Geplaatst

SP meest constructieve partij van Tilburg!

"Stem vóór, stem SP" was vier jaar geleden al de verkiezingsleus. Toch kleeft nog steeds het imago van tegenpartij aan de club. Hebben we natuurlijk aan ons zelf te danken, maar die kritiek begint onderhand behoorlijk belegen en achterhaald te worden.

De SP blijkt namelijk de meest constructieve partij van Tilburg te zijn!

Talloze acties voerden we op straat en in de raad voor bespoediging van het Station Reeshof, een fatsoenlijke dienstregeling en goedkopere tickets naar het Centraal Station. SP acties behielden de Piekbus (nu ‘topticket’), sowieso al een voorstel van onze fractie. Eigen initiatiefvoorstellen dienden we in rond een onderzoek naar het integratiebeleid in Tilburg, huisvesting voor dansgezelschap RAZ, dicht houden van de Heuvel en het organiseren van een referendum hierover, rookbeleid in verzorgingscentra, extra subsidie voor de Rechtswinkel, het recyclen van rolators en andere hulpmiddelen en de vestiging van studentenwoningen in voormalige AZC-gebouwen. Op initiatief van de SP werd de nota ‘Recht op Spelen’ aangenomen met daarin de garantie dat het aantal speelplekken voor kinderen in Tilburg niet verminderd, we schreven een nota over de belabberde rampenplannen en deden suggesties voor verbetering daarvan. We deden voorstellen voor een Euroticket met de trein van de Reeshof naar Centraal, voor meer recreatieve voorzieningen in de Piushaven en voor een kinderdag op de Tilburgse kermis. Op voordracht van de SP leggen de raadsfracties voortaan in het openbaar verantwoording af over het gebruik van hun onkostenvergoedingen en wordt een begin gemaakt met een experiment voor de legale kweek van wiet in Tilburg. In december diende de SP een eigen voorstel in voor de invoering van een Burgervragenuurtje om Tilburgers direct in de gemeenteraad te brengen. Zijn wij tégen een open Heuvel? Jawel, maar in 2002 waren wij de eerste partij die überhaupt een constructief voorstel deed over de Heuvel: wij zijn vóór een groene, veilige, leefbare Heuvel, niet wíj maar de rest van de politiek is tégen!

Heb je zelf nog bouwstenen voor een beter Tilburg? Stapel ze hier dan op!

En dan staat ons programma óók nog ‘ns vol met plannen die we nog hebben…

Alle berichten van deze auteur