Geplaatst

Veemarktkwartier ontwikkelt verder

"De ontwikkelaars in de Tilburgse creatieve industrie zijn gevestigd in het Veemarktkwartier, dé plaats voor ondernemers en dienstverleners uit de culturele en kunstzinnige sector. Met peilers als nieuwe media, muziek en kunsten is het gebied tussen het spoor, Ringbaan Oost, Piushaven en de Heuvel een broedplaats voor innovatie".

www.veemarktkwartier.nl

Business profile

Espeé T kenmerkt zich door onderscheidende producties, innovatie en creativiteit. Het bedrijf functioneert als een dynamisch centrum waar mensen én makers elkaar fysiek en virtueel ontmoeten. Espeé T is de Tilburgse partner van een succesvolle holding met vestigingen in bijna 200 gemeenten in Nederland. Samen met toonaangevende vormgevers tekende zij voor diverse award-winning producties op het gebied van applications, design en campagnes.

Het voor- en na-oorlogse gebouw waar Espeé T is gevestigd geeft op een natuurlijke wijze handen en voeten aan het PPP-principe, waarbij wonen en werken hand in hand gaan. Een eigenzinnig bedrijf in een eigenzinnige wijk. Gelegen in het hart van Tilburg neemt zij zowel ruimtelijk als creatief een centrale positie in tussen Londen, Parijs en Berlijn, en is daarmee uniek in Nederland.

Het stimuleren van creativiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen vormen de core-business van Espeé T. Inhoud staat bij ons centraal. Espeé T draagt dan ook volop bij aan de bloeiende retorical environment in Tilburg: dynamisch, ondernemend en een tikkeltje brutaal.

In diverse workgroups wordt zo concreet mogelijk vorm gegeven aan de uitgangspunten door het vervullen van een brugfunctie. Met clinics, workshops en openbare brainstormsessies voorziet onze in-company taskforce in een steeds groter wordende behoefte aan meer samenhang. Met het vernieuwende concept van enerzijds podium en anderzijds platform mag Espeé T dan ook met recht een Multi-tasking productiehuis genoemd worden.

In de eenentwintigste eeuw vervagen de grenzen tussen inhoud, vorm en overdracht. Espeé T verzorgt in dit veld het gehele palet en biedt mogelijkheden voor nog meer groei en ontwikkeling. Na ‘De Zingende Decoupeerzaag’ is Espeé T de jongste loot aan de cultuurboom van het Veemarktkwartier. Wilt u kennis maken met deze innovatieve approach, maak dan gerust een afspraak met onze franchisemanager.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

16 reacties op “Veemarktkwartier ontwikkelt verder”

 1. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Goede tekst Johan. Je kunt zo aanschuiven. Gaat u het SP-kantoor nu ook verplaatsen van de Piushaven naar de Spoorzone?

 2. tine vdw avatar
  tine vdw

  da's geen jip en janneketaal meer, geen kattepis…

 3. arjen avatar
  arjen

  "Gelegen in het hart van Tilburg neemt zij zowel ruimtelijk als creatief een centrale positie in tussen Londen, Parijs en Berlijn, en is daarmee uniek in Nederland."
  Johan, je vergeet dat het draaiend huis op de rotonde een scharnierfuctie heeft en creatieve krachten verbindt tussen Londen, Parijs, Berlijn, maar toch ook zeker met Nova Zembla, waarlangs de nieuwste verbindingsroute tussen oost en west gerealiseerd zal worden dankzij het smelten van het poolijs. Het schuurt en wringt, maar wellicht zullen Adje en Espee T, bruggen weten te slaan tussen werelden!

 4. Hans avatar
  Hans

  Beste Johan, allereerst de beste wensen!! Je maakt het volgende foutje: T-espee spreek je uit al TSP (Nell) en dit geintje gaat dus niet op voor espee dat je inderdaad uitspreekt als SP…..

  Houdoe

 5. Espee T avatar
  Espee T

  Verhuizen naar de SPoorzone is altijd een optie. Onlangs heeft Espee T haar pand voor veel geld gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Maar met wat subsidie moet het mogelijk zijn om nieuwe en gedurfde verbindingen te leggen. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheid om synergie te organiseren tussen het Draaiende Huis, het Huis van de Wereld en het toekomstige Huis van de Stad. Espee T opteert voor het concept van een Huis der Huizen, van waaruit samengewerkt kan worden tussen voornoemde initiatieven en Tilburg eindelijk op de kaart gezet kan worden.

 6. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Johan klinkt als herboren, als een phoenix uit de as herrezen, presenteert een Espee die co

 7. Arjen avatar
  Arjen

  De PvdA wil een jaar een reuzenrad op het Willemsplein. Want: "In veel andere grote steden is een reuzenrad het symbool van grootstedelijkheid en bijbehorend vermaak." Waarom dan in Tilburg? Dat is toch geen grote stad? Dat bedoelt toch Espee T niet met de opmerking dat Tilburg een centrale positie inneemt tussen Londen, Parijs en Berlijn?

 8. avatar
  Anoniem

  Dat Tilburg moet meegroeien om diverse redenen, ok. Maar hebben de dames en heren er ooit al eens bij stilgestaan dat het voor de inwoners van Tilburg veel te snel gaat? Wat jullie allemaal willen, is misschien prachtig (niet mijn mening maar vooruit), maar ik krijg steeds meer het gevoel dat het brabantse karakter van de stad moet wijken voor de grootsheid (zo ziet men dat weer, ook niet mijn mening) van de Randstad. Ik heb daar gewoond, dus heb vergelijkingsmateriaal. Ons in inwoners van een brabantse stad, wordt een nieuwe identiteit opgedrongen naar mijn gevoel en dat voelt verdomd slecht!

 9. Tine van de Weyer avatar
  Tine van de Weyer

  citaat uit het voorstel:

  Tilburg zal zich als stad op vele manieren moeten profileren maar bij alle noodzakelijke nieuwe impulsen horen daar ook de historische volksculturele elementen bij en van oudsher horen de kermis en Tilburg bij elkaar. Tot ver over de landsgrenzen is Tilburg hierom bekend en wat de PvdA betreft zou een aansprekend kermiselement dan ook een van de symboolfuncties in 2009 mogen vervullen.

  De PvdA wil u daarom voorstellen om h

 10. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Niemand wil Tilburg een volledig nieuwe identiteit aanpraten Renee, maar wel is het goed dat een stad steeds zoekt naar de manier waarop de eigen identiteit met respect voor haar verleden en met trots op dat verleden steeds kijkt naar nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden.Zoekt naar de mogelijkheden hoe in een globaliserende wereld de stad zich een plaats weet te verwerven met inachtneming van haar oorspronkelijke Brabantse eigenheid in een veranderende wereld. Een stad die zich aanpast aan datgene wat landelijk en internationaal van haar gevraagd wordt en waarin ze recht kan doen aan datgene wat burgers in grote diversiteit en verscheidenheid qua achtergrond van haar vragen.

  Maar nogmaals: juist en vooral met respect voor het cultuureigene. De kermis is daar

 11. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Als een reuzenrad exploitabel is, ben ik niet eens zozeer meteen tegen het idee van de PvdA. Het zou bovendien het beeld van Tilburg Kermisstad nog eens verrijken/versterken.
  Ik ben het wel met Renee eens: de argumentatie met als inzet grootstedelijkheid deugt niet. Tilburg is niet grootstedelijk en moet dat ook vooral niet worden. Tilburg is van oorsprong agrarisch en min of meer toevallig een samenklontering van herdgangen en lintbebouwingen. De identiteit met wortels in dat verleden moet gekoesterd worden.

 12. avatar
  Titane en Bandirah – ABRAXAS

  Daar doen jullie ander wel hard aan mee Tine. Dit waren overigens niet mijn woorden maar van bijna 80-jarige mensen die hun hele leven al in Tilburg wonen, heb hun gevoel even verwoord. Een kermis heeft niks meer met de cultuur van Tilburg te maken, zeker heden ten dage niet meer, maar alleen met geld wat de gemeentekas spekt. Een draaiend huis bv, heeft dat ook met de cultuur van Tilburg te maken??
  Peerke Donderds weer wel.
  Men maakt door dit soort dingen het karakter van een brabantse stad kapot, alsof men zich eigenlijk schaamt om wie men was.
  En dat er mensen in de raad zitten die menen het beter te weten dat echt kruikezeikers van veur d’n oorlog over dit item, zegt meer over de raadsleden dan over die kruikezeikers!

 13. Espee T avatar
  Espee T

  Een Draaiend Rad kan onderscheidende allure brengen aan het plein waar ook het hart van de democratie klopt. Bezoekers kunnen als het ware een doorkijkje maken naar de bovenste verdiepingen van het stadhuis en daarmee een worden met hun bestuurders. De kloof tussen burger en politiek wordt zo op een ludieke wijze verkleint. Het drukt 'samenzijn' uit op een bewegende manier. Stilstand is namelijk achteruitgang. Een cirkel staat tevens symbool voor eenheid en continuiteit. Een draaiend rad verbindt deze elementen op verbeeldende wijze: continuiteit en dynamiek gaan hand in hand. En dat is ook het wezen van de Tilburger: nooit stilstaan, maar ook geen bokkensprongen maken. Hardwerkende mensen die het niet vanzelf komt aanwaaien kunnen zich herkennen in dit innovatieve evenement. Tegelijkertijd kan het Draaiende Rad ingezet worden ter ondersteuning van andere activiteiten zoals Tilburg Zingt en Boeken Rond het Paleis. De verbinding tussen literatuur, muziek en beweging in optima forma, en tevens een verbinding tussen Stadhuiskwartier en Veemarktkwartier. Bezoekers zien bovenin zowel het politieke als culturele centrum van hun stad en begrijpen dan ook meteen de samenhang en synergie die hier uit voortvloeit. Tilburg ligt bovendien van nature centraal tussen het Milenium Rad van Londen en de Prater in Wenen. Het continentale en atlantische Europa worden in Tilburg aan elkaar geknoopt.

 14. Arjen avatar
  Arjen

  Je zou er ook een groot zonnerad in kunnen zien. Symbool van het leven, dat heden en verleden verbindt. Ideale lokatie bij het Stadhuiskwartier om het politieke draaien in cirkeltjes te verbeelden en inzichtelijk te maken voor de burgers teneinde zo de ideale connectie te maken.
  Wellicht zou het rad na 2009 een plaatsje kunnen krijgen naast het Volkspaleis en Huis van de Gemeente in de Spoorzone.

 15. Cees Vervoort avatar
  Cees Vervoort

  Ik wil de veemarkt terug! Met broednesten.

 16. BT avatar
  BT

  Hulde