Geplaatst

Fietsforum frustreert autoloze zondag

Van je vrienden moet je het hebben… Het ‘fietsforum’ schrijft in een beste Els briefje dat ze een autoloze zondag binnen de cityring wel genoeg vinden, en nemen daarbij vooral de zogenaamde argumenten van wethouder Aarts over. En dat nu de raad eindelijk, voor de poorten van de hel, een échte autoloze zondag binnen de ringbanen heeft weten weg te slepen!Járen liepen pogingen om tot een autoloze zondag te komen stuk op een krappe meerderheid in de raad. Maar sinds een jaar ligt dat net even anders. Nú is een kleine meerderheid juist vóór, maar steekt notabene het fietsforum een stok tussen de spaken. Afijn oordeel zelf:

Goedemorgen Els,
Met het oog op de Commissie Fysiek, die maandag a.s. plaatsvindt, meld ik dat het Fietsforum van mening is dat de volgende lokaties betrokken worden in de activiteiten:
– binnen de cityring autovrij
– activiteiten op het Koningsplein (in plaats van het Wilhelminaprk), Stadspak en Heuvel
– straten rond het Stadspark ook autovrij.
De activiteiten blijven zo ruimtelijk en overzichtelijk geconcentreerd. Het autovrije gebied zou sterk beperkt dienen te blijven in verband met de handhaving en de daaraan verbonden kosten. Ook leidt het tot minder irritaties bij automoblisten.
Met vriendelijke groet,
Pieter van Bekkum
Voorzitter Fietsforum Tilburg.

Ruimtelijk en overzichtelijk? Handhaving? Kosten? Sinds wanneer moet een fietsforum met dit soort ambtelijke college-argumenten komen om een autoloze zondag te frustreren??

Grrrr, voor straf 10 rondjes Cityring zonder zadel!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

12 reacties op “Fietsforum frustreert autoloze zondag”

 1. T.ilburg avatar
  T.ilburg

  van dah laatste moet je dus echt liefhebber zijn. Deel je brrrrr.
  Groeten Theo.

 2. arjen avatar
  arjen

  Binnen de cityring natuurlijk en op een zonnige zondag waarop de winkels NIET open zijn. Dan vangen we een aantal vliegen tegelijk: het verkeer gaat van binnen naar buiten (naar koopzondagen elders in den lande of naar de natuur) EN we hoeven niet naar onze schoonmoeders die tegenwoordig massaal binnen de cityring gaan wonen EN we irriteren onze automobiliosten NIET (Dat zou erg zijn!!)

 3. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Beste Johan,

  Zoals ik je al persoonlijk heb laten weten, maakten

 4. Johan van den Hout avatar
  Johan van den Hout

  Voor de duidelijkheid voor de lezers, nog een mailtje van het Fietsforum:

  "Ik speelde woensdag in op een ambtelijk verzoek en verzocht de raad het autovrije gebied wat te beperken. Door zich constructief en meedenkend op te stellen, wordt het fietsforum als partner door de gemeente erg gewaardeerd, getuige ook de 7300 euro extra subsidie die onlangs is toegekend."

  Je laat je omkopen en misbruiken en je hebt 't niet eens in de gaten…

 5. Tine van de Weyer avatar
  Tine van de Weyer

  In het bepalen van mijn standpunt in deze kwestie ben ik ervan uitgegaan dat het Fietsforum in het advies om voor een eerste proef met een autoluwe dag een beheersbaar gebied aan te wijzen te goeder trouw handelde.Het verbieden van het gebruik van de auto moet mijns inziens niet als een straf worden ervaren maar als een plezier dat de straat een ander gebruik kan hebben dan het gebruikelijke. Het instellen van een verbod op autorijden is in onze samenleving een tamelijk streng instrument, zelfs voor 1 dag. Een dergelijke maatregel zal meer maatschappelijk draagvlak genereren als er aansprekende activiteiten zijn waardoor het niet kunnen/willen/mogen gebruiken van de auto eerder als een kans dan als betutteling wordt ervaren. Als je voor de eerste keer bescheiden begint (maar minder benepen dan het voorstel van wethouder en fietsforum) en het ook een goede en aansprekende uitvoering kunt geven is de kans groter dat een dergelijke dag meer maatschappelijk draagvlak krijgt en zo vanzelf naar een groter gebied uit kan groeien. Langzaam groeien is duurzamer, vgl de tariefsmaatregelen in het Openbaar Vervoer. Die zijn in 1993 bescheiden begonnen en nu zijn we een heel eind verder en zitten de bussen vol. Niet omdat in

 6. Johan van den Hout avatar
  Johan van den Hout

  Ok

 7. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Beste Johan,

  Jammer dat je de essentie en intentie van mijn reactie hier ook weer niet vat. Ik laat deze politiek getinte polemiek bij deze ver achter me.

  Succes, groeten, Paul

 8. Manuela Andries avatar
  Manuela Andries

  Beste Johan,

  Al ben ik het niet met je eens over de autoloze zondag, ik ben 1 der milieuvervuilers die overal mag en moet kunnen komen met de auto, heb je toch mijn hart gestolen getuige je opstelling.
  Waar die mevrouw van de PvdA weer bijdraait ( zij waren tenminste VOOR de autoloze zondag binnen de ringbanen), blijf jij staan bij de formulering zoals die is aangenomen.
  De essentie van je verhaal zit hem daar in en niet wat die andere schrijven over waar wel en gene auto's. Het gaat over geloofwaardigheid en die andere zijn gewoon te ver in het spinneweb van de politiek geraakt dat ze het zelf niet eens zien.
  Jammer dat zoveel vers bloed zo vlug de mensen uit het oog verliezen die op hun gestemt hebben en het zelf niet in de gaten hebben.
  SP, Hans Smolders, VVD doe er iets aan en blijf staan waar je voor moet staan !

 9. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Beste Manuela Andries,

  Een mooie reactie op bovenstaande polemiek.
  Ik zou het wel op prijs stellen om niet over

 10. Johan vd Hout, SP avatar
  Johan vd Hout, SP

  @Paul: dat een autoloze zondag binnen de ringbanen "helaas nog toekomstmuziek is" ligt grotendeels aan jouw eigen fiestforum en voor de rest aan de PvdA, en aan niemand anders. Beetje raar om dat dan 'helaas' te noemen.

 11. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Johan,

  Aan kletspraat hebben we niets. Aan citeren uit een mailtje dat ik priv

 12. Johan avatar
  Johan

  Paul, je lult. We hadden een autoloze zondag binnen de ringbanen t