Geplaatst

Allemaal de bus in!

Volgens Marcel Degen van AB is zijn partij voorstander van een gelijk bustarief voor álle Tilburger, en moet het kaartje dus goedkoper voor mensen uit Udenhout, Berkel-Enschot en de Reeshof. Boerenbedrog! AB stemde altijd juist tégen dit soort voorstellen!

Even voor de duidelijkheid: een SP motie bij de begrotingsbehandeling 2005, nog geen jaar geleden: 

Overwegende dat het stimuleren van het openbaar vervoer van belang is voor het bereikbaar houden van de binnenstad en het verbeteren van de luchtkwaliteit,
Overwegende dat het voor inwoners van Berkel-Enschot, Udenhout en de Reeshof momenteel 50 procent duurder is om met de bus naar het centrum te gaan,
Van mening dat deze ongelijkheid geen bijdrage levert aan het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer,
Draagt het college op te inventariseren wat de mogelijkheden en kosten zijn voor het terugbrengen van drie tot twee strippen voor een busreis van Berkel-Enschot, Udenhout of de Reeshof naar het centraal station en hierover op korte termijn aan de raad te rapporteren.

Behalve de SP stemde de hele raad hier tegen, ook Marcel Degen van AB (toen nog met z’n vieren en in het college).

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Allemaal de bus in!”

  1. Marcel Degen, Algemeen Belang avatar
    Marcel Degen, Algemeen Belang

    Grote woorden van de SP die voor de verkiezingen de bevolking massaal wilde mobiliseren voor een gesloten Heuvel en na de verkiezingen pleit voor een ochtendopenstelling voor alle verkeer! En Johan vd Hout heeft natuurlijk ook niet elk partijprogramma gelezen, bijvoorbeeld dat van AB, waarin ruim voor de verkiezingen al gepleit werd voor de prijverlaging zoals voorgesteld. Gelukkig steunde de SP in april AB bij de behandeling van het Algemeen Beleidplan van het College, toen AB een motie indiende om de prijsverlaging voor elkaar te krijgen (tegen de zin van de PvdA, CDA en GL)en kunnen we samen optrekken nu het onderwerp opnieuw op de agenda staat.

  2. Monique avatar
    Monique

    Ja, en misschien is Marcel Degen tot inkeer gekomen na die tijd. Sla de handen ineen, zou ik zeggen, en probeer alsnog het voorstel erdoor te krijgen in plaats van naar het verleden te kijken.