Geplaatst

Golfbaan, the continuing story

Vandaag behandelde de raadscommissie Economie het verzoek van SP en LST om de golfbaan níet zomaar voor een euro aan de B’tjes te verkopen, maar serieuze marktpartijen de kans te geven de boeken in te zien en eventueel een bod uit te brengen. En zo gaat ’t ook gebeuren.

Algemeen Belang noemde ons verzoek ‘het belazeren van burgers’ en natuurlijk ‘populistisch’. Volgens de TVP was het ‘een hoop gedoe op niks’, ‘volksverlakkerij’ en natuurlijk ook ‘populistisch’. De PvdA zag ons verzoek om herziening als ‘goedkope symboolpolitiek’ en ‘opportunistisch’.

Tsja, ons ging ’t alleen om de inhoud en die was duidelijk. Vandaag ook weer, want we hoorden zo goed als níets meer van deze grote woorden. Terecht. PvdA, TVP en AB bleven bij hun standpunt en zo ontstond er een zeer ruime meerderheid voor een serieus bod door een serieuze marktpartij. Dat zag ook wethouder Jansen, die dan ook eieren voor zijn geld koos. Iemand nog een golfbaan kopen? Nu melden bij het gemeentehuis, dan krijg je nu een eerlijke kans. Eind goed, al goed.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Golfbaan, the continuing story”

 1. Petra avatar
  Petra

  Complimenten voor de SP en de Lijst Smolders!! Dat de informatie bekend was en dus ook de feiten dat was ook geen nieuws. Dat na 7 mei bleek dat er niets met die feiten en de belangstelling van marktpartijen was gedaan daar hadden de SP en de Lijst Smolders problemen mee en dat was wel een nieuwe werkelijkheid. De opdracht die raadsbreed was gegeven in Januari van dit jaar, was om te kijken naar marktpartijen die interesse hadden voor de koop onder dezelfde voorwaarden als de B-tjes. Als raadslid moet je er dan ook vanuit kunnen gaan dat Wethouder Janssen zich daar aan houdt en zeker als hij zegt dat er goed werk is geleverd in het rapport door Golf Consultency Group onder supervisie van de Wethouder Janssen zelf. Als je er dan later achterkomt dat er geen enkele marktpartij benaderd is kan ik me voorstellen dat je je als raadslid belazerd voelt!! Nu komt er dan gelukkig alsnog een serieuze gelegenheid voor de markt om de boeken in te zien en eventueel een bod te doen. Of zou dit toch weer geblokkeerd worden door het College omdat er in de boeken zaken staan die het daglicht niet kunnen verdragen???? Weer zo'n soort wachtgeldachtige affaire???

  Petra

 2. Renee avatar
  Renee

  Beste Petra, mijn ervaring met wethouder Jansen is dat hij hij niet aan afspraken houdt, ik denk dat de raadsleden daar stilaan nu ook achter komen. Godzijdank!

 3. marcel degen avatar
  marcel degen

  @ johan,

  Als de LST in de eerdere vergadering het standpunt van AB had overgenomen ("Deze martverkenning is geen marktbenadering en dus hou je de schijn van bevoordeling van de B'tjes")en als de SP in de persoon van J.vd Hout niet op het achterste bankje uit zijn neus had zitten eten en actief had deelgenomen aan de discussie, was er in de eerdere vergadering met de steun van de PvdA al een meerderheid geweest voor een actieve marktbenadering. De belangstelling van dhr. Welling (Burggolf)was ook toen al bekend. De wethouder heeft de raad/cie dus beslist geen informatie achtergehouden. Dat AB de SP beschuldigt van "belazering" geldt niet het verzoek, maar dus de reden waarom de discussie nogmaals gevoerd moest worden. Gelukkig overigens ging wethouder Janssen overstag, zoals ik in mijn weblog had geadviseeerd.
  "Tel je zegeningen" schreef de SP." Wees getrouw aan je "mea culpa", snelle zondaar", zeg ik op mijn beurt.

 4. Johan vd Hout, SP avatar
  Johan vd Hout, SP

  Beste Marcel,
  Jazeker, de belangstelling van Burggolf was bekend, maar volgens de wethouder was er 'geen enkele marktpartij serieus in de running voor de golfbaan'. En dat laatste bleek na contact met Burggolf dus gewoon gelogen. Dat was een nieuwe situatie (zoals Petra terecht al schreef) en daar reageerden wij op. Tel je zegeningen zou ik zeggen.