Geplaatst

Al gestemd? En wat is het geworden?
Morgen kán Nederland er anders uitzien, en hopelijk is dat ook goed nieuws voor Tilburg. Maar het leven gaat hoe dan ook door.

Daarom werkte de SP fractie in het weekend rustig verder aan de voorstellen die we zullen indienen voor het armoedebeleid: een stuk of dertig maar liefst! Kost zo’n 10 miljoen. Maar dat mag ook, het is een maatschappelijke schuld die we moeten inlossen, en armoede kún je niet de stad uit krijgen voor een appel en een ei.

Ook zullen we een voorstel doen om de subjectsubsidie terug in te voeren. Maar dat mocht toch niet van Den Haag? Nou, klopt, maar niet helemaal, want we hebben wel een manier gevonden om het tóch te doen zonder dat het Kabinet kan gaan sputteren. Het is nu gewoon een kwestie van wíllen. Wij rekenen er op dat een meerderheid in de raad dat ook wil. Het armoedeprobleem staat op papier boven aan de agenda, het is nu zaak om dat om te zetten in daden!

Lees hier verder

Reacties

3 reacties op “Het leven gaat door”

 1. Erik avatar
  Erik

  "Het is een maatschappelijke schuld die we moeten inlossen"

  Waarom? Armoede is van alle tijden. Je kunt er tegen zijn en mensen willen helpen (terecht!), maar dan n

 2. Gon Mevis avatar
  Gon Mevis

  Beste Johan,

  Gefeliciteerd met jullie ontzettend goede verkiezingsresultaat.

 3. Arie den Dulk avatar
  Arie den Dulk

  Beste SP fractie,

  Dient alle armoede wel bestreden te worden. Er zijn genoeg gevallen waarbij het dweilen met de kraan open blijft. Je moet in sommige gevallen ook eens een keer zeggen, genoeg is genoeg.
  Daarbij denk ik dat er teveel instanties zich met bemoeien, en trajecten vastlopen door miscommunicatie en meer van dat soort dingen. De begeleiding dient eerst eens goed doorgelicht te worden, en mensen nog meer belonen als ze laten zien dat ze willen. Daar zijn genoeg criteria voor om die te meten. Armoede moet bestreden worden, maar niet tegen elke prijs en met de huige opzet van alle instanties.