bus omdat ze afgetreden is. Het beleid heeft gefaald maar daar doen wij als kiezer wel een uitspraak over op 7 maart!