Geplaatst

Het Weerwolvenbos

"U hakt bomen om in het wilde weg. Dat is strafbaar", zei de burgemeester. "Maar u heeft nog niet naar ons voorstel geluisterd. Dat is erg interessant, ook voor u", reageerde Gratenmager.

"Stelt u zich eens voor: al die enge kromme bomen verdwijnen. In ruil daarvoor komen er mooie flats en ruime parkeerplaatsen. Wat zegt u daarvan?".

"Een burgemeester moet naar álle voorstellen luisteren. Dat is in het belang van de hele stad. En met het oog op de komende verkiezingen natuurlijk".

"Precies, burgervader. En ons voorstel zal u als muziek in de oren klinken. Behalve flats en een voetbalveld, komt er ook een nieuw stadhuis. Wat dacht u daarvan?"

De ogen van de burgemeester werden zo groot als flessendoppen. "Een… een nieuw stadhuis? Met torentjes enzo? En stenen leeuwen voor de ingang?"
Gratenmager knikte.
"Fantastisch", zuchtte de burgemeester…

Dolfje Weerwolfje "Het Weerwolvenbos", Paul van Loon

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Het Weerwolvenbos”

 1. Theo Ilburg avatar
  Theo Ilburg

  SODEMIETER, KOMEN ER AL WEER VERKIEZINGEN AAN? LATEN WIJ NOU DENKEN DAT WE ER EEN PAAR MAANDEN VANAF WAREN. MERDE

 2. Leo van Knegsel avatar
  Leo van Knegsel

  Het ecotax-plus belastingstelsel.

  Is er behoefte aan nog meer bedrijven-terreinen? Het kan wel zo zijn, dat de helft van de Brabantse beroepsbevolking daar werkt, maar de vraag is: Hou komt dat en is dat wenselijk? Er wordt wel beweerd, dat zulke terreinen belangrijk zijn, omdat ze plaats bieden aan hoogwaardige technologie-bedrijven en aan een kansrijke agro- en foodsector. Dit is maar ten dele waar. Er wordt bijvoorbeeld aan voorbij gegaan, dat de landbouw hier voor het overgrote deel bestaat uit gesubsidieerde, vervuilende bio-industrie. Terwijl er op duizenden en nog eens duizenden hectaren grond ma

 3. Leo avatar
  Leo

  Beste Johan

  Per vergissing is het stukje over het ecotax-plus belastingstelsel onder jouw blog terecht gekomen. Dat was niet de bedoeling.

  groet, Leo

 4. Peter van de Knegtel avatar
  Peter van de Knegtel

  Johan, dit stukje hoort hier wel. (goed stuk trouwens Leo, daar niet van). Mooie vondt om Paul van Loon als voorbeeld te nemen om iets duidelijk te maken, had ik zelf kunnen bedenken!

  Er is een zee van ruimte in de Spoorzone, plek zat voor

 5. overurenredactie. avatar
  overurenredactie.

  Peter en de wolf?