Geplaatst

Wanted: exclusief links genootschap

Helaas wil GroenLinks niet meewerken aan een progressief milieuakkoord zoals voorgesteld door de SP. Ze willen namelijk nog niet dood gevonden worden in zo’n “exclusief links gezelschap”, want dan wordt het CDA boos.

Niet meer Groen, niet meer Links… what’s left?
Maar lees de brief van de SP daarover…

Alle berichten van deze auteur

Reacties

10 reacties op “Wanted: exclusief links genootschap”

 1. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Groen Links moet eens verder kijken dan het oude links/rechts denken en doen. Mogelijk dat dit milieuverbond/akkoord met een meerderheid "links is"(jammer)

  Maar wat is nu belangrijker?

  Ik denk toch echt het groen en het milieubeleid. En niet het links/rechts denken.
  Ik vind het dan ook jammer dat de SP weer denkt hiervan een progressief akkoord van te moeten maken. Juist als het om groenbehoud gaat is conservatief ook een belangrijk punt.Een breed gedragen akkoord zal niet het beleid van CDA/PvdA/GL beinvloeden, die doen toch wat ze zelf willen. Maar kan wel een groot en sterk signaal geven. Iets wat GL dan maar moet verantwoorden de komende verkiezingen.

  uitleg progresief/conservatief
  Progressivisme is een politieke stroming die gebaseerd is op progressie (vooruitgang). Het wordt dikwijls beschouwd als de tegenhanger van conservatisme, een stroming die juist gericht is op conservatie (behoud).

 2. pierwietplantje avatar
  pierwietplantje

  Ja waarom niet naar alle partijtjes gestuurd? Dan is er wat om ze mee om de oren te slaan in 2010. Of juist niet.

 3. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  links erkend elkaar toch al lang niet meer in hun links zijn
  anders hadden ze elkaar stevig omarmt en waren ze gaan regeren

 4. jaques avatar
  jaques

  GroenLinks is behalve zijn 'Groen' ook z'n geheugen kwijt, kijk maar hier!

 5. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Jammer Johan of Marjolein heeft nog niet gereageerd. Ik had graag van hun gehoord waarom niet alle partijen zijn gevraagd voor dit akkoord. Het is immers geen links/recht onderwerp.

  Het is een belangrijk onderwerp.
  Daarmee is een zo breed mogelijk gedragen akkoord en zeer goed uitgangspunt.

  Maar door partijen niet uit te nodigen ontstaat er zeker weer de schijn van partijpolitiek ipv politiek via de partijen ten baten voor de inwoners van onze ooo zo vervuilde stad waar steeds minder groen staat door mede groen linkse en Pvda en CDA kaalkap.

 6. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Beste Sven,
  We hebben niet gekeken naar links of rechts, dat had je ook wel kunnen afleiden uit de uitgenodigde partijen. Tenzij jij ook al vindt dat AB, D66 en TSP enzo 'linkse partijen' zijn.
  We hebben uitsluitend gelet op de milieu-inspanningen van de partijen (programma, stemmingen, standpunten enzo). Als we het CDA erbij hadden gehaald zouden 18 van de 20 punten uit het plan meteen de prullenbak in kunnen, dat is een beetje zonde van het werk. Wel jammer dat we ons verkeken hebben op GroenLinks…

 7. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Wat opvalt is dat je wel 2 college partijen die al jaren in het college zitten uitnodigd En dus verantwoordelijk zijn voor dit beleid en een voormalig college partij in de vorm van AB die mede dit beleid heeft bepaald maar bepaalde oppositie partijen totaal niet aanschrijft.

  Als je het niet probeerd weet je ook niet of ze meedoen en/of het initiatief ondersteunen. Je maakt een veronderstelling dat er dan niets overblijft.

  Dat vind ik slecht.

  Als dat senario zich dreigt te voltrekken kan je altijd nog zeggen dan maar zonder jullie. Maar dan heeft wel iedereen een eerlijke kans gekregen zijn ware gezicht te laten zien. Daarop kan je ze afrekenen. Nu niet omdat je ze de kans gewoon niet hebt gegeven. Resultaat alles blijft hetzelfde en niemand is afrekenbaar.(ook niet helemaal waar,GL is afrekenbaar, maar die had je dan ook aangeschreven)

 8. Erik avatar
  Erik

  Ik ben het op dit punt wel eens met Sven. Als je alleen maar uitgaat van je eigen vooroordelen t.o.v. andere partijen als bv het CDA, dan kun je ook nooit positief verrast worden.

 9. geen keus avatar
  geen keus

  harmonisch biljarten: 10 over rood?

 10. pierewietplantje avatar
  pierewietplantje

  En dan toch verliezen omdat je te bekrompen bent om alle partijen uit te nodigen.