Geplaatst

Explosief: Buskruit!

Voor de tweede editie van Buskruit – het politiek cafe van de SP Tilburg – zijn opnieuw bijzondere onderwerpen en gasten opgestaan. Een divers programma over cultuur, wapenhandel en duurzaam wonen, met politici, bestuurders en mensen uit de praktijk. Buskruit! vindt plaats op zondag 17 februari vanaf 15.00 uur in Café Extase (toegang gratis).

 

Miljoenen euro’s heeft de gemeente uitgetrokken voor ‘duurzaamheid’, maar een samenhangende visie over duurzaam bouwen en wonen bestaat nog niet. In Buskruit zal volop aandacht zijn voor wat er op dit terrein allemaal mogelijk is. Gasten hierbij zijn Otto van der Meulen, directeur van woningbouwcorporatie Tiwos, en Marjolein Buijssen, raadslid voor de SP. Ook in de jongerenquiz staat dit thema centraal en worden de Jonge Socialisten van de PvdA aan een spervuur van vragen onderworpen.

 

Adje...

Landelijk is Tilburg inmiddels bekend als ‘Adje-stad’. Toch hebben we op het gebied van cultuur nog wel wat anders in huis. Eerder ondanks dan dankzij de gemeente groeien en bloeien hier activiteiten die na Tilburg niet zelden de rest van het land en de wereld veroveren. Tilburg cultuurstad, maar tegen welke prijs: daarover gaan cultuurwethouder Hugo Backx en La Vida eigenaar Andre Seepma in discussie.

 

Krista van Velzen, lid van de Tweede Kamer voor de SPSP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen zwom in Schotland ooit door het ijskoude water om een nucleaire onderzeeër met een hamer te lijf te gaan. Inmiddels heeft ze haar werkstijl wat aangepast, maar is geen haar minder fanatiek als het gaat om de bestrijding van internationale wapenhandel. In die handel speelt Nederland een onverwacht grote en vaak kwalijke rol, waarover zij in Buskruit het naadje van de kous komt vertellen.Ferry van de Zaande

 

De Tilburgse Rockacademie – hofleverancier van Buskruit – levert ook voor deze editie weer een spetterende artiest uit eigen kweek: Charlotte van Riel. En voor het onmisbare commentaar op alles en iedereen is dit keer Ferry van de Zaande uitgenodigd: "Eéj Hugo, dès pas cultuur man!"

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Explosief: Buskruit!”

  1. Betrokken Tilburger avatar
    Betrokken Tilburger

    Jammer dat de discussieleider zelf haar mening al klaar had!!!