Geplaatst

Grijs voor groen!

Het beleidsplan van het college heet ABC, dat staat voor Auto’s, Beton en Communicatiestoornissen. En ze doen flink hun best! Milieuzonering? Autoloze Zondag? Moerenburg? Landgoederenzone? Bomennota? Groen maakt overal plaats voor grijs!

De autoloze zondag zou in het hele gebied binnen de Ringbanen worden gehouden. Om te beginnen, want uitbreiden kan altijd nog. Na een minimaal piepje van CDA-zijde komt het niet verder dan de Cityring.

De zone waarbinnen milieuvervuilende dieseltrucks geweerd zouden worden viel eigenlijk binnen de Ringbanen. Maar opnieuw trekt het college haar keutel in en beperkt ze het gebied tot, jawel, de Cityring.

De Landgoederenzone, zo in de buurt van de Gilzerbaan – Bredaseweg, u weet wel, die zou groen blijven. Totdat er vet geld te verdienen valt aan juppen-appartementen, dan mag er ineens beton in gestort worden.

De Moerenburg is ons landschapspark, althans, wat er van over is. Maar zelfs dáár zet het college haar grijze tanden in: sportvelden (ongetwijfeld met kunstgras) en wederom juppenwoningen: huppekee, storten met dat beton!

De Bomennota al gelezen? I rest my case…

Burgers, ‘let op uw saeck’, binnenkort komt de achterkant van het Leypark weer in het vizier van de gemeente (wedje leggen dat de volkstuinen daar in déze termijn van het college nog zullen worden opgeruimd?!), en wie weet wat er nog meer volgt.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

18 reacties op “Grijs voor groen!”

 1. jeroen avatar
  jeroen

  als je het zelf beter weet had je maar moeten meedoen aan het college. maar je ego was te groot om samen te werken met het cda

 2. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Jeroen, u slaat de spijker op z'n kop. De heer Van den Hout heeft inderdaad een te groot ego en daarom heb ik over het algemeen behoorlijk veel moeite met hem. Als mevrouw Veerle Slegers aan het roer van de SP had gestaan, had deze partij allang in het college gezeten. Daarom stem ik op mevrouw Slegers!

 3. bart avatar
  bart

  nee, louis u stemt op marcel degen want dat is uw pseudeoniem

 4. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Bart, nee, ik voel sympathie voor Algemeen Belang en de manier van politiek bedrijven door de heer Degen, maar ik ben een geheel ander iemand dan de voorzitter van deze fractie. Maar laat ons toch niet

 5. Jaques avatar
  Jaques

  @Jeroen: wat een onzinnige opmerking. Bedoel je dat partijen buiten het college geen commentaar mogen leveren? Schaf dan de democratie meteen maar af! Meedoen aan dit college is wat GroenLinks al doet, en die pikt dit blijkbaar ook allemaal maar…

 6. Henk avatar
  Henk

  In geval van bouwplannen bij een park zien we in Tilburg voortdurend dat het park dan wordt omgevormd tot plek die zicht biedt op de bebouwing. Wat het Leijpark betreft is er al een kapvergunning afgegeven voor een twintigtal populieren. Als markering nog van de vroegere loop van de Leij hebben ze een historische betekenis. En alleen al als leefgebied van de kleine bonte specht (!) zijn ze wat betreft natuurwaarden de moeite van het behouden waard. Maar hoe bereik je dat dit soort historische en biologische waarden als serieuze waarden erkend worden door een gemeente die zich zelfs laat inhuren om het logo van de ondernemers in de binnenstad te verheffen tot nieuw gemeentelogo?

 7. jeroen avatar
  jeroen

  @jacques: sp en zeker johan is een meester in het zeveren. terwijl hij gewoon in het college had moeten zitten. iedereen mag natuurlijk commentaar geven, maar achteraf zeuren was voor de sp helemaal niet nodig geweest als johan niet altijd gelijk wil krijgen en had samengewerkt met pvda en cda.

 8. Johan vd Hout, SP avatar
  Johan vd Hout, SP

  Hallo Jeroen,
  Ja hoor, wij hebben best idee

 9. Frans Blom avatar
  Frans Blom

  De luxe stadspaleizen in Zuid en die futuristische hoogbouw in bijzondere vormen, misschien komen die er wel. Het staat in de krant, dus het zal wel waar zijn. Volkstuinders kunnen verkassen. Tilburgers die zo nodig met hun handen in de aarde willen wroeten kunnen elders terecht. Ruimte zat!
  Kijk, bij zo

 10. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Dag Johan,

  Je trekt hier terecht aan de bel. Ook vanuit de oppositie kun je volgens mij een constructieve bijdrage aan het stadsbestuur leveren.
  Mbt achterkant Leypark: ik heb op FM rondgelopen maar ook eromheen. Het vizier is niet alleen maar gericht, er wordt al geschoten…
  Donderdag a.s. Bijeenkomst Duurzaam Tilburg, 18:30-…. HoF, iedereen is van harte welkom, liefst op de fiets of te voet.

  Groet, Paul van Est

 11. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  @ Henk,
  Waarom onderteken je niet met Henk Kuiper? Je bent een sterk 'merk', en als dat er boven staat, dan zegt dat zeker iets. Daar kan geen grote T tegenop. Je argumenten zijn sterk genoeg.

  Handen af van het Ley-dal!!!

  Heb je nog foto's van wateroverlast aldaar? Dat zou investeerders wel eens kunnen afschrikken. Net als die hoge bomen, waar de bouwkranen boven langs zouden moeten. T faciliteert tegenwoordig de bouwmafia nog voordat ze echt aan de slag willen.

 12. Jaques avatar
  Jaques

  @Wereldburger: waarom heb je commentaar op Henk maar onderteken je zelf met zo’n absurd pseudoniem? Is dat omdat je echte naam een nog zwakker ‘merk’ is, meneer Van Gils?

 13. Henk avatar
  Henk

  @Wereldburger, Jacques
  Een gemeenteambtenaar adviseerde me pas om het 'product Henk Kuiper' te verkopen met een vette letter H.

 14. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  jaques is geen jacques

 15. avatar
  Anoniem

  Gaan we mensen bijnamen geven, Jacques Willemen! Pseudoniemen gebruiken is een keuze. Alsjeblieft, respecteren. Want je kunt het ook goed mis hebben.

 16. avatar
  Anoniem

  pech gehad als ie het mis heeft

 17. www.theoilburg.nl avatar
  www.theoilburg.nl

  Hallo Henk,
  Dan hedde mazzel dah den Helmondse net wat uitgeslapener was dan den Tilburgse anders was de hoofdletter niemmer vrij geweest en had Hellemond er een patentje op gekocht. Overigens veur minder dan de helft van Tilburg zijn/haar T.
  Dus hij is nog vrij. Sjeckt nog wel effen Hellevoetssluis, Haaren, Harderwijk, Hedel, Haarlem, HeerHugoveen, Hasselt, Helsinkie, Hotenburg, Helsinkie, Halinggrat, Hiettjerkstradeel, Houston, Haringvliet,Henkhuizen, Houdah en zo nog wat ploatskes waar ik nou efkens nie op kan komen.
  Groeten,
  Ilburg..Theo Ilburg.

 18. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  GROEISTAD OF GROENE STAD

  In een aantal landelijke ochtendbladen verscheen onlangs 'n T-advertentie waarin trots werd gemeld dat Tilburg hard groeit. Er is hier de laatste jaren inderdaad volop gebouwd. En er zijn een hoop plannen voor nog meer nieuwbouw. In publicaties hierover is te lezen dat 'gebouwen van hoogwaardige architectuur' de stad een 'grootstedelijke uitstraling' geven en dat in Tilburg oud en nieuw zo aardig worden gecombineerd. In dit kader zei de wethouder voor ruimtelijke ordening recentelijk dat hoogbouw bijdraagt aan de identiteit van een stad. Dat zal best zo zijn, maar toch is het beter om een pas op de plaats te maken.

  Verdere 'inbreiding' van de stad zal het leefklimaat in Tilburg namelijk verslechteren. Als er meer mensen en auto's komen betekent dat immers een toename van luchtverontreiniging en lawaai. Bovendien komen we dan n