Geplaatst

Gemeenteaad wíl niet praten over Reeshof

Gisteren agendeerde de SP de dienstregeling van Station Reeshof en de niet-invoering van het Euroticket voor de raadscommissie Fysiek. Maar alle andere partijen besloten daar níet over te willen praten. De ontsluiting van de Reeshof is behalve een probleem blijkbaar ook nog een taboe.

De nieuwe dienstregeling van de NS voorziet niet in een betere bediening van station Reeshof. In 2003 kreeg wethouder Aarts al de opdracht van de raad hierover hard met de NS te onderhandelen, maar tot nog toe nog steeds zonder resultaat. Daarnaast werd Aarts in 2003 opgedragen het Euroticket in te voeren – een retourte Reeshof-Centraal voor één euro – maar ook dát is nog niet gebeurd.

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de dienstregeling en – vooral – over de inspanningen van het college om daar verbetering in aan te brengen. Als het college daar op antwoordt zal de fractie dat opnieuw proberen te agenderen voor een vergadering van de raadscommissie.

Dossier Station Reeshof

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Gemeenteaad wíl niet praten over Reeshof”

 1. Sven Harteveld / nee avatar
  Sven Harteveld / nee

  Had je hier geen eerder onderwerp over?
  Of doe je het expres apart omdat de gemeenteraad er niet over wil praten.

  Ik krijg de indruk en ik denk SP ook (geef maar een correctie als ik het fout heb Johan) Dat het welzijn van de bewoners , eigenlijk alle bewoners die op deze dienstregeling aangewezen zijn de andere partijen niets kan schelen. En het even bespreekbaar met alle andere partijen is als de afschaffing of verlaging van de hypotheekrente aftrek in Den Haag (als voorbeeld)

  Wil je de problematiek gedeeltelijk al aanpakken die de verkeersinfarkten geven van en naar de reeshof zal men echt iets aan die dienstregeling moeten doen. Met hoe het nu gaat jaag je iedereen juist de auto in (komt die dagelijkse file weer ten goede, die groeit) Want de fiets pakken ze zeker ook niet dat is op het moment met de slechte fietspaden eigenlijk levensgevaarlijk te noemen.

  Sven Harteveld
  neerlands welzijn partij

 2. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  LES 1: POLITIEK VOOR BEGINNERS

  Als je iemand opdraagt om water te laten branden, en dat lukt dan niet… dan scoor je politieke punten, maar alleen als je oppositiepartij bent.

  Als regerende (coalitie)partij verlies je dan je gezicht. Had je het maar niet moeten beloven.

  Zo moet je politiek bedrijven. Maar vergeet niet schriftelijke vragen stellen.

  "Waarom heeeft het college het water nog niet aan het branden gekregen?"

 3. Maurits avatar
  Maurits

  Schriftelijke curcus van de college partijen verkregen bij de over bekende lo. was niet compleet denk ik.

  Maar les 2 POLITIEK VOOR DIE ZITTENDE(raadsleden) BEGINNERS

  Als het college zegt we gaan hoog springen.
  Dan is het de taak van de gemeenteraad om te vragen/roepen/smeken. Om hoe hoog willen jullie springen? En waarom willen jullie springen.

  Willen ze daar geen klip en klaar antwoord opgeven zelfs niet na de openlijke smeekbeden dan is er altijd nog de media om de college partijen onder druk te zetten. Juist dan scoor je ten opzichte van de regerende eenheidsworst.

  Dat bereik je niet door waneer het college in 2003 al iets toezegt en je net als de sp Het als een verlegen en schuw jongetje om het half jaar "te sprake brengt"

  Maurits http://tilburgspreekt.web-log.nl