Geplaatst

Dressed to kill

Die Tilburgse bijstandsmoeders die zien d’r niet uit, geen wonder dat ze niet aan een baan komen. Flodderkleren, foute make-up, verkeerd kapsel, dat schiet niet op zo, daar moet wat aan veranderen en Nol van Trier van de PvdA komt hen redden: dress to succes!

Dat was de énige motie die de PvdA gisteren in stemming bracht bij het debat over het Tilburgse armoedebeleid. En dan wordt die nog verworpen ook. Ondanks de scherpe look en trendy outfit van Nol. Kleren maken toch niet helemaal de man blijkbaar. Is dat erg? Welnee. Veel erger is dat een partij met elf zetels, met als slogan ‘Armoede de stad uit!’, met echt bevlogen oprechte mensen als Maya en Bas in hun midden, over armoedebeleid dan toch niet verder komt dan zo’n schaamteloos voorstel om bijstandmoeders gezellig aan te kleden en op te tutten.

Het lijkt een beetje op een voorstel van de VVD enkele jaren geleden. Die wilden een datingservice opzetten om bijstandsvrouwen aan de man te brengen zodat ze uit de bijstand zouden komen. Undress to succes dus eigenlijk.

En deze partij speelt het dan ook nog klaar om alle SP-moties over armoedebeleid met één zwiep van tafel te vegen ‘omdat het er teveel zijn’. Voorstellen die rechtstreeks voortkwamen uit gesprekken van de Taskforce Armoede werden door PvdA, Groenlinks en CDA niet eens gelezen, ‘nee sorry hoor, daar kunnen we niet aan beginnen’. Uit principe tegen voorstellen stemmen, niet om de inhoud, maar voor het politieke spelletje, getverdemme wat een waardeloze opstelling.

Burgemeester Vreeman zit in een landelijke commissie die moet uitzoeken waarom de PvdA zoveel verloor bij de verkiezingen in november. Heel ver hoeft hij niet te zoeken…

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Dressed to kill”

 1. Arie den Dulk avatar
  Arie den Dulk

  Beste Johan,

  Ik denk dat je nu meer dan duidelijk aangeeft waarom de SP op landelijk niveau NOOIT met de PvdA moet regeren.
  Eerlijk is eerlijk, de PvdA is om 1 of andere reden groot maar bij beleid uitvoeren nog nooit ene fatsoenlijk beleid uitgevoerd.
  Wat is toch die hang naar de PvdA.
  Het lijkt wel iets nederlands. Net zoals bij het voetbal waar de 3 grote clubs altijd de dienst uitmaken, met af en toe een uitschieter maar nooit een andere kampioen.
  Waarom blijven de 3 grote PvdA,CDA en VVD groot? mensen consolideren gauw en nederlanders zijn niet van de veranderingsgezinde, behalve als het te laat is.
  SP is nu groot maar het is echt nederlands als die na verloop van tijd weer inzakt , wat je ook verteld. Dit mede ook door de media. Die maken iemand of die breken iemand.
  Het is menselijk om de buitenkant te beoordelen en de inhoud van ondergeschikt belang te maken.

 2. Pooier avatar
  Pooier

  Een voorbeeldje van het PvdA pimp-my-poverty gedachtengoed.

 3. Dingetje avatar
  Dingetje

  Beste Johan,
  Twee achtereenvolgende keren heeft de SP gewonnen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen en op 22 november jl. In maart kreeg de SP de gelegenheid mee de stad te besturen, liever met de duivel dan met het CDA was je reactie. En nu weer heeft je leider (Marijnissen) een alibi gevonden om maar geen verantwoordelijkheid te nemen omdat de verschillen met het CDA te groot waren. Wist de SP dat niet na al die jaren?
  En hoe heeft de SP eigenlijk de armoede aangepakt in Oss en Nijmegen? Het wordt hoe langer hoe duidelijker dat de SP liever in de oppositie gaat en tegen iedereen te schoppen dan te laten zien wat zij kan!

 4. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Misschien is het voorstel van de PvdA om een of andere reden niet helemaal goed uit de verf gekomen. Daarom is het misschien voor lezer van dit blog interessant de website 'dress for success' te bezoeken om beter over doel en nut van het voorstel van de PvdA te lezen.Het voorstel werd helaas met 17 stemmen v