Geplaatst

PvdA is banenplan kwijt

In maart 2006 trompetterde de PvdA "We hebben een tienduizendbanenplan!". Toen we vroegen om dat eens te mogen zien werd het even stil. Maar ja, dat was in verkiezingstijd, en dan is alles geoorloofd. In december was er nog steeds geen plan te bekennen…

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en gisteren kwam de aap uit de mouw: "Er was helemaal geen plan, het was slechts een aankondiging van een plan". Jaja, zo lust ik er nog wel eentje. Even het geheugen opfrissen met een persbericht van de PvdA: "Woensdag 1 maart 2006 presenteerde lijsttrekker Jan Hamming het 10.000 banenplan van de PvdA Tilburg met de titel ‘Keihard de sociaalste’. Hij deed dit op de Heuvel waar voor de gelegenheid een tijdelijke camping was ingericht. Oprichting van een stadscamping is één van de voorstellen in het 10.000 banenplan" etc. (kijk maar).

En luister nú naar waarom wij (en jullie?) dat toen allemaal verkeerd begrepen hebben: klik hier (mp3).

‘De PvdA is bezig met nadenken over met plannen te komen’, pffff…

Alle berichten van deze auteur

Reacties

25 reacties op “PvdA is banenplan kwijt”

  1. Gerard avatar
    Gerard

    Het 10.000 banenplan staat in het regeerakkoord en heeft betrekking op het creeeren van ID-banen en maatregelen om WAO-ers aan het werk te kregen. Op 14 juni volgt de uitwerking. Doe eens huiswerk. Zo lust ik er nog wel

  2. jacques willemen avatar
    jacques willemen

    zoeken van het banenplan levert banen op

  3. Johan vd Hout, SP avatar
    Johan vd Hout, SP

    Beste Gerard,
    Welk 'regeerakkoord' bedoel je? Toch niet uit Den Haag hoop ik, want dan zit je er kilometers naast. Dit gaat over Tilburg… Misschien moet je eerst de linkjes even lezen.

  4.  avatar
    Ko de Laat – Internet

    De PVDA is wel meer kwijt dan alleen maar het banenplan. Zoals de realiteit bv!

  5. Sven avatar
    Sven

    Ik ben het dit maal volkomen met Johan eens.
    TIlburg heeft het zogenaamde totaal nietszeggende ABC

    Maar het was PvdA TIlburg die op 7 maart 2007 met 10.000 banenplan de burgers van TIlburg totaal belazerde.

  6. Louis Kouwenhoven avatar
    Louis Kouwenhoven

    Niet zo lelijk doen over de PvdA, beste internetters. Die mensen doen ook hun best. En wat doet Johan nou helemaal om werklozen aan een baan te helpen?

  7. Sven avatar
    Sven

    Beste Louis

    Nee de Sp doet ook niet.Maar het college luisterd toch niet naar hun en de andere oppositie partijen. Ook al zouden die HET BESTE PLAN van de wereld hebben.

  8. Johan van den Hout avatar
    Johan van den Hout

    Geachte heer Kouwenhoven,
    Ons werkgarantieplan al eens gelezen? Klik hier

  9. Louis Kouwenhoven avatar
    Louis Kouwenhoven

    Geachte heer Van den Hout, ja, voor de vorm lanceert u wel een of ander vaag plannetje, maar waar blijft de uitvoering ervan? Daar hebben we nog helemaal niets van gezien! Kennelijk bent u onvoldoende in staat om uw collega-raadsleden te overtuigen van het nut van uw idee. Ik ben 82 (ik word aanstaande dinsdag, 29 mei, D.V. 83), dus denkt u dat ik het nog meemaak dat dit plan wordt gerealiseerd? Verder: hier cre

  10. Auke Blaauwbroek, Pv avatar
    Auke Blaauwbroek, Pv

    Een werkgarantieplan waar je mensen verplicht aan het werk zet is wel wat anders dan een 10.000 banenplan dat volop in ontwikkeling is en dat binnenkort gepresenteerd gaat worden. De SP kan altijd makkelijk roepen vanaf de zijlijn, maar heeft in dit debat nog niets constructiefs aangeleverd, behalve conservatieve humbug uit de jaren 30 van vorige eeuw. Ik ben nog niet vergeten tot welke ellende dat uiteindelijk heeft geleid.

  11. Johan vd Hout, SP avatar
    Johan vd Hout, SP

    Mensen zijn nu ook verplicht, alleen is er geen werk, althans geen 'passende vacatures', want werk dat niet gedaan wordt ligt er meer dan genoeg.

    Ons plan bepleit een andere manier van denken, want op de huidige manier (zal wel van n

  12. Theoilburg avatar
    Theoilburg

    Verrek Johan ik kan nog wel ene politiekedinges redacteur gebruiken en jouw hoeven we ons bedrijfjargon niet meer te leren. Ge kunt zo beginnen. Laat het maar weten en we zetten je op de payrol. We hebben ene heele grote. Je hebt er wel eens een plaatje van gezien.
    En over jullie banenplanneke, nog zo gek niet, in ieder geval meer dan wat er nu wordt gedaan. En over het andere banenplanneke kunnen we ook kort zijn. Het voordeel van de twijfel maar eigenlijk al wel ene hele tijd. Dah weer wel dan…

    Groeten Theo.

  13. plannetje avatar
    plannetje

    Wellicht is het een idee als de fracties van SP, PvdA en wie maar wil (VVD, LST, bijvoorbeeld) om de tafel te gaan om zo'n plan gezamenlijk te maken als het er niet is?
    De verkiezingen zijn nog ver weg, dus partijpolitiek opportunisme kan dan achterwege blijven.

    Ceci n

  14. Johan vd Hout, SP avatar
    Johan vd Hout, SP

    Ja precies, 'Plannetje', dat is ook wat wij op 7 mei voorstelden: een raadsbrede werkgroep om een banenplan uit te werken. Maar helaas, daarin stonden we behoorlijk alleen (m.u.v. AB en TSP). Dus graag, als PvdA en GL maar willen.

  15.  avatar
    Anoniem

    Een banenplan klinkt mooi, een beetje populair ook. Maar waar het er in de praktijk op neer komt is het volgende; betutteling. Als je wil werken, is er werk! Dat ondervind ik aan den lijve. Maar mensen een aai over de bol geven en hen zeggen dat de politiek wel een baantje voor hen zal vinden of creeeren, gaat me te ver. Vaak hebben deze mensen een schop onder de kont nodig, want voor 100 euro meer per maand, komen zij echt niet hun bed uit. Dat verdienen ze wel bij met zwart bijbeunen. Sommigen(en dat zijn er stiekum meer als dat je denkt) willen liever leunen op de overheid, waar ze hun centjes van krijgen. Maar och geer, we hebben niet genoeg geld om die dure mobiel te kopen. Zum kotsen is dat!! Daarom is het denk ik beter om die mensen een schop onder hun kont te verkopen en iets extra's te doen voor de mensen die hun neus niet ophalen voor werk en er iets van willen maken!

  16. T.ilburg avatar
    T.ilburg

    Dwingend werk aanbieden is dan die schop. Werk genoeg in Groot Tilburg. En noem het dan maar werkverschaffing. Is nie eens zoveul mis mee als psychidingese zeggen dat werken zo goed is voor de persoonlijke structudinges en het zelfbeeld. En die piepeltjes waar Renee het over hee geven we toch graag die schop, of hark, of ander gereedschap? Dus zon planneke van besturend Tilburg is best welkom. Doe eens besturen in plaats van politidingesen!
    Theo

  17. Hettie avatar
    Hettie

    PVDA IS SPOOR BIJSTER

    Nogal wat mensen kunnen moeilijk een baan vinden die bij hen past. Jammer is dat het huidige belastingstelsel en de hele regelgeving in Nederland het lastig maken om als zelfstandige de kost te verdienen. Mede daardoor blijft er werk liggen en zijn er mensen die kunnen en willen werken maar toch aan de kant staan.

    Op veel werkplekken kan de mens zich nauwelijks nog ontplooien omdat hij wordt gereduceerd tot verlengstuk van een machine. In onze maatschappij, waarin het vrije-marktdenken richtinggevend is draait het vooral om economische belangen. Het welzijn van mensen komt op de tweede plaats.

    Zo wil Eindhoven Airport nu weer uibreiden (met steun van de plaatselijke PvdA-wethouder) met als argument dat het vliegveld goed zou zijn voor de economie en de werkgelegenheid. Dat dit vliegverkeer, dat voor het grootste deel bestaat uit zogenaamde 'pretvluchten', de leefomgeving aantast, het milieu verpest, vinden sommige politici blijkbaar van ondergeschikt belang.

    Veel mensen doen eentonig werk en staan steeds meer onder druk om maximaal te presteren (denk bijvoorbeeld aan de situatie in de gezondheidszorg). De gemiddelde werknemer verdient juist genoeg om rond te komen, terwijl de top van het bedrijfsleven 'lekker binnenloopt'.

  18. Willem avatar
    Willem

    @ Renee

    Ik ken mensen die net zo praten als jij. Zij hopen ‘slapend’ rijk te worden door te speculeren op de beurs. En als er een klusje gedaan moet worden in huis of tuin laten ze een ‘zwart mannetje’ komen.

  19.  avatar
    Jan Doms & Paul Bogaert

    Beste Willem, Rijk zal ik nooit worden, is ook niet mijn doel in het leven. Dus stop maar met die onzin om te zeggen dat mensen zoals ik slapend rijk willen worden. Niemand wordt slapend rijk! Bovendien, van hard werken ga je niet dood. Het geeft je juist karakter!! Probeer het ook eens ipv dit soort onzin te verkondigen!

  20. Willem avatar
    Willem

    @ Beste Ren

  21. jacques willemen avatar
    jacques willemen

    banenplan is terecht!!!!
    nou ja terecht
    ze kwamen er achter dat ze er geen hadden gemaakt
    dat waren ze vergeten en toen dachten ze dat ze het kwijt waren

  22.  avatar
    Anoniem

    Beste Willem, blijf nou es bij je leest. Dit is een site waar het gaat om Tilburgse politiek, niet over de landelijke. Wat je zegt over de pensioenfondsen, is waar, daar, met alle respect, dat heeft niets te maken met een banenplan in Tilburg. Het gaat niet over een landmijnen-fabriek. Hier in Tilburg is er veel mis met de "populaire" manier waarop mensen door het college aan een baan geholpen willen worden. Een banenplan, laat me niet lachen. Zijn dat al die buitenlandse reizen waard? Om meer buitenlandse bedrijven hier naar Tilburg te halen voor meer werkgelegenheid? Prima voor de economie, maar die mensen waar het uiteindelijk om draait h

  23. jacques willemen avatar
    jacques willemen

    soms sla ik de plank volledig mis

  24. Bernd Geerkens avatar
    Bernd Geerkens

    @Auke Blaauwbroek

    Je partijgenoten zeggen hele andere dingen de laatste tijd. Het was maar een A4’tje, en het was maar een gedachtenkronkel. Gewoon terug te horen op raadtilburg.nl .
    Dus gewoon puur kiezersbedrog.
    2010 kan het niet vlug genoeg worden, die momentopname van de PvdA op die maarte dag 1 jaar geleden was het domste wat de Tilburgers ooit hebben kunnen doen.
    PS ik ben benieuwd in hoeverre het laatste jaar de partijen bij elkaar blijven. Waar gezegd werd dat de LST wel uit elkaar zou vallen lijkt het me meer het probleem van de PvdA en CDA. 1 naam binnen de PvdA moet bekend zijn want die loopt er al half-openlijk met te koop.
    SP 7 zetels

  25. Willem avatar
    Willem

    Beste Ren