Geplaatst

Willem II onderzoekt de mogelijkheid voor een nieuw en groter stadion. Volgens SP raadslid Bart van de Camp getuigt dat van paniekvoetbal: "Ze hebben nog niet eens een shirt-sponsor voor volgend jaar kunnen vinden, en sportief gaat het ook niet erg best. Dan is een nieuw stadion toch wel het laatste waar je aan moet denken". Hij stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

Voetbalclubs en gemeenten hebben een moeilijke relatie. Van de Camp: "Financieel is de gemeente altijd betrokken bij BVO’s, ook in Tilburg. Als het geld op is weten ze het stadhuis snel te vinden. Ik ben dan ook heel benieuwd wat het college vindt van deze nieuwbouwplannen van Willem II". Volgens Willem II directeur Molkenboer zou een nieuw en groter stadion de club financieel vooruit helpen. Van de Camp: "Laat hem eerst maar eens zorgen voor een sponsor en dat ze niet degraderen naar de eerste divisie, want dat zijn veel grotere bedreigingen voor de club dan het huidige stadion. Ik kom daar al járenlang elke thuiswedstrijd, daar is niks mis mee".

Reacties

28 reacties op “Nieuw Willem II stadion is paniekvoetbal”

 1. bas avatar
  bas

  Zit dat stadion elke keer als Willem II speelt vol? Of wil de organisatie een groter stadion om er andere evenementen te organiseren. Als buitenstaander lijkt mij toch weinig mis met de voorziening.

 2. Korvel avatar
  Korvel

  Sinds wanneer staat een onderzoek voor paniekvoetbal?

  Mocht dat zo zijn, dan kan men toch wel zeggen dat het Tilburgs college al jaren in paniek is. Onderzoeken naar de haalbaarheid van een T-Mall, Cityring, Stappegoor complex en ga zo maar door.. Het is de normaalste zaak van de wereld. Stuk voor stuk om de stad meer uitstraling te geven. Is het dan zo gek dat een voetbalvereniging dat ook doet? Gevalletje de pot verwijt de ketel???

  Hoe makkelijk is het om maar even te gillen dat Willem II eerst maar eens behouden moet blijven voor eredivisie en niet eens een shirtsponsor hebben. Mag ik de heren er even aan herinneren dat de gemeente Tilburg voorop stond met handjes schudden toen er Champions League werd gespeeld?

  Een nieuw stadion kan juist een nieuwe weg inslaan. 25 kilometer naar het westen maken ze een grote sprong voorwaarts door de multifunctionele ruimtes in het stadion. Hier staat men stil… stilstand betekent in de meeste gevallen achteruitgang, Dhr van der Camp zou een nog verdere achteruitgang toch echt niet willen???

 3. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  Laat amusementsindustrie effici

 4. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Laat Willem-II eerst maar eens het huidige stadion terug overnemen van de gemeente. Dan mogen ze het afbreken en een nieuwe bouwen. Verhuizen naar Waalwijk of Breda mag ook. Daar kunnen ze een stadion delen met de clubs aldaar. Er speelt er altijd wel eentje eredivisie. Da's pas effici

 5. paul van est avatar
  paul van est

  En dan lekker kienavonden organiseren in het supporterscaf

 6. Nederlandse burger avatar
  Nederlandse burger

  Die Vandecamp lijkt wel anti-Willem II! Waar is de dankbaarheid voor de grootste en belangrijkste vertegenwoordiger van Tilburg in binnen- en buitenland? De gemeente zou weleens iets terug mogen doen voor deze gratis reclame!

  Ze moeten Willem II steunen in de steeds moeilijker wordende strijd om bij te blijven bij andere clubs. Een groter stadion cree

 7. jaques avatar
  jaques

  Bijblijven in de strijd tegen andere clubs? Daar moet je gewoon beter voor voetballen! Goale moaken nondeju, in plaats van denken dat je een projectontwikkelaar bent! Ik pleit voor een alcoholverbod in de bestuurskamer.

 8. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  De Tilburgse Volkspartij steunt Willem II! Wij willen zelfs nog een stapje verder gaan. Als we nu eens een gloednieuw stadion bouwen bij de Mall, geen (parkeer)overlast meer, perfecte bereikbaarheid, win-win situatie op alle gebied zou ik zo zeggen. Laten we daar met z'n allen nu eens de schouders onder zetten.
  Groeten van de TVP, Loes

 9. Nederlandse burger avatar
  Nederlandse burger

  Kijk, toch nog een partij die naar het grote Tilburgse belang kijkt! Goed idee, mevrouw Dielissen, om te denken aan de mall (met gedeelde parkeerplaatsen) als locatie voor een nieuw stadion!

 10. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Mall en stadion combineren is misschien wel functioneel, mevrouw Dielissen, maar z

 11. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Beste Wies,
  Er hoeft helemaal geen sprake te zijn van arena-achtige toestanden als de Mall en de binnenstad van Tilburg maar met elkaar verbonden blijven. Op dit moment lopen er meerdere onderzoeken. Zie onder andere onderstaand bericht, dat ik vond in het Spoorzonenieuws.

  'People movers' onderzocht
  Voor diegenen die niet weten wat het is: people movers zijn automatisch bestuurde voertuigen, zoals bijvoorbeeld automatische busjes, kabelbanen en monorails, die rijden op een eigen infrastructuur. Wanneer de voertuigen of cabines erg klein zijn (2 tot 6 passagiers) spreekt men van Personal Rapid Transit systemen (PRT). Studenten van Movares gaan met het oog op de toekomstige ontwikkelingen in de Spoorzone onderzoeken of een people mover haalbaar is in Tilburg. Of zelfs een PRT die doorgaat naar de Efteling en andere locaties in de omgeving.

  Hett was dus indertijd toch nog niet zo'n gek idee van de TVP om een monorail o.i.d. aan te leggen tussen het station van Tilburg, toekomstige Mall en Efteling!

 12. jan van esch avatar
  jan van esch

  @Loes
  Als we het echt goed aan willen pakken dan leggen we een metrolijn van Eindhoven (Airport) naar Waalwijk. Met stations onder het station (spoorzone), de Mall en de Efteling. Is Waalwijk ook gelijk aangesloten op het railnet. Moet het provinciebestuur toch aanspreken lijkt me, zeker als je in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa wil worden. We zitten immers op zandgrond dus graven maar.

 13. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  @ Loes

  Het idee van een zweeftrein in de richting van de shoppingmall en pretpark de Efteling, is dat niet afkomstig van een zekere Guido uit Amsterdam? Hij schreef hier op 12 september al over in een reactie op de weblog van de SP (

 14. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  @ Jan

  Jan, het idee van een snelle verbinding van Eindhoven Airport via entertainmentstraat T naar pretpark de Efteling is hier op TilburgZ ook al eerder geopperd (in een reactie bij de column

 15. arjen avatar
  arjen

  In de jaren zestig van de vorige eeuw lag er al het plan om de Heikant te verbinden met de het centrum doormiddel van een snelle rail-verbinding. Is dus GEEN nieuw idee.

  Opvallend hoe sommige mensen de klanten van onze middenstand zo snel de stad uit willen vervoeren. Te weinig affiniteit met ondernemers?

 16. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Alhoewel ik best alles zou willen lezen, wat op Tilburgz verschijnt, moet ik tot mijn spijt bekennen, dat mij hiertoe de tijd gewoonweg voor ontbreekt. De vragen, die ik gesteld heb aan het College over de monorail van Tilburg binnenstad via Mall naar Efteling, zijn dan ook volledig uit mijn brein c.q. die van mijn fractie-ondersteuning ontsproten! Rest mij te schrijven: hoe meer steun voor goede idee

 17. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  @ Loes

  Het briefje van

 18. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Och, Hein, waar maken we ons druk over. Over grootschalige ontwikkelingen rond het willem II Stadion is eigenlijk al lang besloten bij de accordering van het Masterplan Stappegoor. Toen ik daar, namens de TVP, opmerkingen over maakte had niemand het op die manier gelezen. Maar……. in Tilburg moet je wel tussen de lettertjes doorlezen, anders kom je te laat!

 19. Nederlandse burger avatar
  Nederlandse burger

  Het bleek wel weer tegen Heerenveen; een propvol stadion. Met nauwelijks beenruimte als gevolg. Alleen een flinke uitbreiding kan de club vooruit helpen. Een club die als hoogste vertegenwoordiger van de stad Tilburg niet verder achterop mag raken!

 20. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  @ Loes

  Nou, Loes, je maakt me wel nieuwsgierig naar wat er in de Raadsvergadering is medegedeeld over het Masterplan voor het Stappegoorgebied en de grootschalige ontwikkelingen rond het Willem II-stadion. Misschien dat je daar, als je tijd hebt, in het kort iets over wil zeggen.
  Wat ik begrepen heb is dat een Masterplan geen juridische status heeft, maar dat het in de praktijk vaak wordt aangewend als dekmantel om bepaalde plannen stap voor stap te verwezenlijken. Zo was er bijvoorbeeld een Masterplan voor het gebied tussen de Piushaven en het Stadspark waarin stond dat stadsnatuur hier behouden en versterkt zou moeten worden. Van dit voornemen is weinig terecht gekomen. In dit gebied (naast het Factorium) zijn namelijk vervolgens tientallen bijzondere bomen op

 21. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  @Hein,
  Dat van die hotel- en congresinformatie staat "gewoon" in het Masterplan Stappegoor. Je kunt het daar nalezen als je wilt. En het verhaal van de groen/blauwe wig tussen binnenstad en Piushaven is mij bekend. En dat er bomen gekapt zijn voor de bouw van Factorium is mij ook bekend. Wat dat betreft heb ik een ijzeren geheugen maar mijn langjarige ervaring in de politiek draagt daar natuurlijk ook aan bij. Als ik overigens nu door het Muzenpark loop, moet ik erkennen, dat het een geweldig mooie locatie is, die gezien en beleefd mag worden. En ook ik ben inmiddels op een leeftijd gekomen, dat ik alle herinneringen uit mijn jeugd (in Moerenburg)zou willen behouden. Maar de realiteit is, dat de wereld doordraait. Wel moeten we respect hebben voor de (natuur)historie, maar niet ten koste van elke prijs.

 22. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  @ Loes

  Ik had het in mijn laatste reactie niet over bomen die gekapt zijn voor het nieuwe Factoriumgebouw, maar over groen dat is verdwenen voor een park dat daar komt. Wat de Muzentuin betreft, dit grasveld (met een paar bomen) is een schamel overblijfsel van de historische kloostertuin die daar voeger lag. Dat er gebouwd wordt in een stad is logisch. Maar ten koste van welke prijs wordt Tilburg verder in- en uitgebreid? Als je dan leest dat er een shoppingmall is gepland die 'duurzaam' wordt en dat even verderop in Eindhoven wordt gewerkt aan een 'duurzaam vliegveld', dan is de uitdrukking 'de wereld draait door' inderdaad op z'n plaats.

  Om bij het onderwerp te blijven: als het waar is dat het Willem II-stadion regelmatig tjokvol zit en bezoekers veel te weinig beenruimte hebben, dan zal er op termijn een nieuw stadion moeten komen. Goed nieuws dus voor de betonlobby.
  Maar omdat voetbalclubs tegenwoordig kapitalistische ondernemingen zijn waar flinke salarissen worden verdiend, is de vraag gerechtvaardigd of de gemeente moet mee betalen aan dit nieuwe stadion.

 23. Will Gunther avatar
  Will Gunther

  Willem II. Als je een kaartje wil kopen vraagt de cassiere: "wilt u een toegangskaartje of een speler"? Laten de spelers eerst maar eens salaris inleveren. Sommige voetballers schijnen tegenwoordig euro 22500,00 PER DAG te verdienen. Gisteren gehoord op RTLZ. De zielepoten lopen constant in de ziektewet. Is er een wedstrijd, dan moet het hele Tilburgse Politie apparaat uitrukken op kosten van natuurlijk de Tilburgse belastingbetaler. Ik tel steeds minder autonomen in het elftal. Het gaat mij niet om de afkomst van de spelers, maar er is niets nederlands aan dit elftal. Dus gewoon laten zoals het is, of beter, de hele club opruimen.

 24. korvel avatar
  korvel

  Kom op Wil, een dergelijke kinderachtige reactie slaat als een tang op een varken.

  Mag ik je even wijzen op het feit dat met Vermeer, vd Struijk, Swinkels, Mathijssen, Janse, Boutahar en Demouge behoorlijk wat Nederlanders in het veld stonden. Dat dat bij vrijwel geen enkele andere club meer voorkomt?!? Dat met Hill en Poepon ook nog eens twee Nederlandse spelers werden ingebracht bij een wissel. Dat er van de buitenlandse spelers 2 afkomstig zijn uit Belgie (goh, wat ver weg) en 1 uit Duitsland (wauw, een eind uit de richting) Mag ik je dan nog eens vragen wat je met niets Nederlands in het elftal bedoeld?

  Mag ik je erop wijzen dat Willem II met haar stewardbeleid menig wedstrijd vrijwel zonder hulp van het politieapparaat afkan? Dat deze stewards ontzettend goed werk leveren en daarom ook rustig worden ingezet bij een groot evenement als het begeleiden van een carnavalsoptocht of het begeleiden van de Tilburg ten Miles?

  Dat er overigens geen enkele voetballer bij Willem II een door jou genoemd bedrag krijgt?

  Misschien beste Wil, moet je je eens verdiepen in materie voor je iets gaat roepen. Het zou je in ieder geval een stuk wijzer doen overkomen!

 25. jan van esch avatar
  jan van esch

  Goed zo Korvel.
  Helemaal mee eens.
  en nu nog minimaal een puntje pakken.

 26. korvel avatar
  korvel

  Hallo Bart van de Camp… als vaste bezoeker van ons Willem IIke zet je natuurlijk na het lijfsbehoud alles in het werk om samen met Willem II tot een prachtig plan te komen! Laat je rood wit blauwe hart (als je die uberhaupt al hebt, wat ik betwijfel) nu maar eens spreken.

  Proost!

 27. korvel avatar
  korvel

  Fijn zo'n artikel in het BD. Het belang van een topclub in Tilburg lijkt nog niet door te dringen. Mag ik de heren sp'ers even wijzen op de volgende stukken die op de site van de gemeente Tilburg staan beschreven:

  "De stad Tilburg streeft ernaar haar sporters, gebonden en ongebonden, zo optimaal mogelijk te faciliteren."

  en even later

  "Dat de gemeente Tilburg ook aan de sportbeoefening een modern accommodatiebeleid voert blijkt wel…. etc"

  Spreekt dat even tegen….

 28. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Bart van de Camp is wat wij in supporterskringen een NAMAAKSUPPORTER noemen. Willem II heeft nooit gevraagd of de Gemeente een nieuw stadion wil financieren.

  SP moet zich bezig houden met het omkappen van bomen, want dat kunnen ze heel goed.